Shadow

Alvaro Morata, Ansu Fati, Gerard Moreno kan lede Spania til store ting i verdenscupen


Ansu Fati, Gerard Moreno og Alvaro Morata er tre spisser som spiller i LaLiga som, hvis de har en spesiell serie med spill, er tilstrekkelig talentfulle til å inspirere Spania til å vinne verdenscuppen denne vinteren.

Det er litt over 90 dager til La Roja avspark mot Costa Rica i Doha, en måned til Spania møter Sveits i deres nest siste oppvarming før verdenscupen, noe som betyr at Luis Enriques allerede hauke oppmerksomhet på detaljer vil være på DEFCON 1 akkurat nå angående hans potensielle lagmedlemmers form, oppførsel og fitness. Da disse tre mennene, som muligens kunne stille opp sammen i en 4-3-3-formasjon – Ansu til venstre, Morata i midten og Moreno til høyre – hadde tydelig forskjellige opplevelser for klubben denne helgen, vil Spanias sjef ha vært trekke viktige konklusjoner.

Ansu begynte kampen på innbytterbenken, men scoret og assisterte i en oppsiktsvekkende god cameo-rolle under Barcelonas 4-1-seier over Real Sociedad (stream reprisen på ESPN+ i USA). Moreno jobbet som en trojaner i Atletico Madrid og scoret i det 97. minutt for å sikre en 2-0-seier på en kveld da alt han rørte tidligere ble til mugg. Villarreal-spissen var knirkete, grinete og ustemt … helt til han scoret (stream reprisen på ESPN+ i USA).

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Morata er den som, på forsiden av det, ikke fikk noe fra bragdene sine søndag kveld mot Moreno & Co. Ingen seier, ingen mål, ingen assist: ingen håndgripelig avkastning for det anstendige skiftet han la ned i forsøket på å skade Villarreals enormt disiplinerte og frustrerende defensiv struktur. Men Spanias hardbarkede, dypt idiosynkratiske trener dømmer absolutt ikke på «bare resultater». Morata var i en direkte kamp mot Moreno, og jeg er villig til å satse på at 29-åringen faktisk gjorde nok for å fremme kravet sitt om å forbli Spanias startende midtspiss – så lenge han er i form, uansett.

Statistikken er riktignok på min side – Morata har startet 17 av de siste 21 Spania-kampene han har vært tilgjengelig for – og spilt i 20 av dem. Mannen som har 26 mål på 56 landskamper klarte å sette innsatsen i mål, koblet godt til Joao Felix og presset sine gulskjortede motstandere.

I mellomtiden, lenge før Villarreal åpnet scoringen og før Moreno la til det sene andre målet, hadde Villarreals saturnine, talentfulle, tøffe angrepsleder en dårlig dag på kontoret. Han slo ut på mistreffende volley, feiltimet et stupehode, og headet til og med opp og inn på stanga da han burde ha scoret, før han på uforklarlig vis valgte å slå returen i nettet i stedet for bare å stoppe ordentlig og heade ballen utover Jan Oblak.

Vanligvis var imidlertid Moreno fortsatt på banen med sekunder igjen for å tjene på en fantastisk Alfonso Pedraza-kontring og begrave Villarreals vinner.

Noen vil kanskje si at det er forskjellen mellom de to mennene. Morata er glitrende, flittig, god fra luften og en vanlig målscorer, men han er for lettvint og letthjertet til å være den typen hardbarkede, vinn-for-enhver-pris-måltaker som Moreno absolutt er.

Juniorpartneren i denne ligningen Ansu er bokstavelig talt et fenomen. Det vil være god tid før VM til å analysere spillet hans og sette pris på at han, etter noe av den mest brutale flaksen med skader, operasjoner og restitusjon, virkelig ser ut som om han er tilbake. Stor tid.

Ingen skal heller ignorere Ferran Torres (Barcelona), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Yeremi Pino (Villarreal) eller Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), men Morata er helt klart i polposisjon til å okkupere det midtspiss plass. Karriererekorden hans glitrer – han har vært i Real Madrid, Chelsea, Atletico Madrid og Juventus og samlet 19 vinnermedaljer – men noen vil hevde at alt som glitrer ikke er gull.

