Shadow

Barcelona, ​​Man City vinner overgangsvindu; Ronaldo, Leicester de største taperne


Sommerens overgangsvindu har vært utrolig, ettersom toppklubbene rundt om i Europa brukte millioner på å prøve å styrke sidene sine.

Ifølge Transfermarkt brukte klubber over hele den engelske Premier League kolossale €2,24 milliarder i løpet av vinduet – det meste noensinne – og det var noen store trekk, inkludert Antony (€95 millioner til Manchester United), Wesley Fofana (€80 millioner til Chelsea). ), Darwin Nunez (75 millioner euro til Liverpool), Casemiro (70 millioner euro til Man United) og Erling Haaland (60 millioner euro til Manchester City.)

I Europas andre topp fire ligaer var det ikke fullt så travelt, men Aurelien Tchouameni (80 millioner euro til Real Madrid), Matthijs de Ligt (77 millioner euro til Bayern München) og Raphinha (60 millioner euro til Barcelona) toppet listen. Klubber over hele Europa, i Italias Serie A (749 millioner euro), Frankrikes Ligue 1 (557 millioner euro), Spanias LaLiga (505 millioner euro) og Tysklands Bundesliga (484 millioner euro), brukte totalt 2,67 milliarder euro.

Men hvem gjorde det bra? Og hvem gjorde det dårlig?

– UTFØRTE AVTALER: Se alle de fullførte trekkene
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Vinnere

Barcelona

Gitt at klubben har vært fanget under astronomisk gjeld (på sitt høyeste, €1,35 milliarder per mars 2021) og nylig pålagte budsjettbegrensninger og lønnstak fra LaLiga, er det et mirakel at Barcelona har klart å bruke over €150 millioner på å signere likes. av Robert Lewandowski (€45m), Jules Konde (€55m) og Raphinha (€60m.) Etter å ha restrukturert gjelden for å utslette det meste av kortsiktige forpliktelser, signerte de noen få gratis overføringer (Franck Kessie, Andreas Christensen, Hector Bellerin og Marcos Alonso) og la 16 førstelagsspillere dra for å frigjøre plass i troppens lønnstak, har de endelig registrert alle spillerne sine og kan komme tilbake til å konsentrere seg om det som skjer på banen.

Deres finansielle finling har ført til at betydelige prosenter av økonomiske eiendeler og fremtidige inntekter (f.eks. fra TV- og merchandising-rettigheter) er solgt i retur for likviditet i dag, mens deres langsiktige gjeld fortsatt er enorm. Etikken i dette modus operandi — I utgangspunktet kan det diskuteres å sparke den økonomiske boksen nedover veien, men troppen ser mer konkurransedyktig ut enn på mange år. Etter å ha mer eller mindre gamblet klubbens fremtid på suksess, må den nå begynne å levere.

Manchester City

Premier League-mesterne kan ha avsluttet overgangsvinduet med bare én ubestridelig oppgradering … men for en oppgradering han var. Med all respekt til Gabriel Jesus – som har startet sin Arsenal-karriere imponerende – eller en hvilken som helst falsk nr. 9 som manager Pep Guardiola kan ha stilt med foran, er Haaland et helt annet forslag. Å lande den beste fremvoksende midtspissen i verden fra Borussia Dortmund for bare €60 millioner så ut som et stort scoop i mai, og enda bedre ettersom ukene går med hans ni mål på fem Premier League-kamper så langt. Overføringene av etablerte førstelagsspillere til Chelsea (Raheem Sterling) og Arsenal (Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko), pluss flytting av en rekke U21-spillere for relativt høye avgifter (inkludert Gavin Bazunu og Romeo Lavia), betyr at Manchester City gjorde rundt 200 millioner euro fra sommerens overføringsaktiviteter og brukte bare 160 millioner euro.

Nord-London

For klubber som ofte har vært i en uendelig overgangstilstand og gjort avtaler i siste liten, har både Arsenal og Tottenham Hotspur drevet overgangsmarkedet med sans, kreativitet og litt svik denne sommeren. Ledet av sportsdirektørene Edu og Fabio Paratici har klubbene i Nord-London sakte bygget velbalanserte lag der mangler eller mangler har blitt løst kontinuerlig. Begge ser nå ut til å ha en klar visjon om sin ideelle vei videre, og deres fornuftige og rettidige aktivitet i overgangsperioden viser at de er på rett spor. Som det fremgår av deres plasseringer på Premier League-tabellen (Arsenal, 1.: P5 W5; Spurs, 3.: P5 W3, D22.)

