Shadow

Arsenals Ethan Nwaneri blir Premier Leagues yngste spiller på 15 årArsenals Ethan Nwaneri ble Premier Leagues yngste spiller noensinne på søndag, og skrev historie da han kom inn som innbytter i deres 3-0-seier på Brentford.

Nwaneri kom inn for Fabio Vieira i det 90. minutt da Mikel Artetas menn tok en 3-0 seier på Brentford Community Stadium. Vieira hadde tidligere scoret et fantastisk mål i sin første start for klubben, mens William Saliba og Gabriel Jesus også var i mål da Arsenal rykket tilbake til toppen av tabellen.

Med 15 år, 5 måneder og 23 dager brøt Nwaneri rekorden tidligere holdt av Liverpools Harvey Elliott (16 år, 30 dager). Dermed ble midtbanespilleren Arsenals yngste seniorspiller noensinne, og brøt rekorden som ble holdt av Cesc Fabregas (16 år, 5 måneder og 24 dager).

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Arsenal-manager Mikel Arteta sa: “Det er et nytt skritt, en ny opplevelse. I karrieren din kommer ikke alle trinnene til å være fremover. Etter det trenger han kanskje tre bakover for å gå enda en fremover, men jeg synes han fortjente det. Det sender en virkelig sterkt budskap om hvem vi er som klubb også.

“Jeg fortalte ham i går at han skulle være med oss ​​og at jeg vil at han skal oppleve hvordan det er å være på hotellet, gjøre en forberedelse av kampen for å være rundt guttene og at han måtte være klar. du skal være på den benken du må være klar Gutten bare ser deg inn i øynene og han er klar.

“Alle avgjørelsene vi tar og som jeg tar er for klubben. Det er ikke for meg, det er ikke for spilleren, det er fordi vi tror at han har et talent som må utvikles utrolig de neste to-tre årene. Vi får se hvordan vi klarer det, men gutten vil diktere det. Normalt er det ikke oss, vanligvis forteller spillerne deg og krever av deg hvor langt du kan gå med det.”

Nwaneris opptreden markerer det siste steget i en lovende karriere i Arsenal, hvor han har brutt seg inn i klubbens U16-oppsett og også representert England på U16-nivå.

Unggutten ble ikke født da Arsenals Emirates Stadium åpnet i 2006.Kilde