Shadow

Europeiske nasjoner lanserer ‘One Love’ mangfoldskampanje


England vil stå sammen med ni andre europeiske land for å støtte en ny ‘One Love’-kampanje som fremmer inkludering og likestilling ved årets verdensmesterskap i Qatar og utover.

Initiativet, opprettet av Nederland, vil også bli støttet av Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige, Sveits og Wales med mål om å “sende en melding mot diskriminering av noe slag når verdens øyne faller på det globale spillet “, sa det engelske fotballforbundet (FA) i en uttalelse onsdag.

FAs støtte vil begynne på fredagens Nations League-kamp mot Italia i Milano, når kaptein Harry Kane vil bære OneLove-armbåndet med et hjerte som inneholder farger som representerer alle bakgrunner.

“Jeg er beæret over å bli med mine andre landslagskapteiner for å støtte den viktige OneLove-kampanjen,” sa Kane. «Som kapteiner kan vi alle konkurrere mot hverandre på banen, men vi står sammen mot alle former for diskriminering.

“Dette er enda mer aktuelt i en tid hvor splittelse er vanlig i samfunnet. Å bære armbåndet sammen på vegne av teamene våre vil sende en klar melding når verden ser på.”

Alle de åtte europeiske nasjonene som har kvalifisert seg til verdenscupen vil bære armbåndet gjennom hele turneringen med en intensjon om å fortsette med det resten av sesongen.

Qatar var et svært kontroversielt valg for finalen da det ble tildelt 2022-turneringen for 12 år siden, ikke minst fordi samme kjønnsaktivitet er en straffbar handling der med mulighet for en fengselsstraff på ett til tre år for voksne som er dømt for samtykke fra homofile eller lesbisk sex.

Det er ingen anerkjennelse av sivile partnerskap i Gulf-staten, som ikke tillater folk å kampanje for LHBT+-rettigheter.

Menneskerettighetsgrupper inkludert Amnesty International, Human Rights Watch og FairSquare har fremhevet disse problemene samt behandlingen av migrantarbeidere.

FA sa også onsdag at de har lobbet FIFA for en oppdatering om innføringen av et Migrant Workers’ Center i Qatar for å støtte ny lovgivning for arbeidere.

Noen migrantarbeidere har blitt invitert til Englands treningsbase i Al Wakrah for å møte Gareth Southgate og troppen hans.

FA har vært i dialog i mer enn ett år med en rekke menneskerettighetsorganisasjoner, fagforeninger og ikke-statlige organisasjoner [NGOs] å forberede seg til Qatar 2022 og få en balansert forståelse av nøkkelspørsmålene i landet og større region.

FA-sjef Mark Bullingham sa: “Sammen med de andre medlemmene av UEFAs arbeidsgruppe for menneskerettigheter presser vi FIFA for en oppdatering om konseptet med et Migrant Workers’ Center i Qatar, for å gi råd og hjelp til migrantarbeidere.

«Det er klart at Qatar har brakt inn progressiv lovgivning de siste årene for å gi arbeidere rettigheter, så dette konseptet vil hjelpe denne lovgivningen til å tre i kraft.

«Vi har møtt en rekke arbeidere i Qatar på våre besøk i landet, og selv om de anerkjenner den betydelige fremgangen, er det områder der ytterligere støtte vil utgjøre en enorm forskjell.

“Vi fortsetter å presse på for prinsippet om kompensasjon til familiene til arbeidsinnvandrere som har mistet livet eller har blitt skadet i byggeprosjekter. Igjen presser vi FIFA for en oppdatering om kompensasjonsfondet som konsekvent har blitt referert til som en sikkerhet nett der arbeidere og deres familier ikke har vært i stand til å sikre kompensasjon fra byggefirmaene.”Kilde