Shadow

Atletico Madrids Koke sier til Real Madrids Vinicius å forvente “trøbbel” hvis han skal feireAtletico Madrid-kaptein Koke har sagt at Real Madrid-spissen Vinicius Junior kan forvente “trøbbel” i søndagens derby hvis han utfører sin varemerkede dansefeiring etter scoring.

Den brasilianske internasjonalen har tiltrukket seg kritikk fra rivaliserende fans og spillere for tilfeller av showboating og dansebevegelsene hans når han feirer, noe som noen anser som en provokasjon.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

På spørsmål om han ville forstå reaksjonen til Atletico-fansen på Wanda Metropolitano hvis Vinicius feiret på sin vanlige måte, sa Koke: “Det ville være trøbbel, helt klart, [that is] Å bli forventet.”

Men Koke sa at Vinicius, som enhver annen spiller, var fri til å feire mål slik han ville.

“Hvis han til slutt scorer og bestemmer seg for å danse, vel, det er det han vil gjøre,” sa Koke.

“Ville jeg forstå det eller ikke? Alle har sin egen måte å være på og å feire mål som de vil.”

Både Pele og Brasils fotballforbund kom ut til forsvar for Vinicius, og var kritiske til kommentarer fra en spilleragent på et populært spansk fotballshow.

Agenten ba senere om unnskyldning for sine kommentarer, som både Pele og føderasjonen sa at de anså som rasistiske.

“Fotball er glede. Det er dans. Det er virkelig en fest. Til tross for at rasisme fortsatt eksisterer, vil vi ikke la det stoppe oss fra å fortsette å smile.” skrev Pele. “Og vi vil fortsette å bekjempe rasisme på denne måten, kjempe for retten til å være lykkelig.”

Brasil-forbundet brukte også hashtaggen #DanceViniJr. og skrev: “Det blir dans, dribling, men fremfor alt respekt. Torsdag kveld (15) var vår atlet @vinijr målet for rasistiske uttalelser. CBF står solidarisk og støtter: #BailaViniJr.”

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har sagt at han ikke forstår kontroversen rundt Vinicius’ målfeiring.

“Han er en brasilianer, han danser veldig bra, og jeg tror ikke det plager noen,” sa Ancelotti.

“Han trenger ikke å endre noe angående holdningen sin fordi han respekterer sine rivaler og dommeren mye.

“Han er en spesiell spiller på grunn av hvordan han spiller, selv om til tider, på grunn av måten å spille på, kan rivaler bli sinte.”

Barcelona-sjef Xavi ble spurt om Vinicius’ dans på en pressekonferanse fredag ​​og sa at spillerne kunne feire som de vil så lenge de ikke «viser respektløshet».

“Hver person feirer ting slik de vil,” sa Xavi.

“Når du scorer et mål… er du euforisk og for hver person kommer det ut hvordan det kommer ut.

«For meg kom det alltid ut som å feire med lagkameratene mine, fordi jeg forsto at fotball var en kollektiv kamp, ​​en lagkamp, ​​og hvis jeg scoret var det takket være lagkameratene mine.

“Det første som falt meg var å gå og klemme den første lagkameraten jeg fant – kanskje gjennom å være forsiktig, være engstelig.

“Hver person bør feire hvordan de vil, men uten å vise respektløshet.”

Paris Saint-Germain-spissen Neymar har i mellomtiden oppmuntret sin landslagskamerat Vinicius til å fortsette å danse etter å ha scoret.

Neymar, som ble sint etter at han fikk et gult kort for målfeiringen i PSGs 3-1-seier på Maccabi Haifa i Champions League, twitret: “DANCE VINI Jr.”

Brasil-stjernen hadde flere råd til Vinicius, og skrev i et Instagram-innlegg “Dribble, dans og vær deg. Glad akkurat slik du er. Fortsett med det gutten min, neste mål danser vi.”

Vinicius svarte på Neymars kommentarer på Twitter med ordet “Bestandig” og et bilde av paret som danser når de spiller for Brasil.

Atletico går inn i søndagens ligaoppgjør fem poeng bak LaLiga-lederne Real Madrid etter fem spilte kamper.

Kilde