Bayern München

Selv om det fortsatt er noen langsiktige tvil rundt Lewandowskis avgang, er det tidlige tegn på at ankomsten av 32 millioner euro til Sadio Mane – til tross for deres forskjellige tekniske egenskaper – vil veie opp for tapet av Bayerns nådeløse målscorer. Mens ankomsten til De Ligt (77 millioner euro fra Juventus) bør styrke deres defensive stabilitet i overskuelig fremtid, signeringen av Rennes’ 17 år gamle Mathys Tel — med hans uforutsigbarhet, allsidighet og kreativitet i den siste tredjedelen — vil sannsynligvis opprettholde deres angripende flyt i årene som kommer. Ryan Gravenberch, 20, et høyt rangert vidunderbarn på midtbanen (18,5 millioner euro fra Ajax), er også klar for en stor fremtid. Fra både et umiddelbar og langsiktig perspektiv har de tyske gigantene rekruttert fornuftig og strategisk — til et nettoforbruk på bare €34m — og uten andre vesentlige avganger enn Lewandowski viser deres dominans ingen tegn til å avta med det første.

spille

1:47

James Olley stiller spørsmål ved om Pierre-Emerick Aubameyang passer til Thomas Tuchels stil med å presse ballen fra fronten.

Nøytral

Chelsea

Ved å bytte ut midtstopperne Andreas Christensen og Antonio Rudiger med Kalidou Koulibaly (40 millioner euro) og Fofana (40 millioner euro), burde Chelsea teoretisk sett ikke vært dårligere defensivt enn forrige sesong.

Ankomsten av Sterling (56,2 millioner euro) og Aston Villas 18 år gamle sentrale midtbanespiller Carney Chukwuemeka (18 millioner euro) kan også vise seg å være en mesterstrek. Etter å ha latt Romelu Lukaku (lån til Inter Milan) og Timo Werner (20 millioner euro til RB Leipzig) gå, mens de hadde betydelige økonomiske ressurser takket være klubbens nye eierskap, ville man ha forventet at Chelsea skulle styrke sentrum av angrepet med mer enn en Tillegg i siste øyeblikk av Pierre-Emerick Aubameyang, en avtale på 12 millioner euro som ser ut som et knekast på den dårlige starten på sesongen.

Nottingham Forest

Den nyopprykkede klubben har hentet inn 21 nye ansikter – en engelsk rekord – i et forsøk på å sørge for at deres retur til Premier League ikke blir kortvarig. I overkant av €150 millioner – et pengebruk nesten uten sidestykke for en nyopprykket klubb – har kjøpt Forest en blanding av respektable utøvere fra europeiske klubber, med Atletico Madrids venstreback Renan Lodi (lån) uten tvil den mest fremtredende ankomsten, pluss noen etablerte Premier League-profiler i form av Dean Henderson, Jesse Lingard og Morgan Gibbs-White. På kort sikt kan dette gi manager Steve Cooper mer et utvelgelsesproblem enn en klar idé om hvordan han kommer til å lede klubbens overlevelsesesong. Men det har vært gøy å se.

spille

1:39

Janusz Michallik diskuterer fremtiden til Cristiano Ronaldo etter at spissen ble brukt som innbytter mot Southampton.

Tapere

Cristiano Ronaldo

Etter å ha virket misfornøyd i det meste av preseason og med et ønske om å reise til en klubb som spiller Champions League-fotball, står den 37 år gamle superstjernen overfor noen interessante måneder på Old Trafford. Selv om manager Erik ten Hag fortsatt kan være et stykke unna å finne den rette taktiske balansen, eller til og med hans beste XI, er det få som tror at Ronaldo har nøkkelen til noen av dem. Som bevist i sommer, uansett hvilke tidligere prestasjoner, persona eller rykte, kan Ronaldo slite med å finne den rette sportsmuligheten i et stadig mer verdidrevet, aldersbesatt europeisk overgangsmarked når det åpner igjen i januar.

Leicester

Kjent for sin analytiske og kreative tilnærming til rekruttering, er Leicester vanligvis på forkant når overgangsvinduet åpner, til tross for at deres nylige evne til å handle kompromittert av økonomiske fairplay-restriksjoner. Dette var spesielt viktig denne sommeren, dels for å dempe tapet av Fofana – selv om avtalen ble realisert sent, så det ut til å skje i flere uker – og også for å begynne å gjenoppbygge et lag som er modent for foryngelse, med nøkkelspillere på utløpende kontrakter. Men med bare én stor signering (Wout Faes for å erstatte Fofana) har vinduet deres ikke klart å levere, i tillegg til å være “det mest urovekkende i karrieren,” ifølge manager Brendan Rodgers. Med bare ett poeng fra 15 mulige er Leicester allerede trukket inn i en nedrykkskamp som så usannsynlig ut på slutten av forrige sesong.

Frenkie de Jong

“Sørg for å holde spillerne fornøyde” – spesielt de du er avhengig av – er en av de mest grunnleggende reglene for fotballledelse, og en som ikke trenger noen ytterligere forklaring. Selv om den elegante nederlandske midtbanespilleren kan ha fått ønsket om å bli i LaLiga, ville hendelsene denne sommeren – det være seg marginalisering eller påstått brutte løfter (alt spilt i media) – vanligvis utgjøre en giftig blanding der forhold blir ødelagt. , ikke bygget. Merkelig nok, til tross for klubbens insisterende forsøk på å avlaste De Jong denne sommeren, har han vært med i klubbens tre innledende ligakamper.Kilde