Shadow

Christian Pulisic, Fred, Eden Hazard


Noen ganger, uansett grunn, ser en spiller bare mer komfortabel ut med å spille for landslaget enn klubben sin.

Ja, de får kanskje bare en håndfull kamper i året, sammenlignet med klubbfotballens uendelige syklus, men landslaget kan tilby en endring i stil, formasjon og lagkamerater som kan ha en positiv innvirkning på noen.

Med verdensmesterskapet i 2022 i horisonten, kan det være bekymring for at mangel på spilletid eller komfort på en klubbside kan påvirke en spillers sjanser til å imponere i Qatar. Men frykt ikke, for disse seks spillerne er sannsynligheten for at de vil prestere bedre når de tar på seg landslagstrøya.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Etter å ha sett så lys ut de første dagene i Chelsea – han scoret ni mål i løpet av sin debutsesong i Premier League – har utviklingen til USMNT-kapteinen stagnert noe når det gjelder klubbkarrieren hans. Etter å ha blitt stort sett ignorert av Thomas Tuchel forrige sesong – han fikk aldri en lang periode i sin favorittrolle på venstre side av midtbanen – kan ankomsten av den nye manageren Graham Potter vise seg å være enten en ny start eller begynnelsen på slutten for sin Chelsea-karriere.

For landet hans har imidlertid Pulisic alltid prestert bra (han har 21 mål og 12 assists fra 51 kamper, selv om noen alltid forventer mer), med et hattrick mot Panama i mars som hans siste beste time. Klubbformen hans så langt denne sesongen vekker noen bekymringer – han skal fortsatt være med over en time i enhver konkurranse – men han bør fortsatt beholde sin plass som det amerikanske lagets leder for verdensmesterskapet.

Til tross for at han aldri har gjort seg uunnværlig i Manchester United, er Fred fortsatt en integrert del av Tites midtbane i Brasil. Nå i sin femte Premier League-sesong, med over 100 kamper på hans navn, har den venstrebeinte defensive midtbanespilleren sjelden vist konsekvente formløp utover den sporadiske gnisten av hans udiskutable talent. 29-åringen ser ofte ukomfortabel eller endimensjonal ut i besittelse og nølende i sitt presserende spill på klubbnivå, og ser ut til å spille med mer selvtillit for Brasil.

Vanligvis utplassert i en sittende rolle sammen med den nye klubbkameraten Casemiro, har Fred en tendens til å holde seg til en enklere oppdrag om internasjonale plikter – generelt skape en stabil, balanserende tilstedeværelse med lisensen til å sporadisk streife fremover. Selv om han aldri mangler innsats, ser det ut til at han noen ganger går tom for ideer når han mottar ballen for United (selv om han viste tegn til å forbedre sitt angrepsbidrag under andre del av forrige kampanje), mens han lykkes fra en mer tydelig rolle for landet sitt.

Selv gjennom periodene uten å score for Chelsea, fortsatte Werner å dukke opp for Tyskland. Selv om det aldri manglet bevegelse, applikasjon og energi, ble Werners konsistens foran mål undersøkt under hans skjebnesvangre trolldom i London, og fant nettet bare 10 ganger etter 56 ligakamper. For Tyskland, derimot, er hans målscorerekord opp mot noen av toppspillerne internasjonalt, med 24 fra 53 opptredener.

Etter å ha flyttet tilbake til Bundesliga for å slutte seg til RB Leipzig igjen for €30 millioner i sommer, har Werner ganske mystisk slitt med å omsette sjanser på klubbnivå; hans nåværende tall er bare ett mål fra seks ligaopptredener (selv om han gjorde et hattrick i en DFB-Pokal-kamp.) Siden han hovedsakelig er en bevegelsesbasert spiss som trives på plass, er det ingen overraskelse at Chelsea-trenerne hans ble fristet til å spiller ham i en bred rolle (derav lenger unna mål), men i det tyske laget spiller han vanligvis inn som midtspiss der han er deres mest konsekvente måltrussel.

Selv om minutttellingen hans for Real Madrid – for øyeblikket står på 98 etter tre kamper – ser ut til å synke for hver måned, er den tidligere Chelsea-spissen fortsatt på vei til å spille en viktig rolle for Belgia i verdensmesterskapet. Faktisk virker Belgia-hovedtrener Roberto Martinez fornøyd med å stille Hazard som en av to nr. 10 – sammen med Manchester Citys Kevin De Bruyne – og, til tross for skadeproblemene hans, spilte han til og med kontinuerlig når kampene har kommet tykt og raskt. (han var med i alle Belgias fire Nations League-kamper i juni.)

Til tross for å ha blitt brukt sparsomt på klubbnivå, viste Hazard (som har 33 mål fra 120 landskamper på sitt navn) nylig avgjørende for Real Madrid da hans inkludering i andre omgang mot Celtic resulterte i et mål og en assist for europamesterne. Hans kreativitet, erfaring og kvalitet på ballen kan likevel vise seg å være en avgjørende faktor for Belgia i Qatar.

Ikke bare har Depay holdt oppe sin utmerkede form for Nederland midt i en periode med personlig usikkerhet i Barcelona, ​​han har uten tvil vært nasjonens beste prest under hele VM-kvalifiseringskampanjen. Med ni mål fra like mange kamper, bidro Depays bidrag til å sikre en VM-billett til Nederland, og han var inspirerende i Nations League i juni også.

Depay kan nylig ha gjenvunnet litt tillit fra Barca-sjef Xavi etter slutten av et overgangsvindu der han valgte å bli på Camp Nou til tross for flere tilbud andre steder, men gitt klubbens offentlige vilje til å la ham gå om sommeren, ser det ut til at flertallet av spilletid hans kommer fra landet hans. Som den eneste spilleren i den nederlandske troppen hvis måltall har nådd dobbeltsifrede (respektable 42 fra 80 kamper), vil hans erfaring og ferdigheter foran være nøkkelen til deres håp.

Tidligere en av de mest produktive midtbanespillerne i Serie A med Udinese (34 mål og 36 assists på 184 kamper), har De Paul tatt færre overskrifter etter at han flyttet til Atletico Madrid på €35 millioner i 2021. Mens han fortsatt viser en fin blanding av håndverk og kreativitet , han har ennå ikke funnet en vanlig spilleautomat denne sesongen med ett mål og assist fra åtte kamper.

De Pauls startplass for Argentina ser imidlertid ikke ut til å være i tvil (til tross for at en rettskamp med sin ekskone kompliserte saker, ettersom enkeltpersoner som er viklet inn i juridiske kontroverser kan bli nektet adgang til Qatar.) Fra en mer avansert sentral midtbanerolle i Argentina-oppsettet har han friheten til å gjøre varemerket sitt til å løpe ut i verdensrommet og våge seg inn i målscorende posisjoner.Kilde