Shadow

Arsenal viser Brentford at de er en annen side nå med suverene lagprestasjoner

Arsenal gjorde en lett jobb for Brentford å gå tilbake på toppen av Premier League-tabellen etter en 3-0 seier på Gtech Community stadion søndag.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

The Gunners tok ledelsen etter 17 minutter da Bukayo Sakas corner ble headet i lengste hjørne av stolpen av forsvarer William Saliba. Så ble ledelsen doblet 11 minutter senere da Granit Xhaka fløt et innlegg inn i feltet og Gabriel Jesus headet ettertrykkelig hjem den andre.

Kort tid etter pause sørget Fabio Vieira, på sin fulle Premier League-debut, til 3-0 med et dypt skudd fra 25 meter. Mikkel Damsgaards lave skudd ble holdt utenfor av Aaron Ramsdale, men Brentford tilbød lite annet da Arsenal kom tilbake til toppen av tabellen med ett enkelt poeng foran Man City og Tottenham.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Arsenal har en “tur i parken”

Det var tweeten som manager Mikel Arteta brukte som motivasjon fra denne kampen forrige sesong da lagene møttes sist i februar.

“Hyggelig kickabout med guttene,” tvitret spiss Ivan Toney etter Brentfords 2-0-seier i august 2021, og den nylige Amazon-dokumentaren viste Arteta ved å bruke et skjermbilde av kommentaren i sin teamprat før kamp syv måneder senere, og bidro til å inspirere til 2-1 seier på hjemmebane.

Søndagens 3-0-seier på Gtech Community Stadium vil uten tvil ha gitt Gunners mer tilfredsstillelse, men siden de var helt dominerende fra begynnelsen, så de aldri i fare etter at William Saliba headet dem inn i en ledelse i 17. minutt.

Alle tre målene var utmerkede i sin konstruksjon og gjennomføring, Gabriel Jesus headet inn Granit Xhakas kryss 11 minutter senere, før Fabio Vieira drepte alle utsikter til et Brentford-comeback med en dyp kjøretur fire minutter ut i andre omgang.

Toney, som denne uken feiret sin første internasjonale innkalling og ble den første Brentford-spilleren til å lage en engelsk lag siden Les Smith i 1939, hadde knapt et spark hele ettermiddagen. Som Arsenal-fansen sang sent: “Ivan Toney, en spasertur i parken.”

2. Vieira går opp på full debut

Dette så på papiret ut som en vanskelig full Premier League-debut for Vieira. Med Martin Odegaard og Emile Smith Rowe utelukket på grunn av skade, vendte Arteta til sin sommersignering på 34 millioner pund fra FC Porto for å spille som en høyresidet nr. 8 i Arsenals 4-3-3-system.

Brentfords voldsomme press og fysiske egenskaper så ut til å være en tøff utfordring for Vieira, som ikke er den største av vekst, og midtstopper Ben Mee forsøkte å gi Portugal U21-landskampen en tidlig smakebit på hva som var i vente med en robust utfordring som sendte ham krasje til gressmatta.

Imidlertid vokste 22-åringen inn i konkurransen, koblet sammen spill og hjalp Arsenal med å opprettholde et nivå av nesten total kontroll hele veien. Høydepunktet var et fint 25-yard-angrep som klippet Brentford-målvakten David Rayas venstre stolpe på vei inn for å avslutte en lovende individuell visning. Vieira er den første spilleren som scorer på sin Arsenal-debut utenfor straffefeltet i Premier League-tiden.

3. Arsenal holder seg på topp ut oktober

Et av spørsmålstegnet ved dette Arsenal-laget er deres evne til å komme seg etter motgang. Å tape mot Manchester United forrige gang var deres første nederlag for sesongen, men dette var en ettertrykkelig respons, som viste et nivå av kontroll som viste at tuktopplevelse på Old Trafford allerede er et fjernt minne.

Siden Chelsea, Liverpool og United ikke spilte denne helgen, hadde Arsenal en sjanse til å skape enda mer avstand mellom seg selv og sine tradisjonelle topp-fire-rivaler. Det er veldig tidlig – og disse sidene har åpenbart en kamp på gang – men det vil gjøre mye for selvtilliten til en gruppe som ofte blir anklaget for skjørhet å se seg åtte poeng foran Chelsea og ni foran Liverpool.

De var til og med komfortable nok til å hente Ethan Nwaneri – som med 15 år, 181 dager gammel blir Arsenals og Premier Leagues yngste spiller noensinne. Så mye at han faktisk ikke klarte å endre seg med resten av lagkameratene fordi han fortsatt er mindreårig.

Landskampspausen betyr at Arsenal vil være på topp neste måned, men den første dagen tilbake stiller Arsenal mot tredjeplasserte nord-London-rivaler Tottenham. De kan angripe den enorme oppgaven fra en styrkeposisjon.

