Shadow

Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe sier han ønsker å kjøpe klubb


Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe ville være interessert i å kjøpe Manchester United hvis klubben var til salgs, bekreftet kilder til ESPN onsdag

En talsperson for Ratcliffe fortalte tidligere til The Times at han ønsket å kjøpe seg inn i Premier League-gigantene.

“Hvis klubben er til salgs, er Jim definitivt en potensiell kjøper,” sa Ratcliffes talsperson. “Hvis noe slikt var mulig, ville vi vært interessert i å snakke med tanke på langsiktig eierskap.”

– Etter Elon Musk vitser om Man United-overtakelse; hvilken milliardær bør kjøpe klubben?
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Ratcliffes kommentarer følger en rapport fra Bloomberg onsdag om at Manchester Uniteds eiere, Glazer-familien, vil vurdere å selge en minoritetsandel i klubben. Tesla-sjef Elon Musk sa tidligere at planen hans om å kjøpe Premier League-klubben var en del av «en langvarig spøk».

United opplever en katastrofal start på sesongen, og taper sine to første kamper for å synke til foten av Premier League-tabellen. De har ikke vunnet Premier League-tittelen siden 2013.

Glazers har vært utsatt for intens kritikk fordi de ikke har investert i laget som ikke har vunnet et trofé på fem år. Uniteds netto gjeld hadde vokst 11 % til rundt 496 millioner pund (598,03 millioner dollar) innen utgangen av mars.

Eierne har også blitt kritisert for ikke å forbedre Old Trafford stadion, den største klubbplassen i landet med en kapasitet på rundt 75.000 fans.

Ratcliffe, som eier petrokjemigiganten Ineos, la et sent mislykket bud på 4,25 milliarder pund for å kjøpe Chelsea tidligere i år før det til slutt ble solgt til en investeringsgruppe ledet av Todd Boehly og Clearlake Capital.

Imidlertid er han fra Manchester-området og en mangeårig fan av klubben.

“Dette handler ikke om pengene som har blitt brukt eller ikke brukt. Jim ser på hva som kan gjøres nå, og vel vitende om hvor viktig klubben er for byen, føles det som om tiden er inne for en tilbakestilling,” talspersonen la til.

United endte på sjetteplass forrige sesong i sin dårligste Premier League-kampanje med hensyn til poeng, og klarte ikke å kvalifisere seg til den lukrative UEFA Champions League.

Klubben hyret inn manager Erik ten Hag fra Ajax i et forsøk på å snu formuen, men nederlenderen har ennå ikke lykkes i å innføre spillestilen sin, og United tapte de to første kampene etter å ha sluppet inn seks mål.

United spiller mot erkerivalen Liverpool, som scoret ni ganger uten svar i sine to ligamøter forrige sesong, på Old Trafford mandag.

Informasjon fra ESPN-korrespondent Rob Dawson og Reuters ble brukt i denne rapporten.Kilde