Shadow

Brooks Koepka om å bli med i LIV: “Meninger endres”


Fire måneder etter å ha antydet at de som hoppet av til den Saudi-støttede LIV Golf-serien var utsolgt, Brooks Koepka forklarte tirsdag at han rett og slett ombestemte seg.

Koepka signerte med LIV Golf forrige uke for sitt første arrangement på amerikansk jord, som starter torsdag på Pumpkin Ridge vest for Portland.

Det var en forbløffende reversering for den fire ganger major-mesteren, som en gang var en frittalende kritiker av den nye serien som forsøker å utfordre PGA-touren.

“Meninger endres. Jeg føler meg veldig komfortabel med avgjørelsen jeg tok. Jeg er glad, og gjorde det som er best for meg,” sa Koepka.

I februar sa Koepka om LIV Golf: “De får gutta sine. Noen vil selge seg ut og dra til det.”

Tidligere verdens nr. 1 og andre fire ganger major-vinner Rory McIlroy antydet forrige uke at Koepka og andre var dobbelte “å si en ting og så gjøre en annen ting.”

“Se, han har rett til sin mening. Han kan mene hva han vil,” svarte Koepka. “Han kommer til å gjøre det som er best for ham og familien hans, jeg skal gjøre det som er best for meg og familien min. Kan ikke hate noen for det, og som jeg sa, meninger endrer seg, mann.”

Koepka siterte en kneskade som har tatt en toll på kroppen hans og ønsket om å tilbringe mer tid med familien som faktorer i avgjørelsen hans. Han nevnte ikke signeringsbonusene på flere millioner dollar som LIV Golf – som støttes av Saudi-Arabias suverene formuefond – har gitt spillere. Koepka er et av de største navnene, sammen med Dustin Johnson og den seks ganger major-mesteren Phil Mickelson.

Og det er mer penger å tjene: Det 48 mann store feltet vil konkurrere om en veske på 20 millioner dollar, med et ekstra premiefond på 5 millioner dollar for en lagkonkurranse. Charl Schwartzel vant det første arrangementet utenfor London og tok med seg 4,75 millioner dollar hjem. LIV-turneringer spilles over 54 hull uten cut, og til og med sisteplass får betalt.

Spillere som snakket med journalister tirsdag, stilte spørsmål om Saudi-Arabias menneskerettighetsrekord.

“Jeg forstår emnene du prøver å ta opp, og det er grusomme hendelser, men jeg er her for å spille golf. Det er min avtale,” sa Pat Perez, en tre ganger PGA Tour-vinner som også talte mot LIV Golf før han ombestemmer seg. “Jeg har en mulighet til å spille golf, og det er det.”

Bryson DeChambeau, US Open-mesteren i 2020, pekte på det gode han planlegger å gjøre i samfunnet med pengene han tjener på LIV Golf.

“Jeg tror etter hvert som tiden går, forhåpentligvis vil folk se det gode de gjør og hva de prøver å oppnå i stedet for å se på det dårlige som har skjedd før,” sa DeChambeau. “Jeg tror det er viktig å gå videre fra det, og å gå og fortsette å bevege seg fremover i et positivt lys er noe som kan være en god kraft for spillets fremtid.”

PGA Tour har forsøkt å bekjempe trusselen fra LIV Golf ved å disiplinere spillere. Turen suspenderte alle aktive medlemmer som konkurrerte i det første LIV-arrangementet. De som spiller i Oregon vil også bli suspendert med mindre de sier opp turmedlemskapet.

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde