Shadow

F1 jobber med materserier for kvinner


Formel 1 jobber med å lage en materserie for kvinner, sier kilder til ESPN.

Det er håp om at mesterskapet vil være i gang i tide til starten av 2023-sesongen for å gi en klarere vei oppover den eksisterende pyramiden i Formel 2 og Formel 3 som fører til F1.

En kvinne har ikke kjørt i Formel 1 siden Lella Lombardi i Østerrikes Grand Prix i 1976.

F1 feeder-serien tar sikte på å ha seter for over 15 førere i sin første sesong. Det ville ikke ha noen tilknytning til W Series, mesterskapet for kvinner som ble satt opp i 2018.

Kilder sa at den nye kategorien vil være rettet mot førere i tenårene og tidlig i 20-årene, med en følelse som eksisterer i F1 om at mange av kvinnene som deltar i W Series allerede er for gamle til å ha en realistisk sjanse til å komme inn i F1s feeder-kategorier eller hovedmesterskapet seg selv.

Materserien ville jobbe med å promotere sjåfører til F3 og deretter F2. Lag som er involvert i serien er sannsynligvis de som allerede er involvert i disse to mesterskapene.

W Series har hatt økonomiske vanskeligheter i år og klarte ikke å fullføre inneværende sesong. Den håper å gjenoppta racing i 2023, selv om statusen fortsatt er uklar.

Den tre ganger W Series-mesteren Jamie Chadwick, 24, tester med Andrettis IndyLights-team.

Til tross for en oppmuntrende juniorkarriere, har Chadwick aldri konkurrert i et F3- eller F2-løp, og det antas at finansiering fortsatt er et problem for hennes håp om å gjøre det i nær fremtid.Kilde