Shadow

Christian Pulisic Weston McKennie i USMNT-troppen for vennskapskamper i septemberChelsea-spissen Christian Pulisic, Juventus-midtbanespilleren Weston McKennie og Leeds United-duoen Brenden Aaronson og Tyler Adams er blant de som er valgt ut til USAs herrelandslags 26-spillerliste foran det siste settet med vennskapskamper før VM.

USA møter Japan i Düsseldorf, Tyskland, 23. september, med en kamp mot Saudi-Arabia planlagt i Murcia, Spania, fire dager senere. Laget samles i Köln for første treningsdag 19. september.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

USA åpner verdensmesterskapet 21. november mot Wales, med kamper mot England og Iran som følger.

“Det er viktig å huske på at dette ikke er den endelige vaktlisten,” sa USMNT-trener Gregg Berhalter under en virtuell mediatilgjengelighet onsdag. “Det er ikke den endelige vaktlisten for verdenscupen. Mye kan skje mellom nå og 9. november, som er når vi kunngjør den endelige vaktlisten.

“Det var samtalen jeg hadde med spillerne som ikke ble valgt ut i denne leiren, er at mye kan skje. Noen av stillingene ser vi på å evaluere enkelte gutter som vi ikke har nok informasjon om. Andre spillere var bare” t valgt.”

Gitt at dette er siste gang Berhalter vil se spillerne sine på nært hold før laget møter opp i Qatar, er spillerne som er fraværende også bemerkelsesverdige. Union Berlin-spissen Jordan Pefok, som har tre mål og to assist så langt denne sesongen, var blant utelatelsene.

Mens han har slitt med en muskelskade i det siste, logget han 75 minutter på forrige helgs 1-0-seier over FC Köln som sendte Berlin til toppen av Bundesligaen.

“Angående Jordan, det er en vanskelig en,” sa Berhalter. “Det var en avgjørelse om at vi ikke skulle hente inn fire angripere. Vi følte ikke at vi hadde nok spilletid til å gi fire angripere en mulighet. Så vi gikk med disse tre og vi er ganske sikre. Vi vet Jordans profil. Vi vet hva han kan gjøre. Vi følte ikke at vi trengte å se ham i denne leiren for å finne ut om han kunne være på vaktlisten eller ikke.”

Fulhams venstreback Antonee Robinson ble også ekskludert på grunn av en ankelskade han fikk i et 2-1-tap mot Tottenham Hotspur tilbake 3. september. Plassen hans på listen er sikker hvis han er frisk. Skader forhindret også Lille-midtbanespiller Timothy Weah fra å delta.

Forsvarer John Brooks er en annen utelatelse. Lenge på utsiden og ser inn, og til tross for hans spillestamtavle fra år tilbrakt i Bundesliga, har Brooks ennå ikke logget noen minutter for den nye klubben Benfica.

Selv med Pefoks fravær er konkurransen på spissplassen intens.

Norwich City-spissen Joshua Sargent har blitt belønnet for sin fantastiske start på sesongen i det engelske mesterskapet, en der han har scoret fem mål på åtte ligakamper. Innkallingen hans er hans første siden den første runden i VM-kvalifiseringen tilbake i september 2021.

Ricardo Pepi fikk en overraskende tilbakekalling, hans første siden VM-kvalifiseringsvinduet som ble holdt i mars 2021. Pepi har tålt en ufruktbar periode foran mål, etter å ha ikke scoret siden oktober 2021.

Men Pepi bidro med en assist for den nye klubben FC Groningen i forrige helgs 1-0-seier over Cambuur og ble dermed inkludert.

Pepi og Sargent får selskap av FC Dallas-spissen Jesus Ferreira, som scoret sitt 18. mål for sesongen i lørdagens 2-1-seier over LAFC. Det betyr at FC Cincinnatis Brandon Vazquez og Antalyaspors Haji Wright, begge i fin form for sine respektive klubber, går glipp av.

«Når du snakker om en fyr som Ricardo [Pepi]som har tre mål i kvalifiseringen, har spilt i en rekke VM-kvalifiseringskamper med oss,” forklarte Berhalter. “Når du tenker på at Josh Sargent startet i noen virkelig store kamper for oss spilte i kvalifiseringen, spilte Nations League semifinale, finale, har også eksistert en stund.