– Rapport: Brentford-Arsenal | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Spillerrangeringer

Brentford: Raya 7, Hickey 6, Ajer 6, Jansson 6, Mee 6, Henry 6, Dasilva 6, Janelt 5, Jensen 5, Mbeumo 5, Toney 5.

Subs: Onyeka 6, Damsgaard 6, Baptiste 6, Wissa 6.

Arsenal: Ramsdale 7, White 7, Saliba 8, Gabriel 7, Tierney 7, Partey 8, Xhaka 8, Saka 8, Vieira 8, Martinelli 7, Jesus 8.

Subs: Lokonga 6, Nketiah 6, White 6, Marquinhos 6, Nwaneri 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Granit Xhaka. Brukte ballen intelligent – ​​eksemplifisert ved å sette opp Jesus for Arsenals andre – og frydet seg over den større angrepsfriheten som ga ham en litt modifisert midtbanerolle.

VERST: Mathias Jansen. Klarte ikke å hjelpe til med å gi Brentford fotfeste i kampen da Xhaka og Thomas Partey kjørte showet for gjestene på midtbanen.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Arsenals benk inneholdt en 15-åring, med midtbanespiller Ethan Nwaneri som laget sitt første lag i Premier League. Han ville fortsette å sette rekord på sin debut.

Etter at Real Madrids Vinicius Jr. ble kritisert for en dansefeiring forrige uke, viste Arsenals Gabriel Jesus solidaritet med sin lagkamerat i Brasil da han scoret det andre målet.

The Gunners hadde full kontroll og Fabio Vieiras fantastiske angrep like etter pause førte til 3-0.

Etter kampen: Hva spillerne/lederne sa

Arsenal-sjef Mikel Arteta, om å spille Nwaneri: “Det var en ren magefølelse. Jeg møtte gutten, jeg likte veldig godt det jeg så. Han trente med oss ​​et par ganger. Jeg hadde den følelsen i går at hvis muligheten kunne komme, ville jeg gjøre det. Han fortjener det .”

Xhaka fortalte Sky Sports: “Vi har en annen mentalitet denne sesongen. Vi fortsatte og trener som vi spiller og har klasse med spillerne som kan gjøre en forskjell. Du har klassen i front og de utgjør forskjellen. Mer enn glade for at vi er med en god vei, men en lang vei å gå.”

Jesus fortalte Sky Sports: “Fra starten viste vi hva vi vil gjøre i kampen, skape sjanser og score. Det er det jeg tror vi gjorde. Han fant meg for målet og jeg er så glad for å spille med ham, han er en intelligent og kvalitetsspiller. Feiringen var for min fyr Vinicius Jnr, den må stoppe og det var for ham.”

Brentford-sjef Thomas Frank: “Vi tapte 3-0, mot nr. 1 i Premier League. Jeg sa før at de er et topplag. Jeg synes vi presterte ganske bra, ikke 10/10, men hvis du vil vinne eller få noe ut av laget flyr, du kan ikke slippe inn den første fra en dødball og deretter den andre… Vi tapte kampen, jeg hater å tape. De er øverst på tabellen, så du kan ikke argumentere med det, de har gjort det strålende. Ser på kvaliteten , de må være tittelkandidater.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Via Squawka: Arsenals 10 forrige Premier League-mål hadde kommet via venstrefoten, og Salibas heading brøt rekken.

– Via OptaSaka har vært direkte involvert i 37 Premier League-mål for Arsenal (18 mål, 19 assists), nå den nest flest av alle spillere mens han er 21 år eller yngre for klubben i konkurransen, forbi Nicolas Anelka (35) og bare bak. Cesc Fabregas (63.)

– Mikkel Damsgaard hadde Brentfords andre skudd på mål i det 72. minutt, med det første i det 5. minutt.

– Brentford gjorde alle fire byttene i det 76. minutt, og Arsenal gjorde ikke ett før det 78.

– Dette var Arsenals 6. shutout-seier med 3+ målforskjell siden 2020-21. Det binder lagets totale slike seire i de 7 sesongene før.

– Det var første gang vi har registrert fire seire i en fem-kamps veispenn (alle konkurranser) på én sesong siden april-mai 2021.

– Nwaneri, født 21. mars 2007 (et år etter at Emirates stadion ble bygget) ble både Arsenals og Premier Leagues yngste spiller noensinne på 15 år, fem måneder og 23 dager.

Neste

Brentford: Biene besøker sørkysten lørdag 1. oktober for en kamp mot Bournemouth, med avspark klokken 10 ET, så er de på veien igjen til Newcastle helgen etter.

Arsenal: The Gunners vender hjem etter landskampspausen for å være vertskap for Tottenham Hotspur i nord-London-derbyet på Emirates lørdag 1. oktober, med start klokken 07:30 ET. Så er det Bodo/Glimt i Europa League før Liverpool kommer 9. oktober.