Shadow

Chelsea får N’Golo Kante-slag med midtbanespiller for å gå glipp av “flere uker”


N’Golo Kante vil være på sidelinjen i «flere uker» etter å ha pådratt seg en alvorlig hamstringskade, bekreftet Chelsea-hovedtrener Thomas Tuchel fredag.

Den 31 år gamle midtbanespilleren haltet ut av forrige helgs 2-2 uavgjort mot Tottenham Hotspur etter at nok en fin storkamp tok en brå slutt – det siste tilbakeslaget i en karriere som ble stadig mer plaget av kondisjonsproblemer.

Notatbok: Chelseas Pulisic er klar for showdown-samtaler
Rangering av hver overføring mellom store seks klubber
Hvilke klubber tjener mest i overgangsvinduet?
Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Kante er fortsatt en viktig del av Tuchels lag, men han startet bare 21 Premier League-kamper forrige sesong på grunn av vedvarende kne- og lyskeskader, mens han også pådro seg COVID-19.

Og da han ble spurt om det siste om den franske landskampens tilgjengelighet, sa Tuchel: “[It is] ganske alvorlig. Vi snakker om uker. Ikke gode nyheter. Vi er skuffet og triste fordi N’Golo var superviktig og superpass. Han vil være ute i flere uker.”

Chelsea vil også være uten spiss Armando Broja og Mateo Kovacic mot Leeds, mens Tuchel venter på utfallet av en undersøkelse fra det engelske fotballforbundet for å avgjøre om han vil møte en sidelinje utestengt etter å ha fått rødt kort etter sluttsignalet mot Spurs.

Tuchel og motspilleren hans Antonio Conte ble også begge siktet av FA for upassende oppførsel etter sammenstøt to ganger, og Chelsea-sjefen blir etterforsket for kommentarer han kom med angående dommer Anthony Taylor.

Mike Dean, Video Assistant Referee (VAR) for forrige søndags kamp mot Tottenham, har senere innrømmet at han burde ha bedt Taylor om å gjennomgå Cristian Romeros hårtrekk på Marc Cucurella rett før hjørnet som førte til Spurs’ utligning på pause.

“Jeg har siden studert opptakene, snakket med andre dommere, og ved ettertanke burde jeg ha bedt Taylor besøke monitoren hans på banen for å se selv,” sa Dean i en spalte for The Mail+.

Som svar sa Tuchel: “Forhåpentligvis er jeg ikke for ærlig, men hvis feilen er så stor og så åpenbar, hva er vitsen med å ikke innrømme hvis hele verden ser det?

“Jeg sliter litt med å bli fullstendig imponert over uttalelsen, må jeg si. Det er så klart og åpenbart at jeg fortsatt ikke kan forstå hvordan en dommer ikke kan ta en avgjørelse som var riktig.”

Tuchels oppgjør med Conte førte til at spillere og ansatte ble involvert to ganger, mest betydelig ved fulltidsfløyten ettersom et håndtrykk mellom de to managerne raskt eskalerte til en krangel.

“Det er veldig viktig å le av oss selv,” sa Tuchel.

«Selvfølgelig ler vi [about the handshake turning into an internet meme]. Jeg lo i garderoben fordi det var kampens hete og det var fortsatt ikke så ille for meg, det var et håndtrykk, litt for langt og for tungt håndtrykk jeg innrømmer det, men ingen skade ble gjort, i det minste fra min side.

“Han snakket italiensk til meg, så jeg vet aldri hvordan vi ikke fornærmet hverandre. Saken ville ha tatt slutt hvis det ikke var 20 mennesker rundt oss for å få det til å se mye verre ut enn det faktisk var. Men hvis du har [a] reaksjon som dette, du må leve med reaksjonen mot den.”Kilde