Shadow

Alpine fikk vite om Fernando Alonso-trekket via Aston Martins pressemelding


Alpine fikk først vite om Fernando Alonsos beslutning om å slutte seg til Aston Martin neste år fra pressemeldingen det britiske laget sendte ut mandag morgen.

Alonso vil erstatte den pensjonerende Sebastian Vettel neste år etter å ha signert en flerårig avtale til tross for at han har et tilbud om forlengelse av alpinkontrakten på bordet.

I oppbyggingen til den ungarske Grand Prix bagatelliserte Alonso forslagene om at han ville bytte lag, men bekreftelsen han hadde signert kom morgenen etter løpet, noe som gjorde Alpine blind.

«Det var den første bekreftelsen jeg fikk», er Alpin-sjef Otmar Szafnaurer sitert på pressemeldingen fra Motorsport.com.

«Det er klart, når vi er i paddocken, er det alle slags rykter, og jeg hadde hørt rykter om at Aston var interessert.

“Når du hører at de er interessert, er det sannsynligvis diskusjoner som har funnet sted, og det er noen andre indikasjoner på at diskusjoner fant sted, som å gå ut av samme bobil på samme tid, alt den slags ting, som jeg så.

“Men jeg var sikker på at selv med diskusjonene, og det er ingenting galt med å utforske, at vi var veldig nærme.

“Så ja, den første bekreftelsen jeg fikk var pressemeldingen. Jeg stilte spørsmålet [to Alonso]. Og jeg ble fortalt: ‘Nei, nei, jeg har ikke skrevet under på noe.’ Så jeg ble litt overrasket.”

Alonso er inne i det siste året av sin nåværende Alpine-avtale, men diskuterte en forlengelse. Så sent som torsdag fortalte han media at han planla å bli i Alpine, men Szafnauer indikerte at lengden på kontrakten som ble tilbudt – ett år pluss en opsjon på et år til – var det viktigste punktet.

Alpine følte seg trygg på at Alonso var nær ved å signere den avtalen. Szafnauer sa at hans siste samtale med Alonso i Budapest ikke gjorde at han var i tvil om at det ville bli utfallet.

“Det var bare et par mindre punkter som var utestående, da han sa at advokaten hans ville komme tilbake til oss,” sa Szafnauer. “Jeg trodde det var tilfelle.

“Og så, før han dro, bekreftet jeg med ham at vi snart skulle signere. Og han sa:” Ja, ikke bekymre deg, jeg har ikke signert med noen andre. Vi fortsetter dette i de neste par av dager'”

Szafnauer la til at han ikke har vært i stand til å komme i kontakt med Alonso siden nyheten ble kjent, og sa at han er “på en båt, tror jeg, på de greske øyer et sted.”

Szafnauer sa at han også sendte flere samtaler fra andre sjåfører om det ledige Alonso-setet.

Mens alpin junior Oscar Piastri virker som den opplagte kandidaten til å fylle det setet, ser nylige diskusjoner mellom australieren og McLaren ut til å ha gjort vannet om hvordan hans umiddelbare fremtid ser ut.Kilde