LAFC vs. LA Galaxy – Fotballkamprapport – 20. oktober 2022

Cristian Arango slo en avgjørende vinner og Denis Bouanga scoret to da LAFC tok en spennende 3-2 seier over LA Galaxy i MLS Western Conference-semifinalen torsdag kveld på Banc of California Stadium.

Lagene byttet mål i første omgang med Bouanga som åpnet scoringen for LAFC og Samuel Grandsir scoret en utligning for Galaxy før pause.

– Forhåndsvisning av MLS-sluttspillet: Hvem er klar for en semifinale?
– Stream på ESPN+: Major League Soccer sluttspill (USA)

Bouanga så ut til å ha scoret vinneren i det 80. minutt, men Galaxy-innbytter Dejan Joveljic slo et sublimt skudd fra utenfor 16-meteren for å utligne før Arango smalt i toppen av nettet i pausen i andre omgang for å sikre seieren.

LAFC møter nå enten FC Dallas eller Austin FC, som spiller søndag kveld, i Western Conference-finalen 30. oktober.

The Galaxy delte sesongserien — med kallenavnet El Trafico — mot rivaler og Supporters’ Shield-vinnerne LAFC og så livlig ut i de første 20 minuttene, med Riqui Puig som fikk et strafferop viftet av og Douglas Costa traff tverrliggeren like utenfor området.

LAFC sendte imidlertid en ladning gjennom hjemmepublikummet i det 23. minutt, da Carlos Vela plukket ut Bouanga med en presis pasning inn i området og han trakk på skuldrene fra forsvareren sin og slo Jonathan Bond for å sette LAFC foran.

Vertene så ut til å ta ledelsen inn i pausen, men Galaxy-vingen Grandsir la opp kampen før pause med en godt slått volley fra toppen av 16-meteren etter at en dårlig hodeklarering fra LAFCs Eddie Segura falt rett mot hans. føtter.

En hardt tilkjempet, slurvet andre omgang bød på få klare sjanser for begge sider inntil LAFC økte tempoet og tok ledelsen da Bouanga kom på enden av Ryan Hollingsheads lave kryss og banket inn ved den andre stolpen for å forlate Galaxy til jage kampen i de siste 10 minuttene.

Greg Vanneys trekk for å hente Joveljic for Marky Delgado ga umiddelbar utbytte da serberen avgjorde en pasning fra Victor Vazquez utenfor feltet, skled til høyre og krøllet et skudd over de utstrakte armene til Maxime Crepeau.

Da kampen tilsynelatende ledet til ekstraomganger, sølte Bond en volley i hans retning etter et hjørnespark inn i Arangos bane, og han slo til for å avslutte fra kloss hold og sikre seier til Steve Cherundolos side.

Ingen av LAFCs to høyprofilerte tillegg denne sesongen var med i kampen, med den tidligere Juventus-forsvareren Giorgio Chiellini en ubrukt sub og Gareth Bale holdt ut etter å ha fått en beinskade under trening denne uken.

Galaxy har en ledelse på 6-2-5 i den ordinære sesongen, men har nå tapt ved begge anledninger da de møtte LAFC i sluttspillet, inkludert et 5-3-tap i 2019.