Shadow

Barcelonas utgiftstak økte med nesten €800 millioner etter salg av klubbaktivaBarcelonas kostnadsbegrensning for sesongen har økt med nesten €800 millioner til €656,5 millioner etter salget av klubbens eiendeler i sommer, bekreftet LaLiga fredag.

Barca solgte 25 % av sine innenlandske TV-rettigheter de neste 25 årene og en eierandel på 49 % i Barca Studios for over €700 millioner totalt etter å ha mottatt tillatelse fra klubbens medlemmer til å gjøre det.

Notatbok: Barcelonas store forhåpninger til tenåring, 15
Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det tillot dem å bruke mer enn €150 millioner på nye signeringer Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Konde i overgangsvinduet, mens Andreas Christensen, Franck Kessie, Hector Bellerin og Marcos Alonso alle ankom på gratis overganger.

Det markerer en bemerkelsesverdig snuoperasjon fra i fjor sommer, da klubben ikke hadde råd til å beholde Lionel Messi, og LaLiga satte kostnadsgrensen ned til €96 millioner. I januar var denne grensen ytterligere redusert til -144 millioner euro, den eneste negative grensen i ligaen.

Real Madrid har fortsatt det største utgiftstaket i LaLiga. Madrid har lov til å bruke opptil €683,5 millioner årlig på driften av troppen.

«Barcelonas grense er [up to] €656 millioner og de trengte dette beløpet, det var derfor de registrerte spillere i siste liten, sa LaLiga-president Javier Tebas.

“Uten [sale of assets] det blir kanskje ikke så høyt neste sesong. De må kanskje redusere utgiftene sine med rundt 200 millioner euro ved å selge spillere eller til og med [selling more] eiendeler.

“Jeg tror [Barca’s vice president Eduard] Romeu har sagt at de trenger det til å være på rundt €400 og noe millioner. Men de vet alt om dette, det vil være vanskelig for dem å opprettholde [the new limit] neste sesong.”

På spørsmål om LaLiga hadde vært for sjenerøse med Barca, sa Tebas: “Ikke i det hele tatt, de samme reglene gjelder for alle klubbene i Spania. For å registrere Konde, måtte presidenten i Barcelona stille med en personlig garanti.

“Er det en risiko for konkurs? Etter min mening tror jeg ikke det, ikke i det hele tatt, de har høy lønnsregning men mye egenkapital, selv om som Romeu sa, de har hatt og [will] må redusere lønnsutgiften.”

Atletico Madrid har den tredje høyeste grensen, men den er rundt 300 millioner euro mindre enn Madrid og Barcas på 341 millioner euro. Sevilla (200 millioner euro) og Villarreal (151 millioner euro) fullfører topp fem, mens Elche og nyopprykkede Girona har de laveste grensene på litt over 42 millioner euro.

LaLigas forbruksgrense står for det maksimale beløpet klubbene kan bruke på lønn, bonuser og amortiseringsbetalinger på overføringer over en sesong, ikke hvor mye de nødvendigvis bruker.

Siden Barca tidligere har vært over sin grense, har de bare fått lov til å bruke i forholdet 1:4 — 25 % av alt de sparte i lønn eller hevet i honorarer kan gå på nye signeringer eller nye kontrakter – men LaLiga bekreftet til ESPN tidligere på sommeren jobber de nå med en 1:1-rasjon igjen.Kilde