Shadow

Jimmie Johnson får Carvana-sponsing for racingplaner for 2023MONTEREY, California – Jimmie Johnson kunngjorde fredag ​​at sponsor Carvana har gått med på å finansiere neste års racingforsøk, og den syv ganger NASCAR-mesteren vil bruke de neste ukene til å bestemme sin 2023-plan.

Johnson sa for bare en uke siden at han fortsatt søker finansiering for en full IndyCar-sesong. Men han venter også utålmodig på IndyCars kommende timeplan fordi han ønsker å være en del av NASCARs spesielle prosjekt for å ta en Hendrick Motorsports-inngang til 24 Hours of Le Mans.

Han har ikke lukket døren for å kjøre et nytt NASCAR-løp en dag, og han forklarte på Laguna Seca Raceway at han har flere tilbud om å konkurrere i en rekke motorsportserier.

“Den gode nyheten er at Carvana er bak meg i det jeg velger å gjøre,” sa Johnson. “De støtter ønsket om å være med meg i de valgene jeg velger å ta i 2023.”

Johnson har prøvd å være tålmodig de siste månedene mens han ventet på sponsoravgjørelser. Han tilbrakte nesten hele sin NASCAR-karriere med en sponsor til Lowe forlot sporten og Ally tok opp de to siste årene av Johnsons karriere.

Han tok beslutningen om å trekke seg fra NASCAR etter 2020-sesongen og forfølge barndomsdrømmen om å konkurrere i IndyCar. Han fant Carvana på egen hånd og tok med seg finansieringen til Chip Ganassi Racing, hvor Johnson brukte sin første sesong på å kun kjøre IndyCars ovale og landeveisbaner.

Det var en bratt læringskurve for NASCAR-mesteren, og i år la han til Indianapolis 500 og resten av ovalene i sin første fulle IndyCar-sesong. Han har vært veldig god på ovalene og blendet på sin første Indy 500 ved å snu runder over 240 mph i kvalifiseringen.

Selv om han fortsatt sliter på vei- og gatebaner, har han vært ganske grei på ovaler og ledet 21 runder på Iowa Speedway. Han scoret på femte og sjette plass på IndyCar-ovalene i Texas og Iowa.

Etter å ha kunngjort at Carvana er bak ham for neste år, sa Johnson at han bare ikke vet på dette stadiet hva slags racing det vil innebære.

“Jeg skulle ønske jeg hadde mer å dele. Det gjør jeg ikke,” sa han. “Jeg trenger å utforske alternativene jeg har foran meg. Jeg trenger å se inn i meg selv og se hva målene mine er. Jeg bruker bare litt tid. Jeg vet ikke hva IMSA-planene mine er; jeg vet ikke Jeg vet ikke hva mine IndyCar-planer er; jeg vil til Le Mans.

“Hele prosessen tar bare tid, jeg må tenke på det, se hva Team Johnson tenker og snakke med jentene [Johnson and his wife, Chandra Janway, have two daughters]men den gode nyheten er Carvana, de vil bli.”Kilde