Shadow

Ajax beviser at de er Europas mest stilige klubb med fantastisk prematch-drakt til fantastiske trøyer


Ajax har ytterligere sementert sin status som den best kledde klubben i Europa denne sesongen ved å legge til en ny mengde feilfri prematch-klær til deres allerede utsøkte draktsamling for 2022-23.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Eredivisie-mesterne har slått seg sammen med det Amsterdam-baserte motemerket Daily Paper for å tromme opp en rekke utstyr inspirert av den nederlandske hovedstaden som inkluderer en jersey, en hymnejakke, en treningsdress og en hettegenser.

I tillegg til stjernespillere som Steven Bergwijn, Daley Blind, Dusan Tadic og Jurrien Timber, vervet Ajax også den nederlandske modellen Imaan Hammam for å hjelpe til med lanseringen av kolleksjonen, og hun forteller lanseringsvideoen med en ode til hjembyen.

Den nye prematch-skjorten går enda lenger ved å feire Amsterdams rike multikulturalisme med et særegent diamantmønster inspirert av både de berømte, gamle gavlende fasadene til rekkehusene som kanter gatene, så vel som tradisjonelle afrikanske perler.

Produsent Adidas sier at de røde, grønne og svarte fargene også representerer det store fellesskapet av mennesker med arv fra hele Afrika som kaller byen hjem.

Det er helt fantastisk, og ville vært en av sesongens fineste drakter i seg selv hvis Ajax valgte å bruke den under faktiske kamper.

En ting er sikkert – det er absolutt hode-og-skuldre over standarden på forferdelige oppvarmingsdrakter som bæres av Europas andre toppklubber denne sesongen.

Den offisielle hymnejakken vil bli båret av spillere når de stiller opp før hjemmekamper og europeiske kamper når Ajax spiller i hjemme- eller tredjedrakten deres. Den har det samme perlemønsteret på ermet mens det panafrikanske temaet fortsetter med Andreas-korset, dvs. Amsterdams historiske sigil (de tre X-ene som regelmessig pryder Ajax-utstyr) kreativt omtolket som et Masai-skjold med kryssede spyd på baksiden av halsbånd.

Et annet høydepunkt i Ajax x Daily Paper-samarbeidet er hettegenseren som har de samme Masai-insigniene på hetten, mens streetwear-merkets eget våpenskjold er utsmykket rett over midtremmen.


Daily Paper-kolleksjonen før kamp kompletterer Ajax’ garderobe på kampdager for 2022-23, og konsoliderer deres krav som den mest søte av Europas toppklubber denne sesongen. De avverget sterk konkurranse fra Paris Saint-Germain, Juventus og Barcelona for å toppe ESPNs europeiske draktranking med sine fantastiske hjemme-, borte- og tredje vekstdrakter.

Den nye hjemmeskjorten fra Ajax har vært uberørt i over et århundre, og følger den kjente klassiske malen med det berømte rød-hvite “forkle”-designet smakfullt utsmykket med glimt og glimt av gullkant. Aldri har den gamle setningen “hvis det ikke er ødelagt, ikke prøv å fikse det” vært mer treffende.

Borteskjorten er en frodig blå trøye som lar de kongelige båndene av rødt og gull trimmet virkelig. Nok en gang vises Andreas-korset, formet i det negative rommet skapt av de trekantede formene på kragen og mansjettene.

Den tredje skjorten var det første tilbudet fra Ajax sitt samarbeid med Daily Paper. Resultatet var en blek, polert gull/beige skjorte dekket av uskarpe flekker som ved nærmere ettersyn ble avslørt for å være svake bilder av et utvalg av Amsterdams mest fremtredende 5-er-plasser – et nikk til byens “gyldne generasjon” av gatefotballspillere.

Kilde