Aston Villa vs. Manchester City – Fotballkamprapport – 3. september 2022

Erling Haaland fortsatte sin scoringsrekke, men Manchester City ble holdt til en frustrerende 1-1 uavgjort av Aston Villa på lørdag takket være et mål fra Leon Bailey.

Haaland steg høyest i det 50. minuttet til sidefot forbi Emiliano Martinez for sitt 10. mål på seks Premier League-kamper, og utlignet ligaens rekord for færrest antall kamper for å nå dobbeltsifrede. Bailey svarte imidlertid i det 74. minutt for å skaffe Villa et imponerende poeng mot de regjerende mesterne.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Midtbanespiller Jacob Ramsey var spesielt livlig for vertene på Villa Park, og ga pasningen til lagets utligning og forårsaket flere problemer for Pep Guardiolas lag.

City klarte ikke å klikke i gir først, og det var Villa som uten tvil hadde den største sjansen i første omgang da Ollie Watkins ble sendt igjennom på mål i det 38. minutt og skjøt et skudd utenfor Edersons venstre stolpe etter en takling fra John Steiner.

Men det tok ikke lang tid før City hevdet sin overlegenhet etter pause, og Haaland dukket opp på bakre stolpe for å volley hjem etter et løkkeinnlegg fra Kevin De Bruyne.

Villa hadde en sjanse til å utligne i det 58. minutt da Ramsey vant ballbesittelse og brast videre til Watkins returpasning, men en dårlig berøring fra midtbanespilleren tillot Ederson å komme ut og kvele.

De Bruyne førte nesten City videre med et frispark som skummet toppen av tverrliggeren i det 67. minutt, mens Haaland jobbet Martinez like etterpå med en høyrebeint innsats inne i 16-meteren.

Men Villa brøt til live med 16 minutter igjen da Ramsey spratt frem og laget et lavt innlegg for Bailey, som feide hjem for å la sidene like.

Gerrard kastet på Philippe Coutinho og den brasilianske midtbanespilleren hadde ballen i nettet i det 80. minutt, bare for å se flagget heist for offside.

Ingen VAR-gjennomgang var mulig for den innsatsen, men repriser antydet at Coutinho kan ha vært i en onside-posisjon og Villa-sjef Steven Gerrard sa at det hadde vært et “legitimt mål”.

Resultatet etterlater City på andreplass på 14 poeng, ett bak lederne Arsenal som møter Manchester United på Old Trafford på søndag, og Guardiola sa at laget hans ikke hadde klart å slå av kampen.

“Bra spill,” sa Guardiola. «Vi slapp inn bare ett mål fra ett skudd på mål på 90 minutter.

“Vi var ikke presise i vår siste-tredje-berøring og våre enkle ting, spesielt i første omgang. Vi hadde sjanser til å score et sekund da kampen var i våre hender, men det gjorde vi ikke.”

Villa ligger på 17. plass og har fire poeng fra de seks innledende kampene, men Gerrard antydet at han hadde blitt belønnet for en mer pragmatisk tilnærming.

“Veldig stolt – spillerne har kommet sammen i dag,” sa Gerrard. «De la en utrolig mye innsats i spillet, fulgte instruksjonene.

“City kommer alltid til å ha øyeblikk og vi måtte ri på lykken, dette er hva vi ville ha ut av spillet og dette er spillplanen vi ga dem.”

Informasjon fra Reuters bidro til denne rapporten.