Shadow

Barcelonas tur til Bayern München ikke noe “skrekkhus”


Til tross for noen blodige nederlag for Barcelona på Allianz Arena de siste årene, insisterer trener Xavi Hernandez på at laget hans ikke går inn i et “skrekkhus” når de møter Bayern München på tirsdag.

Barca tapte 3-0 i München i Champions League-gruppespillet forrige sesong og har ikke klart å vinne på seks besøk hos sine tyske kolleger, to ganger uavgjort og fire ganger tapt med en totalscore på 14-4.

– Marcotti’s Musings: Barca vinner stort, Juve ferdig med VAR, mer
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

På toppen av det, er 8-2-tapet i kvartfinalen i Lisboa i 2020 fortsatt allestedsnærværende på vei inn i denne ukens kamp, ​​med begge lag uavgjort på tre poeng på toppen av gruppe C etter åpningskampene.

“Jeg vil ikke si at det er et skrekkhus, det er Bayern München,” smilte Xavi da han ble spurt om Barcas dårlige rekord i München på en pressekonferanse mandag.

“Jeg har opplevd begge sider av mynten, slå dem og tape for dem. Jeg vet det [recent results have not been favourable]men fotball er syklisk.

“Det er sant at vi aldri har vunnet her, noe som viser vanskeligheten i denne ukens kamp. Men vi er i god form og gleder oss til tirsdag.”

Mye har endret seg i Barcelona siden sist de tapte i München for ni måneder siden, et resultat som førte til at Xavis lag ble eliminert fra Champions League i gruppespillet for første gang på 20 år.

De signerte åtte spillere i sommer for over 150 millioner euro, inkludert Bayern-spissen Robert Lewandowski, Raphinha fra Leeds United og Sevillas Jules Konde, som alle forventes å starte på tirsdag, og har 13 poeng fra 15 etter fem LaLiga-kamper.

“Alt er annerledes,” la Xavi til. “Vi har forbedret oss på mange aspekter, og vi føler oss i stand til å konkurrere.

“Det har vært så mange endringer, men fremfor alt vil jeg si mentaliteten. Etter det nederlaget sa jeg til spillerne at dette er Barca, at vi må løpe, jobbe hardt og vise personlighet. Det var ikke Barcas bilde som vi ville.

“Mentaliteten har nå endret seg. Vi har mer personlighet nå. Signeringene har også hatt en effekt og vinner avler selvtillit.”

Lewandowski har gjort en stor forskjell. Den polske spissen har scoret ni mål på seks kamper siden han flyttet til Barca for 45 millioner euro, og Xavi sier at han nyter å møte sin tidligere side.

“Robert har det bra,” sa Xavi. “Han er avslappet, rolig, selvsikker. Han er en naturlig leder for laget. Det er en spesiell kamp for ham, og han er virkelig motivert.

“Han hvilte i helgen så han er frisk og han er i god form. Det er klart at Robert er en av armene våre i angrepet, men vi har andre spillere også, og det ønsker vi å vise på tirsdag.”

Lewandowski tilbrakte åtte år i Bayern sammen med Thomas Muller, som spøkte tidligere på mandag at han må huske å ikke gi ham når han kommer tilbake til Allianz Arena.

“De siste 10 dagene, Sadio [Mane] har hatt det gøy med å fortelle meg at jeg ikke skulle gi ballen til Lewy ved et uhell,” sa Muller på en pressekonferanse.

“Vi må spille vårt spill, men vi kan ikke la Lewy spille spillet sitt. Han er en toppspiss, han er farlig i eller nær boksen. Vi må stoppe ham fra å komme i skuddposisjoner.”

Bayern-trener Julian Nagelsmann håper i mellomtiden Lewandowski får en varm mottakelse av Bayern-supportere.

“Jeg vil være glad hvis fansen vår gir ham en god mottakelse,” sa han. «Det ville være normalt når noen har gjort så mye for klubben.

“Han var en viktig del av Bayern-familien. Jeg ser frem til å se ham igjen. Vi snakket for et par uker siden, ikke om fotball, men det skal være hyggelig å se ham personlig.”

Bayern, som har uavgjort tre på rad i Bundesliga, men slo Internazionale 2-0 i Europa i forrige uke, vil være uten Kingsley Coman, mens Barca har reist til Tyskland med en full tropp.Kilde