Shadow

England utelater Marcus Rashford, Jadon Sancho fra Nations League-troppen; Ivan Toney valgt


Marcus Rashford og Jadon Sancho går glipp av verdenscupen etter å ha blitt utelatt fra Gareth Southgates siste engelske lag før finalen begynner i november.

Southgate kåret en 28-manns tropp på torsdag for UEFA Nations League-kamper mot Italia og Tyskland senere denne måneden, som inkluderte en første oppfordring til Brentfords Ivan Toney og tilbakekallingen av Chelsea-forsvareren Ben Chilwell og Tottenham Hotspurs Eric Dier.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Manchester Uniteds Harry Maguire beholdt sin plass og Luke Shaw ble hentet inn igjen til tross for at begge fant seg marginalisert under Erik ten Hag på Old Trafford, men to andre United-spillere som har vist tegn til å gjenoppdage sitt beste de siste ukene ble utelatt.

Rashford var allerede i tvil med et lårproblem, men Sancho er tilgjengelig og håpet på en retur til senioroppsettet etter en formopptur som inneholdt mål mot Liverpool og Leicester City.

Sanchos siste innkalling kom i oktober 2021, mens Rashford har blitt oversett siden november i fjor.

“Dette er en større enn vanlig tropp, og en del av begrunnelsen er at vi er veldig nær et verdenscup og vi føler, selv om resultatene våre var skuffende i sommer, har vi valgt på grunnlag av form og kapasitet over en lang periode. “, sa Southgate i en uttalelse.

“Det var visse spillere vi ønsket å holde involvert denne gangen, men det betyr ikke at dette er slutten for noen av de andre som ikke er involvert. Marcus Rashford, for eksempel, har vist noen oppmuntrende tegn nylig. Han er en spiller vi kjenner godt, så hvis han kan prestere på et høyt nivå de neste ukene, vil han selvfølgelig være under vurdering.

“Det er klart at vi har en rekke spillere inkludert Ben Chilwell, Luke Shaw, Harry Maguire og Kalvin Phillips som ikke spiller mange minutter med klubben sin. Det er ikke ideelt, men vi føler at de har vært, og kan være, viktige spillere for oss. Det er ikke en perfekt situasjon, men det er fortsatt mye fotball som skal spilles før Qatar.

Shaw er en kondisjonstvil med et fotproblem, mens Kyle Walker også er valgt til tross for at han savnet Manchester Citys Champions League-seier over Borussia Dortmund med et muskelproblem.

Everton-keeper Jordan Pickford går glipp av et lårproblem og erstattes av Dean Henderson, som har trivdes godt i Nottingham Forest på lån fra United, mens Chilwell er tilbake i gruppen for første gang siden november 2021 etter å ha pådratt seg en korsbåndsskade som satt ham på sidelinjen det meste av forrige sesong.

Dier spilte sist for England i november 2020 og har ikke blitt valgt ut til en tropp siden mars i fjor, men 28-åringen har startet sesongen med oppmuntrende mote hos Spurs under Antonio Conte.

“Med Eric Dier har han spilt bra i en periode,” la Southgate til. “Vi synes det er en veldig nær samtale på tvers av midtstopperne våre, og han har fortjent å bli plukket tilbake i gruppen. Vi vet hvilken god karakter han er. Han passer inn i kulturen og har stor internasjonal erfaring og lederegenskaper.

“Med Ivan Toney har vi fulgt ham i lang tid. Jeg hadde en god prat med Thomas Frank om ham forrige sesong. Formen og kvalitetene hans — ikke bare målscoringen, men hans tekniske evne, oppbyggende spill og flydyktighet — gir oss en annen trussel mot noen av de andre spillerne vi kunne velge.

“Når du reflekterer over de siste par månedene, er det tydelig at du som internasjonal manager ikke har noen kamper for raskt å legge skuffelsen bak deg. Vi har hatt en lang periode til å reflektere, men nå ser vi virkelig frem til to kamper av høy kvalitet det vil være en stor test for oss og en avgjørende del av forberedelsene våre til verdenscupen. Det er bare åtte uker til vi skal navngi troppen vår for Qatar, så hvert minutt teller.”

De som droppet fra Southgates siste lag i juni inkluderer Arsenals Ben White, Chelseas Conor Gallagher og Leicester Citys James Justin.

Spillerne som går glipp av vil svette på plass til finalen i Qatar med litt over to måneder til Englands første kamp mot Iran 21. november.

FIFA-reglene tillater land å velge en utvidet 26-manns gruppe til finalen for å gi managere sjansen til ekstra beredskapsplanlegging dersom en spiller tester positivt for covid-19. Southgate er forventet å navngi sin finalegruppe 14. november.

Southgate sa også at han ikke ønsket å holde en pressekonferanse etter kunngjøringen som en markering av respekt for dronning Elizabeth IIs død.

“Vi erkjenner at landet fortsatt er i en sorgperiode, og mine tanker forblir hos kongefamilien,” sa han. “Selv om det er viktig å forklare noen av avgjørelsene våre rundt utvelgelse, følte vi det ikke passende å holde en fullstendig pressekonferanse, da det kan avlede oppmerksomheten fra hvor folks sinn bør være på dette tidspunktet.”

Englands lag:

Keepere: Dean Henderson (Nottingham Forest), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Forsvarere: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Marc Guehi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Milan), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)

Midtbanespillere: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)

Forwards: Tammy Abraham (AS Roma), Jarrod Bowen (West Ham), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Ivan Toney (Brentford). )Kilde