Borussia Dortmund vs. VfB Stuttgart – Fotballkamprapport – 22. oktober 2022

Borussia Dortmund stormet forbi Stuttgart 5-0 med to mål fra Jude Bellingham og et angrep fra USA-stjernen Giovanni Reyna på sin første opptreden for sesongen på lørdag for å notere sin første seier på fire ligakamper og klatre til fjerdeplass i Bundesliga.

Vertene, som tapte mot lederne Union Berlin forrige uke, trengte bare to minutter på å åpne kontoen sin med Bellingham som satte inn fra en Niklas Sule-pasning for sitt første ligamål for sesongen.

Sule ble deretter sittende igjen med for mye plass i boksen, slik at han kunne volley i et kryss i det 13. minutt, før Reyna, som startet sin første sesongstart etter en rekke skader, treet inn sitt tredje mål i det 44.

Etter pause fortsatte Dortmund der de slapp, og den engelske landslagsspilleren Bellingham fikk sitt andre mål for ettermiddagen, og snurret en suveren innsats forbi keeper Florian Muller.

En annen rask pasningskombinasjon åpnet Stuttgart-forsvaret, slik at Youssoufa Moukoko kunne trykke inn en Raphael Guerreiro-reduksjon.

Dortmund ligger nå på 19 poeng på fjerdeplass, tre etter andreplasserte Bayern München, 2-0-vinnere på Hoffenheim, og fire bak lederne Union Berlin, som skal i aksjon i Bochum på søndag.

“Det var en fortjent seier i dag. Vi ønsket å spille med mye selvtillit og ønsket å vinne det, og vi gjorde det veldig bra,” sa Dortmund-trener Edin Terzic. «Vi håper å fylle opp selvtilliten.

“Det tidlige målet gjorde det mye enklere. Men vi holdt ut og det var ikke bare ett solomål, men vi kombinerte som et lag, vant ballbesittelse som et lag og det var slik vi scoret våre mål.”

“Vi vet at vi må fortsette å jobbe og ikke rose laget for mye, og på tirsdag må vi vise en enda bedre prestasjon.”

Til tross for nederlaget vil Stuttgart-trener Wimmer fortsette minst til slutten av året, sa klubben etter kampen.