Shadow

Barcelonas Champions League-exit forseglet før Bayern-tap


Bayern München slo Barcelona 3-0 på Camp Nou onsdag kveld for å gå videre til Champions League-16-delsfinalen som gruppevinnere.

Xavi Hernandezs lag gikk inn i kampen vel vitende om at de allerede ikke hadde noen sjanse til å nå knockout-runden for andre år på rad etter at Internazionale slo Viktoria Plzen 4-0 i det tidlige vinduet mandag.

Mål fra Sadio Mane og Eric Maxim Choupo-Moting i første omgang og heading på stopp fra Benjamin Pavard førte til at Bayern tok førsteplassen i gruppe C med 15 poeng med én kamp igjen, mens Inter Milan ble nummer to. Barcelona, ​​som blir nummer tre uavhengig av resultater på den siste kampdagen, er på vei mot Europa League.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Onsdagens resultater er nok et tilbakeslag for den katalanske klubben og kan vise seg å bli dyrere enn forrige sesong, da laget gikk på en pengetur i sommer for å styrke troppen sin i håp om å få tilbake noen av pengene med et dypt løp i europeisk konkurranse.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Barcelona spiller flatt etter avsluttet Champions League-utgang

Med Inter Milans seier over Viktoria Plzen tidligere på onsdag, visste Barcelona at deres Champions League-håp var over for en ny sesong, og de spilte som et lag i sorg til tider mot Bayern. Til tross for at Xavi Hernandez i forkant av kampen insisterte på at dette var en sjanse til å vise at Barca kan konkurrere på den største scenen, klarte de nok en gang ikke å levere mot en av Europas beste, slik tilfellet var nylig. Classico tap til Real Madrid.

Barca vil og har allerede beklaget tapte sjanser i München, dommeravgjørelser i Milan og individuelle feil i 3-3 uavgjort mot Inter, men faktum er at de ikke har vært gode nok i de fem kampene de har hatt i Champions League-sesongen. At de bare har fire poeng er en refleksjon av det.

Du kan ikke forsvare som de gjorde mot Bayern. Den lettheten som Sadio Mane og Eric Maxim Choupo-Moting fant nettet med, vil ha gjort Xavi sint. Det føltes som om Bayern kunne ha gått opp noen flere gir også. Kun en siste blokkering fra Hector Bellerin og en fin redning fra Marc-Andre ter Stegen holdt unna en tredje før pause. Serge Gnabry, skaperen av alle tre målene, fikk enda et utelukket for offside før en umarkert Benjamin Pavard la til det tredje fra et sett-spill på pause.

Barca har i mellomtiden, på tross av alle pasninger, huffing og pust, aldri virkelig testet Bayerns stand-in-keeper Sven Ulreich. Det nærmeste de kom et mål var en veltet straffe for en Matthijs de Ligt-utfordring på Robert Lewandowski, som nok en gang ble tvunget til å tåle en smertefull natt mot siden han forlot for €45 millioner i sommer.

2. Fokuser på å vinne Europa League, LaLiga for Barcelona

Barca investerte over €150 millioner i troppen i sommer etter å ha solgt klubbens eiendeler med mål om å nå de siste stadiene av Champions League. Med det nå ikke mulig, hvordan omgrupperer de seg herfra?

Hovedfokuset blir nå LaLiga. De har startet bra, til tross for det nederlaget mot Madrid, og er bare tre poeng fra toppen etter 11 kamper og kun ett tap. Med en mye forbedret tropp, ligaens toppscorer i Lewandowski og en voksende skare av unge talenter, ledet av Pedri og Gavi, burde de kjøre Carlo Ancelottis side tett.

Imidlertid er de absolutt ikke favoritter for øyeblikket, og Xavi har til og med sagt at hvis han ikke vinner et trofé denne sesongen, vet han at han kan bli erstattet. Det forlater Europa League, hvor de vil være favorittene, selv om de kjenner farene ved Europas sekundære konkurranse som uventet falt for Eintracht Frankfurt i kvartfinalen forrige sesong. Så er det Copa del Rey og den spanske Supercopa. Det er ikke det de drømte om i sommer da de avduket Lewandowski, Raphinha og Jules Konde, men det er fortsatt mye rom for forbedring på forrige sesongs troféløse kampanje.

Det ser ut til å være en viss tålmodighet fra supporterne. Å ha klubblegenden Xavi som figurhode for prosjektet hjelper og et gjennomsnittlig oppmøte på over 80 000 på Camp Nou denne sesongen viser at det er en sammenheng. Det var 84 016 for Bayern-tapet, og de som ble værende til slutten sluttet ikke å signere.

3. Bayern München viser hvorfor de er en målestokk

Bayern er en av målestokkene for hvor Xavi ønsker å ta Barca-siden. De er også det laget Barca må være mest lei av å møte. Dette var deres sjette seier på rad mot katalanerne, et løp som strekker seg tilbake til 2015 og inkluderer 8-2 og tre 3-0-ere, og deres 11. på 15 offisielle møter.

Deres opptreden på Camp Nou var så profesjonell som den kommer. Med plassen i 16-delsfinalen allerede sikret, spilte de fortsatt som om det var noe på spill da de tok toppplassen foran sin siste kamp hjemme mot Inter, hvor de vil se til å gjøre det til seks seire fra seks fra det noen beskrev som konkurransens hardeste gruppe.

