Shadow

Banksys ‘Dream Boat’, fjernet fra hans Dismaland Pop-Up temaparkprosjekt, er til salgs på Context Miami Beach


Oppmerksom Banksy-fans: Gatekunstnerens Dream Boat, en skulptur av en båt full av flyktninger som opprinnelig ble laget for Dismaland – hans voldsomt populære midlertidige fornøyelsespark opprettet i 2015 i den engelske kystbyen Weston-super-Mare – er til salgs på Context Art Miami.

Brakt til deg av Ballon Rouge Art Advisory og Montreals S16 Gallery. En pressemelding hevder at den vil «få millioner». (Banksys auksjonsrekord er 25,4 millioner dollar, satt i fjor med salget av hans berømte stykke Love Is in the Bin, ifølge Artnets prisdatabase.)

“Vi aksepterer tilbud til slutten av messen. Så langt har det vært stor interesse for dette stykket og mange tilbud fra hele verden, sa Ballon Rouge-president Jon Bucci i en e-post til Artnet News. “Dette er en gang-i- en mulighet for livet. Vi er sikre på at dette vil gå inn i historien som en av Banksys viktigste brikker.»

Banksy solgte først verket i 2018, og arrangerte en konkurranse med tittelen How Heavy It Weighs. Deltakerne kunne betale £2 ($2,50) for en lottokupong og sjansen til å finne ut hvor mange gram den var, uten å regne med trebasen den er montert på.

Banksy, Dream Boat (2015) vist på Context Art Miami. Foto med tillatelse fra Ballon Rouge Art Advisory.

Vinneren mottok skulpturen og loddtrekningen gikk til Choose Love, en humanitær hjelpeorganisasjon som kommer flyktninger til gode. I tråd med ånden i den opprinnelige konkurransen, vil eieren donere en “betydelig” del av inntektene til veldedige organisasjoner, og samler for tiden inn penger til de som er fordrevet av den russiske okkupasjonen av Ukraina.

En representant for Banksy nektet å kommentere salget. Artisten har aldri avslørt hvor mye penger den første auksjonen samlet inn for Choose Love.

2018-konkurransen ga følgende informasjon for å hjelpe deltakerne med å gjette riktig vekt: «Båten er konstruert av et butikkkjøpt glassfiberskrog, utstyrt med hurtigstøpte harpiksfigurer, skumfylt og håndspraymalt. Selv om prisen inkluderer en batteripakke, er den ikke på båten for øyeblikket.»

Banksy, Dreamboat (2015).  Foto med tillatelse fra Ballon Rouge Art Advisory.

Banksy, Dreamboat (2015). Foto med tillatelse fra Ballon Rouge Art Advisory.

Opprinnelig var drømmebåten en del av et myntspill for Dismaland, som lot besøkende leke mens politibåter jaget skipet og dets mange flyktninger.

“Å se folks reaksjon på stykket er utrolig,” sa Bucci. «Det er rørende og kraftig. Vi tror at denne skulpturen legemliggjør alt Banksy er … aktivisme, sosiale kommentarer, veldedighet, ironi og eksepsjonell utførelse.”

Den faktiske vekten av skulpturen er 11.682.690 gram (omtrent 25,75 pund, eller 412 unser), og vinneren av konkurransen gjettet innen en tidel av et gram. Han selger nå verket, sammen med det tilhørende ekthetsbeviset fra Skadedyrbekjempelsen – organet som er tiltalt for å autentisere kunstnerens verk.

Banksy, Dream Boat (2015) ekthetsbevis fra Skadedyrkontroll. Foto med tillatelse fra Ballon Rouge Art Advisory.

«Vinneren foretrekker å være anonym, men vi kan avsløre at han er en ekte Banksy-fan som har fulgt artisten siden starten av karrieren. Drømmebåten kunne ikke ha gått til en mer fortjent person,” la Bucci til. “Selv om tiden er inne for at han skal skilles, vil det bli gjort på en måte som forhåpentligvis respekterer kunstnerens opprinnelige visjon ved å inkludere den originale veldedigheten, Choose Love.”

Context Art Miami er å se på Context Art Miami Pavilion, One Herald Plaza på NE 14th Street, Miami sentrum, Florida, 29. november – 4. desember 2022.

Flere trendhistorier:

Var Michel Majerus den viktigste kunstneren i sin generasjon? En global revurdering av maleren har nå nådd amerikanske kyster

Forskere oppdager eksistensen av et tidligere ukjent Romerrike under en analyse av eldgamle gullmynter

Et maleri på 6 000 dollar på et auksjonshus i Paris er nettopp solgt for mer enn 600 000 dollar – og det kan være arbeidet til en kjent gammel mester

Oppdagelsen av de eldste menneskelige fotavtrykkene i Nord-Amerika begeistret forskerne. Det viser seg at de kanskje ikke er så gamle

For tre tiår siden revolusjonerte Klaus Biesenbach kunstscenen i Berlin. Nå er han tilbake for å drive sine mest prestisjefylte museer – og han har store planer

Klikk her for å se våre siste Artnet-auksjoner, Live Now

Følg Artnet News på Facebook:

Vil du være i forkant av kunstverdenen? Abonner på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, avslørende intervjuer og skarp kritikk som driver samtalen fremover.