“Beslutningen ble tatt for å gi disse gutta en mulighet. Jeg synes synd på Brandon [Vazquez]. Jeg snakket med ham og fortalte ham at det ikke er slutten, og fortsette å gjøre det han gjør og holde seg i samtalen. Det er alt jeg kan gjøre.”

Keeperposisjonen er en annen som har vært en bekymring i det siste, gitt mangelen på førstelagsminutter for noen medlemmer av kontingenten.

En kneskade på Middlesbroughs Zack Steffen har ført til at han går glipp av fire kamper på rad og vil hindre ham i å dukke opp for amerikanerne. Arsenal-keeper Matt Turner, Luton Towns Ethan Horvath og New York City FCs Sean Johnson vil kjempe i minutter i løpet av det kommende vinduet.

“Matt Turner, jeg forventer ikke at kondisjon er et problem,” sa Berhalter om den tidligere New England Revolution-målvakten som bare har spilt én kamp for Arsenal siden han begynte i Premier League-klubben i sommer. “Kanskje litt rytme og rust kan spille inn.

«Jeg tenker på Zack [Steffen], det begynner å bli rytme, det begynner å trene med ham,” la Berhalter til “Han har vært ute en betydelig mengde tid og for ham. Jeg tror det viktigste – og dette er samtalen jeg har med ham – er å holde seg i det daglige miljøet hans, jobbe hver eneste dag for å komme tilbake på banen.»

Berhalter avslørte også at han har vært i kontakt med dobbeltnasjonal midtbanespiller Alejandro Zendejas. Club America-spilleren representerte USA på ungdomsnivå før han deretter dukket opp i to seniorvennskapskamper for Mexico, selv om det har blitt reist spørsmål om hans kvalifisering, siden spilleren ikke har signert en offisiell engangsbytte med FIFA for å representere El Tri.

“Dette er en fyr som har vært med i ungdomsprogrammene våre,” sa Berhalter. “Så når du spør, om han er på radaren vår, har han vært på radaren hele tiden, og han er en fyr som deltok på ungdomslandslag og har vokst opp i [U.S.] ungdomsfotballsystem.

“Vi har sett på ham, vi har overvåket ham. Jeg snakket faktisk med ham på telefonen, og han er på et godt sted. Så vi vil fortsette å overvåke ham i løpet av de neste par månedene.”

DETALJERT ROSTER ETTER POSISJON (KLUBB/LAND; CAPS/MÅL)

MÅLKEPER (3): Ethan Horvath (Luton Town/ENG; 8/0), Sean Johnson (New York City FC; 10/0), Matt Turner (Arsenal/ENG; 18/0)

FORSVARERE (9): Reggie Cannon (Boavista/POR; 27/1), Cameron Carter-Vickers (Celtic/SCO; 11/0), Sergino Dest (AC Milan/ITA; 17/2), Aaron Long (New York Red Bulls; 27/3 ), Chris Richards (Crystal Palace/ENG; 8/0), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach/GER; 2/0), Sam Vines (Royal Antwerp/BEL; 8/1), DeAndre Yedlin (Inter Miami; 74/0 ), Walker Zimmerman (Nashville SC; 31/3)

Midtbanespillere (6): Kellyn Acosta (LAFC; 52/2), Tyler Adams (Leeds United/ENG; 30/1), Luca de la Torre (Celta Vigo/ESP; 11/0), Weston McKennie (Juventus/ITA; 35/9), Yunus Musah (Valencia/ESP; 19/0), Malik Tillman (Rangers/SCO; 2/0)

FREMOVER (8): Brenden Aaronson (Leeds United/ENG; 22/6), Paul Arriola (FC Dallas; 47/10), Jesús Ferreira (FC Dallas; 13/7), Jordan Morris (Seattle Sounders; 48/11), Ricardo Pepi (Groningen) /NED; 11/3), Christian Pulisic (Chelsea/ENG; 51/21), Gio Reyna (Borussia Dortmund/GER; 12/4), Josh Sargent (Norwich City/ENG; 19/3)Kilde