Shadow

Chad Johnson bringer lidenskapen for fotball til rollen som VM-analytiker


Chad Johnson gjorde seg bemerket i NFLhvor han ble kåret til en seks ganger Pro Bowl wide receiver og en to ganger All-Pro.

Men det er ikke den eneste typen fotball som Johnson er ekstremt lidenskapelig opptatt av.

Denne høsten vil Johnson bli med fotballkringkastingsveteranene Kate Abdo og Maurice Edu i Qatar for å være vertskap for FOX Sports nattlige høydepunkt og oppsummering av showet «FIFA World Cup Tonight».

For å forklare sin livslange kjærlighet til fotball, tok Johnson tidligere USAs herrelandslagsforsvarer og «State of the Union»-vert Alexi Lalas helt tilbake til grunnskoletiden i Liberty City.

“Jeg husker idrettslæreren min, Mr. Telles, dumpet ut alle ballene, og det eneste jeg ble tiltrukket av var den svarte og hvite fotballen,” sa Johnson, som tidligere var kjent som Ochocinco. “Det var der jeg lærte om fotballspillet den gang. Men der jeg kommer fra, hadde vi ikke ressursene, jeg hadde ikke penger til å spille fotball. Så hva gjorde jeg? Jeg så akkurat det som var på TV den gangen … siden den gang har jeg alltid hatt lyst til å spille fotball, men aldri hatt tid til å spille.”

Johnsons første mulighet til å spille organisert fotball kom på videregående, men fotballsesongen forstyrret fotballen, som han så på som en potensiell profesjonell karriere i.

Da han kom seg til NFL som et andreomgangsvalg, brukte Johnson frisesongene på å reise til Europa for å se sine daværende Nike-utøvere, Cristiano Ronaldo og Thierry Henry, spille fotball på høyeste nivå, og han fortsatte den tradisjonen da han pensjonert.

“Jeg har gjort det i veldig, veldig lang tid,” sa Johnson. “Og etter nesten 20 år nå, vet jeg ganske mye … ikke det meste, for jeg har aldri spilt på et høyt nivå, men jeg vet mye.”

Det er sant at Johnson aldri spilte på et høyt nivå, men han hadde en fire-dagers prøvetime med MLS-klubben Sporting Kansas City under NFL-lockouten i 2011. Han spilte også semiprofesjonelt i hjemstaten Miami med Boca Raton FC. Drømmen hans er å spille for Serie A-laget Napoli, som hans favorittspiller Diego Maradona.

“Det er Napoli og så alle andre,” sa Johnson om sine rotinteresser.

Inntil han får den samtalen fra Napoli-manager Luciano Spalletti, må Johnson nøye seg med å spille med Napoli på EA Sports sin FIFA-serie, et spill han sa han er “best i verden” på.

“Jeg har spilt FIFA lengst,” sa Johnson. “Siden ’98, hvis jeg ikke tar feil. Jeg har spilt siden den gang. Selvfølgelig, hvis jeg ikke kunne vært god på det i det virkelige liv, må du være for god på det på videospillene. Det er alltid vært min favoritt.

“Jeg har dukket opp hjemme hos folk – det er godt dokumentert. Folk som snakker søppel til meg over Twitter. Som, jeg er i LA akkurat nå. Jeg ville twitret ut: “Vil noen spille FIFA? La meg vet.’ Og jeg går gjennom Twitteren deres, og hvis de har en feed som faktisk er dem som spiller spillet, går jeg sannsynligvis hjem til huset deres og leker, så lenge de har mat i kjøleskapet. Jeg har gjort det i nesten et tiår. Det er litt farlig, men jeg bryr meg ikke.”

Johnson forventer ikke at han vil ha mye tid til å spille FIFA mens han er i Qatar på grunn av hvor opptatt han kommer til å være med sine kringkastingsoppgaver, men han klager ikke på den nye hverdagsjobben sin – han kan nesten ikke holde begeistringen tilbake.

«Jeg snakket med kona mi i går, og hun sa: «Hva kan det sammenlignes med?» og det er virkelig sammenlignbart med draft-dagen,” sa Johnson om å få oppfordringen til å være analytiker ved verdensmesterskapet. «Å bli utarbeidet og se navnet ditt gå over den tickeren, det er en følelse du ikke kan forklare.

“Jeg skal til et verdensmesterskap. Jeg får se kamper og deretter gå til nevnte kamper som analytiker for FOX Sports – det er som å bli draftet til NFL. Følelsen er ikke annerledes.

“Og hun spør meg: ‘Hva sliter du for?’ Hva mener du, hva er det jeg gråter for? Hver gang noen blir draftet, hva er det første de gjør? Gråter. Det er enormt.”

Du kan se “Nasjonens tilstand” podcast på YouTube eller abonner på podcastplattformer, inkludert Apple Podcaster.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde