Belgia vs. Wales – Fotballkamprapport – 22. september 2022

Kevin De Bruyne scoret ett mål og satte opp et annet da Belgia tjente på en sterk førsteomgang som slo Wales 2-1 i Nations League A-kampen på King Baudouin Stadium torsdag.

Wales var heldige som ikke lå mer enn 2-0 under til pause etter mål av De Bruyne og Michy Batshuayi, samt en rekke andre forkastede muligheter fra vertene, men halverte underskuddet tidlig i andre periode da Kieffer Moore headet inn fra nært hold.

Andreplasserte Belgia har 10 poeng på fem kamper og drar til Amsterdam på søndag. De må vinne med tre mål for å gå forbi Nederland, som har 13 poeng på toppen av gruppen, og kvalifisere seg til semifinalen i Nations League neste år.

Hjemmelaget ga 65 minutter til playmaker Eden Hazard da han forsøker å bevise formen og formen sin før verdenscupen i Qatar starter i november.

Gareth Bale kom fra benken for Wales i den siste halvtimen, et positivt tegn for manager Rob Page før hjemmekampen deres mot Polen på søndag da de forsøkte å unngå nedrykk fra bassenget. De ligger nå nederst med ett poeng.

“Jeg synes vi fortjente å vinne, vi dominerte første omgang og skapte mange sjanser,” sa De Bruyne til S4C. «Wales spilte mann mot mann, så det var flere alternativer i første omgang.

“Så startet vi andre omgang dårlig, vi måtte beholde ballen da Wales spilte så dypt og vente på de rette øyeblikkene.”

Belgia var utmerket i åpningsperioden med glatt samspill sentrert rundt det mercurial talentet til De Bruyne.

Da han nettet etter 10 minutter, strakte det seg til 49 kamper Belgias utrolige rekke med scoringer, etter å ha blitt holdt utenfor av Frankrike i VM-semifinalen 2018 i St. Petersburg.

Batshuayi teet opp De Bruyne på kanten av feltet, og avslutningen med sidefoten slo Wayne Hennessey i Wales-målet.

De Bruyne traff stolpen med et skudd fra en lignende posisjon før han snudde til leverandøren da hans piskede kryss la seg på en tap-in for Batshuayi.

Til ære for Wales kom ut et mer organisert lag i andre omgang, og da Belgia tok foten fra pedalen, grep øyeblikket.

De dro et mål tilbake fem minutter etter pause da den livlige Brennan Johnsons lureri på høyrekanten ga Moore et innlegg som headet forbi keeper Thibaut Courtois.

Vertene ble senere tildelt en straffe for en utfordring av Joe Morrell på De Bruyne, selv om en videoassistent-dommersjekk viste at forsvareren tydelig fikk en betydelig touch på ballen og avgjørelsen ble omgjort.

Belgia holdt på for seieren, men ikke før trener Roberto Martinez fikk rødt kort for å holde ballen på sidelinjen langt inn i tilleggstiden.

“Det kom alltid til å være en hard kamp. De var veldig gode i kveld,” sa Moore til BBC Radio Wales. “Vi kommer ikke så skuffet derfra – vi vil ta det positive ut av det og gå igjen på søndag.

“En seier holder oss i gruppen, så det er fullt fokus på Polen. Jeg tror vi er på en god plass, det er vår siste hjemmekamp før vi går til verdenscupen, så hvis vi kan dra på et høyt nivå, er det bra.”