Shadow

Casemiro Manchester United flytte motivert av nye utfordringer, ikke penger


Casemiro har benektet at overgangen hans fra Real Madrid til Manchester United er motivert av penger, og sa at han slutter seg til «den største klubben i England» og ser frem til å koble opp igjen med Cristiano Ronaldo.

De to klubbene kunngjorde fredag ​​at en avtale var blitt enige i prinsippet, med kilder som fortalte ESPN at United ville betale et innledende gebyr på 60 millioner pund med 10 millioner pund i potensielle tillegg.

– Casemiro til Man United: Alt du trenger å vite
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

I en seremoni på mandag deltatt av Casemiros familie, klubbledere, trenerteam og lagkamerater, hyllet Madrid en spiller som har vunnet fem Champions League-trofeer på ni år i klubben.

“Det er alltid vanskelig når du tar en så viktig avgjørelse,” sa Casemiro på en pressekonferanse. «Etter Champions League-finalen [against Liverpool on May 28] Jeg snakket med agenten min, jeg sa at jeg følte at tiden min her var slutt… Agenten min ba meg reise på ferie. Etter en måned kom vi tilbake, og jeg følte meg fortsatt slik.”

Madrids klubbpresident Florentino Perez sa: “Jeg trodde aldri denne dagen kunne komme. Du har vært eksemplarisk hver dag, og i avskjedsøyeblikket også. Det er derfor du har fortjent retten til å bestemme fremtiden din, og det må vi respektere. “

United henvendte seg til Casemiro, 30, da de ser ut til å snu en katastrofal start på Premier League-sesongen – tape mot Brighton og Brentford – etter at de ikke klarte å inngå avtaler for Frenkie de Jong og Adrien Rabiot.

“Det jeg ser etter er nye utfordringer, nye mål, å prøve en ny liga og et nytt land,” sa Casemiro. “Det jeg har vunnet i Real Madrid er historie. Nå må jeg hjelpe Manchester United, der jeg ikke har vunnet noe.”

«Premier League er en konkurranse jeg elsker, som jeg ønsket å spille i. De få som tror det [the move is about money] kjenner meg ikke. Hvis det var for penger, hadde jeg dratt for fire eller fem år siden… Det siste jeg har tenkt på er det.”

Den brasilianske landslagsspilleren kom til Madrid fra Sao Paulo i 2013 og ble et uunnværlig medlem av laget, og forankret midtbanen sammen med Toni Kroos og Luka Modric.

Han spilte en nøkkelrolle i en gylden æra i Madrid, og vant tre Champions Leagues på rad i 2016, 2017 og 2018, samt en LaLiga- og Champions League-dobbel i år.

“Toni [Kroos] skrev til meg klokken 04.00 og spurte om det var sant at jeg skulle reise!” sa Casemiro. “Han har vært syk [with flu], så han sov ikke. Han skrev til meg og jeg svarte og sa: ‘Hei, la meg sove litt!’ [Kroos and Modric] er vennene mine. Det er lett å spille med de to.”

Casemiro vil slå seg sammen med to tidligere lagkamerater – Ronaldo og Raphael Varane – på Old Trafford.

“Jeg skal til den største klubben i England,” sa han. “Det er sant at vi ikke spiller i Champions League i år, men Manchester United kan konkurrere med storheten til Real Madrid, om enn ikke akkurat nå. Jeg har ikke snakket med Cristiano [Ronaldo], men jeg gleder meg til å spille med ham. Han vet hva jeg synes om ham, han er en av de beste spillerne gjennom tidene.”Kilde