Morata måtte konsekvent sprette rundt fra klubb til klubb, for å søke godkjenning og på jakt etter et sted å kalle “hjem”, men i prosessen har han endret seg radikalt. Vi ser på noen som har vunnet tittelen i Italia og Spania, som har spilt i tre Champions League-finaler – scoret i en av dem, vunnet de to andre – har vært europamester med Spania i to forskjellige alderskategorier (og turneringer). toppscorer hver gang), men det vil være mange som tviler på at han kan drive Luis Enriques lag til den store i Qatar.

Moratas glade natur og “stor gutt gjorde det bra” personlighet kan ha hindret ham i å være den beste versjonen av seg selv som fotballspiller. Nå har han imidlertid kommet gjennom en brutal ryggskade og noen alvorlige psykiske lidelser; han er lykkelig gift og far til tre barn, og det viktigste er at han har brukt år på trening hver dag mot Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Gigi Buffon. Ingen kvartal spurt eller gitt der.

Morata er ikke lenger fyren som var glad bare for å være “med på turen.” Forfall kan ha kommet sent, men han er der nå. Det er delvis takket være noen vellykkede eksperimenter med psykologer – spesielt Joaquin Valdes, som har vært Luis Enriques høyre hånd uansett hvor han har vært coachet.

I fjor sommer, på høyden av overgrepene han tok fra dumme, intempererte Spania-fans, forklarte Morata om Valdes: “Han har vært til stor hjelp, og vi snakker ikke bare om fotball. Spillere er rett og slett mennesker med våre egne vesener. frykt og usikkerhet, hvorav mange ikke har noe med yrket vårt å gjøre.

“Det er godt å ha folk rundt deg du kan snakke med og som kan hjelpe. Vi tar med kroppene våre til treningsstudioet, vi bruker spesialistfysioterapeuter for å være i toppform, vi er vitenskapelige om kostholdet vårt: hvorfor skulle vi ikke prøve å ” trene hjernen?”

Et av Moratas mest vanlige temaer er ulikheten mellom fotball, som karriere, og måten andre yrker utvikler seg og er konstruert på. Han argumenterer: “En av de uheldige tingene er at i andre yrker tar du universitetsstudiene dine, deretter mastergradene dine, og akkurat som du når slutten av 20- eller begynnelsen av 30-årene, er du profesjonelt moden, men resten av karrieren ligger i foran deg. For oss, når du når midten av 30-årene, er det da folk begynner å betrakte deg som gammel og over det.”

Under det siste europamesterskapet nådde den usmakelige smussingen av evnene og karakteren hans et slikt nivå at han “slet med å komme seg ut av sengen, ikke opptatt av å forlate hotellrommet mitt … før lagkamerater eller en samtale med min kone hjalp meg ut av det.”

Nylig sa Morata til Mens Health: “Kompliserte personlige øyeblikk er med på å lære deg å sette alt i sammenheng. Jeg ser på situasjonen i mange land rundt om i verden, og jeg kan akseptere at det å tape en kamp eller gå glipp av en sjanse er viktig, men bare for å en viss grad.

“Fotball kobles til følelsene til så mange mennesker at hvis ting ikke går bra, er det vanskelig for dem å huske at vi bare er mennesker. Vi må huske at vi er friske, vi er heldige som gjør det vi gjør og vi har familiene våre å reise hjem til – det er det som virkelig betyr noe i livet».

Det er ingen følelse av veldedighet fra landslagstreneren hans fordi Morata er sympatisk, åpen, ærlig og kommer til den søte delen av en personlig reise til overflod. Det er viktig at han fortsetter formen og holdningen, han har vist ikke bare mot Villarreal, men ved å score et hat-trick mot Juventus i den siste treningskampen før sesongen, deretter to til mot Getafe på første kamp. Han er imidlertid i pole position for Spania. delvis fordi han fullt ut har meldt seg på Luis Enrique-filosofien.

“Alt sjefen ber meg om er å gi absolutt alt til jeg ikke har noen energi igjen, for så å løfte armen og be om å få slippe – det er grunnleggende. Han vil ha et slags lenkespill fra meg for å hjelpe oss å besvime fra baksiden og ærlig talt, jeg har tilpasset meg en stil som ingen lag jeg noen gang har vært i har brukt.

“Jeg tror det er på tide for Spania-fansen å bli slått på det faktum at noe stort kommer. Vi har gode spillere, og hvis vi føler oss kritisert i stedet for støttet, vil det være vanskeligere å oppnå noe stort.”

Moden Morata: endelig. Spania og Atletico vil ha fordeler hvis det fortsetter.Kilde