Shadow

Antonio Giovinazzi får to fredagsøvelser for HaasFerrari reservesjåfør Antonio Giovinazzi vil delta på to treningsøkter for Haas i år.

Giovinazzi vil erstatte henholdsvis Kevin Magnussen og Mick Schumacher for åpningsøkten av den italienske og amerikanske Grand Prix, og gir ham sin første opplevelse av Formel 1s nye generasjon racerbiler.

Flyttingen kommer på et tidspunkt det er økende usikkerhet om Schumachers fremtid med laget. Schumacher, sønnen til den syvdobbelte verdensmesteren Michael, er inne i det siste året av avtalen sin, og til tross for at han endelig scoret Formel 1-poeng i Storbritannia og Østerrike, har han gitt laget dyre reparasjonsregninger med en rekke kostbare krasj i år.

Giovinazzi, som kjørte på Alfa Romeo i tre sesonger, virker som den mest opplagte kandidaten til å erstatte ham hvis Haas ville gå i en annen retning. Mens Haas og Ferrari har et nært teknisk partnerskap, har det amerikanske teamet alltid beholdt en viss grad av uavhengighet når det gjelder valg av sjåfører.

Teamsjef Guenther Steiner sa at Giovinazzi vil hjelpe Haas med å vurdere hvor bilen befinner seg for øyeblikket.

“Ferrari var opptatt av å gi Antonio litt setetid i en nåværende Formel 1-bil på en løpshelg, og vi var naturligvis glade for å hjelpe,” sa Steiner. “Vi likte en lignende situasjon tilbake i 2017 med Antonio og Ferrari – den klare forskjellen mellom da og nå er erfaringen han har fått med å konkurrere de foregående tre sesongene i Formel 1 og tilbakemeldingene han vil kunne gi oss i Italia og Amerika.”

Haas introduserte en oppgradering i Ungarn, som de forventer å rulle ut på begge bilene for trippel header av løp som starter med helgens belgiske Grand Prix.

I årets førermarked er Daniel Ricciardo langt på vei til å kjøre på Haas neste år. ESPN forstår Steiner kalt den åtte ganger løpsvinneren foran den ungarske Grand Prix.

Det virker nå som om Ricciardo er på vei mot en tidlig exit fra McLaren, men Alpine fremstår som den mest logiske destinasjonen for ham å reise i 2023.Kilde