Denne seieren var desto mer imponerende med tanke på at de var uten Manuel Neuer, Lucas Hernandez og Leroy Sane på grunn av skader, mens Thomas Muller bare ble ansett som skikket for en deltagelse i andre omgang. Likevel, med talenter som Mane, Gnabry og Jamal Musiala, er de fortsatt et av lagene man kan frykte i Europa, selv om Union Berlin fortsatt holder dem fra toppen av Bundesliga foreløpig.


Spillerrangeringer

Barcelona: Ter Stegen 6; Bellerin 4, Konde 5, Alonso 5, Balde 6; Busquets 6, De Jong 6, Kessie 5, Pedri 6; Dembele 6, Lewandowski 6
Subs: Raphinha 5, Torres 5, Garcia 5, Ansu 5, Torre 5

Bayern München: Ulreich 6; Mazraoui 7, Upamecano 6, de Ligt 7, Davies 6; Kimmich 7, Goretza 6; Gnabry 9, Musiala 8, Mane 8; Choupo-Moting 7
Subs: Sabitzer 6, Muller 6, Pavard 6, Gravenberch 6, Stanisic 5


Beste og dårligste utøvere

BEST: Serge Gnabry, Bayern München.

Laget Bayerns to første mål strålende, og bare en minimal offside hindret ham i å legge til et tredje i andre omgang. Fullfør et hat-trick med assist sent.

VERST: Hector Bellerin, Barcelona.

Gitt den tøffe oppgaven med å markere Mane på sin første start siden 10. september etter at han kom tilbake fra skade. Mistet ham for det første målet og spilte deretter Choupo-Moting på side for det andre. Gjorde en flott blokkering senere i første omgang og ga aldri opp, men det var en vanskelig kveld for den tidligere Arsenal-mannen.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Å Mane, Mane. Tok ut vinden fra et allerede dempet Camp Nou-publikum med sitt tidlige mål.

Før kickoff vil en tweet fra Inter Milan absolutt ikke inkludere Barcelona.

Men katalanerne får i det minste en varm Europa-velkomst.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Barcelonas Xavi Hernandez etter kampen: “Vi var ikke på Bayerns nivå i dag. De var bedre. I München var vi oss selv, men i dag var de bedre, intense. Eliminasjonen før kampen påvirket oss psykologisk. Nå trener vi igjen i morgen og tenker på LaLiga. Det var mye av forventninger, men vi fikk en tøff gruppe. Det har skjedd alt mulig med oss ​​i gruppespillet. Det har vært grusomt mot oss, men vi konkurrerte dårlig i dag.”

Barcelonas Marc-Andre ter Stegen på resultat: “Skuffelse. Vi mistet det ikke i dag, men øyeblikket generelt akkurat nå er smertefullt. Et av målene var å holde seg i Champions League. Nå må vi fokusere på det som skal komme i LaLiga.

Å vite at vi allerede var ute hadde åpenbart en innflytelse. Det var en merkelig følelse. Det var mer et stolthetsproblem, men vi kunne ikke matche Bayern i kveld. De scoret mål i viktige øyeblikk, og vi kunne ikke konkurrere.”

Barcelonas Pedri om å vite skjebnen på forhånd: «Du går ikke inn i kampen med samme motivasjon [after the Inter win]. Vi ønsket å gi fansen en seier, men det ble det ikke. Vi skylder disse supporterne mye. De har alltid vært med oss. Vi skylder dem seire og trofeer. Jeg håper vi kan gi dem til dem fra nå av.

Vi er et ungt lag med mye rom for å forbedre oss. Vi må forbedre oss mye. Vi er ennå ikke der for å konkurrere i Champions League. Det er virkelig skuffende det som har skjedd i dag. Når vi ser det vi har sett, er det tydelig at vi ennå ikke er klare til å konkurrere [at the top level].”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Etter 17 strake sesonger med å ha nådd knockout-stadiene i Champions League, er Barcelona satt til å gå glipp av påfølgende sesonger for første gang siden 1997-98 og 1998-99.

– Pass på, cules. Barcelona er allerede favoritten til å vinne UEFA Europa League med en sjanse på 27 %, ifølge FivethirtyEights SPI.

– Bayern har vunnet seks strake kamper mot Barcelona, ​​og liknet dem med Espanyols rekke fra 1940-42. Den lengste seiersrekka over Barcelona var Real Madrids syv-kamper fra 1962-65.

– Alt i alt en skuffende Champions League-oppvisning fra LaLiga-klubber. Når Real Madrid går videre, men Sevilla og Atletico Madrid også ikke klarer å nå 16-delsfinalen, vil dette være første gang siden 1998-99 at Spania ikke vil ha flere lag i utslagsfasen. Det året var det bare åtte lag som kom til knockout-stadiet, og Real var også den eneste representanten.


Neste

Barcelona: Tilbake til LaLiga-aksjonen mot et stigende Valencia-lag på lørdag. Etter det, en tirsdagstur til Viktoria Plzen i håp om å avslutte en skuffende Champions League-kampanje på en høy tone.

Bayern München: Neste er en Bundesliga-kamp på lørdag med vertskap for Mainz. Deretter vil de sikte på å beholde sin fantastiske Champions League gruppespillrekord med den siste kampen i runden mot Inter Milan på tirsdag.

Kilde