Shadow

Arsenal og Man United er tilbake! Deres Premier League-rivalisering har potensiale igjen, men kan de kjempe om titler?


MANCHESTER, England – Manchester United og Arsenal er endelig på vei ut av fryselageret.

Rivaliseringen som en gang dominerte Premier League har blitt redusert til et sideshow i den beste delen av to tiår på grunn av nedgangen til begge lagene – men søndagens sammenstøt på Old Trafford beviste at to av Englands største klubber er det, etter en torturerende ventetid , på veien tilbake.

Men nå er tiden inne for realisme og tålmodighet. United og Arsenal er to klubber med en stolt suksesshistorie — mellom 1996 og 2004 vant ingen andre klubber Premier League — men ingen av dem vil vinne tittelen denne sesongen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

For første gang på lengre tid enn begge klubber bryr seg om å huske, er en tilbakevending til storheten nå synlig i horisonten. Kom tilbake om to år, og United og Arsenal kan bli de to store igjen.

Uniteds 3-1-seier på søndag, inspirert av midtbanespiller Christian Eriksen og beseglet av tomålsspissen Marcus Rashford, avsluttet Arsenals 100 % vinnerstart på sesongen og forlenget den bemerkelsesverdige gjenopplivingen til Erik ten Hags lag, som nå er på femte plass, bare tre poeng bak Mikel Artetas Gunners, på toppen av tabellen.

Etter to kamper lå United nederst på tabellen med null poeng etter at Ten Hag ble den første Old Trafford-sjefen på 101 år som led to tap i begynnelsen av sin regjeringstid – men fire strake seire senere, tro og selvtillit går gjennom hans laget og klubbens supportere. United-fansen vil fortsatt kvitte seg med Glazer-familien, klubbens eiere, men negativiteten som har hengt over Old Trafford som et tordenvær i årevis har blitt løftet, og å slå Arsenal betyr at genuin optimisme har returnert til den røde halvdelen av Manchester.

Arsenal er lenger på banen enn Ten Hags United når det gjelder å gjenoppbygge selvtilliten og gir fansen håp om at suksessen endelig kan komme tilbake til Emirates.

Arteta har blitt støttet av klubbens eiere for å ta og ta noen tøffe avgjørelser angående sammensetningen av troppen hans, inkludert å kansellere kontraktene til høyttjenende, men underpresterende stjerner som Mesut Özil og Pierre-Emerick Aubameyang. Pep Guardiolas tidligere assistent i Manchester City har gitt ungdom en sjanse, og støttet slike som Bukayo Saka, Emile Smith Rowe og Gabriel Martinelli, og spesielt sommertilskuddene til Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko har fremskyndet injeksjonen av en vinner. mentalitet inn i troppen.

Å gå glipp av Champions League med en katastrofal avslutning på den siste sesongen markerte arbeidet som gjenstår for Arteta, men fem strake seire i starten av kampanjen har fremhevet fremgangen laget av manageren, og laget har nå en plattform for å bygge et vedvarende push for en topp fire-finish.

Manchester City og Liverpool er fortsatt et stykke foran United og Arsenal når det gjelder kvalitet og erfaring med å vinne, men de vil begge ha merket oppturen på Old Trafford og Emirates de siste ukene.

Forrige sesongs topp to lag vet også at Arsenal og Man United fortsatt vil være plaget av inkonsekvens.

Arsenal er et ungt lag og har ennå ikke lært hvordan de skal gå til et sted som Old Trafford, drepe kampen og komme unna med en seier. United mangler fortsatt kvalitet i dybden og trenger å øke ildkraften sin, etter å ha scoret kun åtte mål på seks kamper så langt.

“Jeg forstår at fansen drømmer, standardene til Man United må være gode,” sa Ten Hag. “Vi er i starten av en prosess, vi er fortsatt langt unna. Vi må få til å gjøre ting mye bedre enn vi gjør. Det er en prosess – du må løfte standardene hver dag.”

Sommersigneringene Lisandro Martinez, Christian Eriksen, Tyrell Malacia, Casemiro og Antony, som scoret i sin debut mot Arsenal, har imidlertid tilført troppen sårt tiltrengt karakter og utholdenhet, og Ten Hag har brakt med seg taktisk ekspertise og lederskap og har allerede forbedret seg. slike som Jadon Sancho, Fred og Rashford.

United har positivt momentum nå, men det er også en annen følelse for Arsenal, som har vært plaget av skjørhet siden de siste dagene av Arsene Wengers regjeringstid.

Nederlaget på Old Trafford var ikke forårsaket av mangel på Arsenal-karakter, snarere en manglende evne til å utnytte en periode med dominans og United som var mer hensynsløse foran mål. Det er ingen mening med at Artetas spillere vil gå i sjakk etter å ha tapt mot United, og det er et bevis på forbedringen i Emirates.

“For at disse guttene skal spille slik de gjorde her, stor ære til dem, men vi trenger et bedre resultat,” sa Arteta. “Vi må lære at du må ha så mye disiplin i disse kampene.”

Det er snart 20 år siden United mot Arsenal var kampen som betydde mest i Premier League.

Tilbake i september 2003 spilte de to lagene uavgjort 0-0 som ble kjent som slaget ved Old Trafford fordi de grublende spenningene mellom de to lagene spilte over i et slagsmål etter kampen. Den sesongen vant et ubeseiret Arsenal ligaen for siste gang, og ble «The Invincibles» i prosessen, men de har aldri vært i nærheten av å vinne den siden.

Det vil være 10 år neste mai siden sist United vant tittelen, og de har også blitt tittelløse siden Sir Alex Ferguson trakk seg som manager.

Men endelig ser United og Arsenal ut til å være på oppover igjen, og det er gode nyheter for Premier League.Kilde