Shadow

Audi samarbeider med Sauber for F1 2026-inntredenAudi går inn i Formel 1 i 2026 som partner for Sauber-teamet, som for tiden kjører som Alfa Romeo.

I august bekreftet Audi at de ville bli med i F1 som motorkonstruktør når de introduserer nye forskrifter, men bekreftet ikke hvilket team som ville være med.

Onsdag ble det annonsert som har vært ventet en stund, den tyske produsenten vil jobbe med Saubers team. Alfa Romeo bekreftet nylig at samarbeidet med teamet vil avsluttes etter 2025.

Nyhetene gjør et sete med Sauber i 2026 til et utrolig attraktivt alternativ for enhver sjåfør, med Audi som håper å være umiddelbart konkurransedyktig – selskapet føler at F1s nye motorforskrifter gir det en mulighet til å gå inn i sporten på mer like vilkår med F1s eksisterende produsenter .

Saubers nyhetskunngjøring sa: “Dette partnerskapet vil bringe teamet til nye høyder, og samtidig garantere selskapets langsiktige fremtid – en enhet som kan skryte av en engasjert arbeidsstyrke, en av Europas ledende vindtunneler og motorsportproduksjon i verdensklasse fasiliteter.”

Prosjektet vil være basert på Audi Sports anlegg i Neuburg, Tyskland, nær selskapets hovedkvarter i Ingolstadt, hvor Audi allerede har satt opp testbenker for F1-motorer.

F1-sjef Stefano Domenicali sa at Audis ankomst er et viktig øyeblikk for sporten.

“Det er gode nyheter å høre at Audi vil ha et samarbeid med Sauber for deres inntreden i Formel 1 i 2026,” sa han. “Kombinasjonen av disse to navnene er et veldig spennende perspektiv for sporten vår. Det fremhever det sterke momentumet som Formel 1 har og troen på strategien vår for å vokse og forbedre sporten, samtidig som vi leverer på bærekraftsplanene våre om å bli Net Zero Carbon av 2030 med avansert bærekraftig drivstoff i bilene i 2026.

“Vi ser frem til å se deres fremgang de kommende årene og bilen på rutenettet for lagets første løp.”

I noen måneder virket det sannsynlig at Audis søsterselskap Porsche, som også er en del av Volkswagen Group, ville bli med i F1.

Porsche hadde håpet å kjøpe 50 prosent av Red Bull Technologies, men i begynnelsen av september brøt samtalene mellom Red Bull og Porsche sammen.

Red Bull hadde ikke vært villig til å gi fra seg kontrollen over løpsteamet sitt og hadde i stedet tilbudt Porsche muligheten til å investere i sin nye drivlinjedivisjon, som håndterer produksjonen av F1-motorer.

Det er fortsatt uklart om Porsche vil søke å gå inn i sporten med et annet lag for 2026, selv om ønsket tydeligvis er der.Kilde