Shadow

Beskytt hjemmet ditt i vintervær


Ken Calverley og Chuck Breidenstein
| Spesielt for The Detroit News

Mange av oss midtvestlige er i samme rekkefølge. Vi forlater enten et sommerhus i Nord-Michigan for vinteren eller forlater staten helt for noen måneder i et varmere klima.

Hva med huset du etterlater deg? Hvordan kan du hjelpe ham med å overleve vinteren og være klar for deg igjen til våren?

Vann er det største bekymringsområdet, enten det kommer i form av fukt fra tak eller sprengte rør, eller høy luftfuktighet fra krypkjeller og betongplater.

Gå rundt i huset og se på taket og takfoten.

Er takrennene renset, skrånende og skikkelig festet til boden? Leder nedløp vannet bort fra fundamentet?

Skråtak er mer sannsynlig å kaste snø. Hvis du har et lavt skråtak, planlegg å få noen til å bære snøen av det.

Helvetesild er ment å kaste vann. Tette ansamlinger av snø vil skape et smeltelag i bunnen, hvor vann da kan rygge opp under takmaterialene og skape en lekkasje. Snø kan veie alt fra 4 pund per kubikkfot for luftige nye fall til 25 pund per kubikkfot for vindblåst snø, og hjemmet ditt er ikke designet for å håndtere den ekstra “døde” lasten.

Bluetooth-mulighet er en stor bekvemmelighet i et åpent land.

Du kan fjernovervåke temperatur og fuktighet og justere ovnen deretter.

Du kan spore vannbruk og strømning i hjemmet og kan utføre visuelle inspeksjoner ved hjelp av kameraer som er strategisk plassert rundt eiendommen. Stream Labs lager et WIFI-system som kan kobles til innendørsvannet ditt for å oppdage eventuelle lekkasjer og varsle deg.

Det er god praksis å skru av hjemmets hovedvannventil under ditt fravær for å minimere potensiell skade fra et lekkasjerør.

Ved å bruke en Bluetooth-fjernkontroll kan du også kontrollere lys og ting som TV-er for å få det til å se ut som om bygningen er opptatt.

Sumppumpen din må sikkerhetskopieres av en annen enhet som enten er batteridrevet eller drevet av kommunalt vanntrykk. Du kan også koble pumpene til et trådløst nettverk som kommuniserer med telefonen.

Fordi vann er et problem, er det en god idé å ha et etablert forhold til en profesjonell rørlegger som kjenner hjemmet ditt og dets systemer.

VVS-feller i hele hjemmet bør fylles med en RV-type frostvæske for å forhindre at de tørker ut og slipper ut kloakkgass. Disse inkluderer feller i toaletter og kjelleretasjen også.

Trenger du å tømme varmtvannsberederen? Hvis vannledningen er av, er en “kan ikke skade, kan hjelpe”-strategi å slå av enheten og tømme den helt. Noen velger å skru på alle kranene i huset etter at strømnettet er slått av og tappe tilførselsrørene.

Og hva med ovnen? Skal vi la varmen stå på i ledige boliger?

Strukturen i hjemmene våre er for det meste tre, og i løpet av de våte høstmånedene absorberer dette treet fuktighet og sveller, noe som muligens kan føre til at en dør eller et vindu “klistre” til hjemmet. Ekstrem vintertørrhet «stjeler» all den fuktigheten fra huset, akkurat som den gjør fra de sprukne leppene dine, og langvarig frysing kan «krympe» husrammen og forårsake sprekker i puss og puss.

I de fleste eldre boliger forventer vi også varmetap gjennom grunnmuren til omkringliggende jord for å hindre at jorda rundt huset fryser, våt jord som fryser kan utvide seg og føre til at fundamenter sprekker og bukter seg innover.

Bedre å la termostaten være lav og holde huset over frysepunktet.

Hold dørene rundt VVS-armaturer åpne for å sirkulere luft. Gjør det samme i skap og gå et skritt videre ved å trekke bokser og andre lagrede gjenstander vekk fra yttervegger for å minimere sjansen for stillestående luft der mugg kan trives.

Plasser agn for gnagere forsiktig og trygt rundt husets ytre omkrets og i garasjer og skur. En tekniker fra Rove Pest Control i Novi kommenterte en gang til oss at “dyrene ser ut til å vite når et sted er tomt og innbydende.”

Et godt opplyst hjem er et tryggere hjem. I stedet for Bluetooth-kontrollere kan du kjøpe rimelige plug-in-timere for å styre ulike innendørslys i huset. Vurder å installere utvendige perimeterlys i hjørnene av overganger som betjenes av bevegelsessensorer.

Bruk en skriftlig sjekkliste for å holde styr på alt du gjør, så er det enkelt og smertefritt å snu prosessen når du kommer nordover.

Og den betrodde personen som vil sjekke snølastene på taket ditt? La dem også fortsette å kjøre og måke for å unngå å vise et ledig hus. Du kan også vurdere å varsle det lokale politiet om stillingen slik at de kan holde øye med deg.

Et godt forberedt hjem vil se deg gjennom de kalde månedene uten uhell og ønske deg velkommen tilbake når aprilbygene begynner å virke magien.

Finn fagfolk til å hjelpe deg med noen av disse forberedelsene på insideoutsideguys.com.

For boligtips og mer, lytt til Inside Outside Guys hver lørdag og søndag på News/Talk 760, WJR-AM, fra 10.00 til 12.00 eller kontakt oss på insideoutsideguys.com.