Shadow

Elon Musks tweet om Man United-overtakelsen viste seg å være en spøk. Hvilke andre milliardærer kunne kjøpe klubb?Fortvilte Manchester United-fans ble lullet til å tro at alle julene deres hadde kommet på en gang denne uken da Elon Musk, den rikeste personen i verden, sa at han skulle kjøpe den syke Premier League-klubben.

Tesla- og SpaceX-sjefen, hvis nettoverdi Forbes rapporterer å være 270 milliarder dollar, kunngjorde på sosiale medier at han planlegger å kjøpe klubben fra Glazer-familien.

Det løftet ville vært musikk i ørene til de bekledde United-fansen som planlegger nok en protest mot klubbens eiere foran mandagens hjemmekamp mot Liverpool, som vant 5-0 på Old Trafford og slo dem 4-0 på Anfield forrige sesong.

Gitt det faktum at United startet sesongen under ny manager Erik ten Hag med et 2-1-tap i Brighton & Hove Albion og deretter fulgte det opp med lørdagens ydmykende 4-0-nederlag mot Brentford, ankomsten til Jurgen Klopps side (som også er seierløse fra sine to kamper denne sesongen) er ikke en mange United-supportere liker.

Musk kom med nyheten på Twitterden sosiale plattformen som hans overtakelsesforsøk hadde ført til en langvarig juridisk kamp, ​​sent på tirsdag.

Dessverre for United-supportere, måtte 51-åringen deretter forklare sine 103,4 millioner følgere at han bare laget en spøk, noe som aldri er et godt tegn på hvor godt komediematerialet ditt har landet.

Det viser seg at utsiktene til at Musk tar over i forskjellige sportsbedrifter er et tilbakevendende tema i hans latter-a-minutt-utgang på sosiale medier.

Likevel, selv etter å ha avvist utsiktene til å ri inn for å redde United, har Musk fortsatt latt muligheten henge for at han kan komme med et bud på Old Trafford styrerom en dag avslører sin barndoms fandom av klubben.

Ikke overraskende førte Musks tweet til en bølge av reaksjoner fra United-fansen, hvorav mange virket helt fornøyd med overtakelsen for å fortsette så lenge den tok slutt på den mye hånte Glazer-æraen. En foreslo til og med det Musk omdøpte Old Trafford til det samme ukonvensjonelle navnet som sønnen han hadde med ekspartneren Grimes.

Noen var ikke sikre på at en milliardær-ledet revolusjon ville være nok til å redde United fra seg selv etter en elendig start på sesongen.

Som vanlig klarte stakkars gamle Harry Maguire også å få seg selv uforvarende fanget i kryssilden, med en frekk fan ber Musk om å rekruttere midtstopperen for hans neste romutforskningsprosjekt.

Det ville koste Musk omtrent 2,4 milliarder dollar å kjøpe Manchester United, ifølge deres nåværende børsverdi, som er mindre enn 1 % av hans nåværende nettoformue. Imidlertid kunne han lage historie ved å være den første personen som kjøpte et fotballag ved å bruke dogecoin, hans foretrukne kryptovaluta.

– Jeg støtter hovedsakelig [dogecoin]ærlig talt, fordi jeg tror doge har memene og hundene, og den ser ut til å ha en sans for humor og ikke tar seg selv så alvorlig,” sa han forrige uke.

Bruker du meme-valuta til å kjøpe en meme-fotballklubb? Hvor treffende.

– O’Hanlon: Nøkkelområder Ten Hag må ta tak i før det er for sent (E+)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang


Musk er selvfølgelig ikke den eneste personen med økonomisk innflytelse til å kjøpe Manchester United, med flere av hans samtidige i det øvre sjiktet av Forbes rikliste som har midler til å lansere egne bud hvis stemningen skulle ta dem.

Bernard Arnault (173,9 milliarder dollar nettoverdi, ifølge Forbes)

Den franske milliardæren Arnault er medgründer og styreleder i Moet Hennessy-Louis Vuitton-selskapet, verdens største leverandør av luksusvarer. Det ville vært verdt det bare å se hvordan en garderobe med hjemme-, borte- og tredjesett designet av Louis Vuitton ville se ut.

Jeff Bezos (169,2 milliarder dollar)

Bezos har forvandlet den en gang så ydmyke nettbokhandelen Amazon til en allestedsnærværende global markedsplass kjent for sin strenge gransking av arbeidernes produktivitet. Manchester United som et lag dekket bare 95,6 kilometer med bakken i sitt elendige 4-0-nederlag mot Brentford mens Bees dekket 109,4 km. Bare sier det.

Bill Gates (114,8 milliarder dollar)

Microsoft-grunnleggeren er kjent for sin filantropi og kan kanskje bli overtalt til å kjøpe United som et veldedig foretak, og gradvis pleie den syke klubben tilbake til helse. Tross alt er Gates Foundation han driver sammen med ekskonen Melinda forpliktet til å “takle de største ulikhetene i vår verden”, og mange United-fans vil føle at det å avslutte en dyster sjette plass i Premier League forrige sesong er blant dem.

Larry Page (103,5 milliarder dollar) og Sergey Brin (100,4 milliarder dollar)

Med milliardæren Google-medgründerne i spissen, ville den tidligere United-sjefen Ed Woodwards søken etter å gjøre Red Devils til den største fotballklubben på internett for alltid være sementert.

Mark Zuckerberg (64,4 milliarder dollar)

Med ingen Premier League-tittel siden 2013 og uten sølvtøy av noen beskrivelse siden 2017, er kanskje det beste United kan håpe på i disse dager å heise digitale trofeer til værs i Metaverse?

Kilde