Shadow

Aubameyangs dårlige form på 4/10 viser Champions League-tap mot Dinamo Zagreb

Chelseas stammende start på Champions League-kampanjen åpnet med et 1-0-tap borte mot kroatiske Dinamo Zagreb tirsdag.

The Blues ble sjokkert i det 13. minutt da Mislav Orsic raste gjennom for å avslutte en brutal kontring. Pierre-Emerick Aubameyang hadde senere ballen på baksiden av nettet, men Ben Chilwell ble tatt i offside da han møtte Mateo Kovacics pasning for å tee opp debutanten.

Mens de hadde mye ballbesittelse gjennom hele kampen, slet Chelsea med å plage vertene og har følgelig blitt tvunget til å vente på sitt første poeng på kontinentet denne perioden.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Positiver

Det var mye fint koblingsspill mellom de tre første i de tidlige stadiene, mens de blå så mye ballbesittelse da de hadde nesten full kontroll på ballen. Det ble noen gode restitusjoner da Dinamo truet med å ryke frem i andre periode.

Negativer

Til tross for sin besittelse, gjorde Chelsea seg skyldig i å spille en rekke slurvete pasninger, og de trengte også å spille ballen raskere da de ikke klarte å trenge gjennom Dinamo Zagrebs dype og resolutte forsvar.

Etter å ikke ha vært i stand til å virkelig teste keeper Dominik Livakovic, ble de åpnet altfor lett da Orsic kjørte gjennom for å åpne scoringen. Mens vertene ble presset dypt, klarte Chelsea aldri å gjøre dem virkelig ukomfortable.

Managerrangering (av 10)

Thomas Tuchel, 5 — Chelsea-manageren kommer til å bli rasende på spillerne sine etter en underveldende prestasjon, spesielt siden ingenting Tuchel prøvde kunne ha nok effekt til i det minste å redde et poeng. De frustrasjonene kom ut da han fikk gult kort.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Kepa Arrizabalaga, 6 — Ble slått av en intelligent avslutning fra Orsic, men gjorde en grei redning for å nekte Arijan Ademi, og vippet deretter Stefan Ristovskis angrep over på treverket.

DF Cesar Azpilicueta, 5 — Gjorde det grunnleggende om ballen, men slet med å finne en slags morderpasning. Slet også med å matche Orsic når han kom i gang.

DF Wesley Fofana, 4 — Klarte ikke å holde tritt med Orsic da han brøt frem og scoret kampens eneste mål, mens franskmannen slet med å håndtere Bruno Petkovics fysiske tilstand. Gjorde små forbedringer ettersom kampen skred frem og så komfortabel ut på ballen i fremre områder.

DF Kalidou Koulibaly, 4 — Ble slått til headingen av Bruno Petkovic i åpningen, og mens han gjorde en god takling for å stoppe Ademi, ble han til tider slått for lett. Bevist for å ha fult Orsic da kroaten slo ham til ballen og hadde andre ganger hvor han var for treg til å reagere. Hans sene bryst til Christian Pulisic kunne ha endt opp som en assist.

MF Reece James, 5 — Kom i gode posisjoner, men pasningen hans var til tider dårlig, det samme var hans kryss i første omgang med for mange av hans forsøk som traff Robert Ljubicic. Fant nesten Armando Broja på bakerste stolpe etter å ha klart å nå Jorginhos pasning. Slo stolpen med et skudd i de siste fasene.

MF Mason Mount, 5 — Flyttet ballen ganske bra på midten, men slet når det gjaldt å få ting til å skje i den siste tredjedelen gjennom det meste av kampen, selv om han var uheldig å se et intelligent kryss headet unna og deretter en instinktiv innsats reddet. Bestilt for dissens.

MF Mateo Kovacic, 6 — Flyttet ballen briljant til tider og var en av få spillere som klarte å bryte linjene i det hele tatt, selv om Ben Chilwell var offside da han fant vingbacken med en letende pasning. Det ble en slurvete periode mot slutten av første omgang.

MF Ben Chilwell, 5 — Headet bort Orsics skudd godt. Gikk frem mye av tiden, men opplevde at han ble godt rangert av Sadegh Moharrami og Stefan Ristovski. Gjorde det bra å nå Kovacics pasning for å gi Aubameyang en sjanse, men ble tatt marginalt i offside. Oppsummerte Chelseas kveld da innkastet hans gikk i spill og rygget ut uten å røre noen.

FW Kai Havertz, 5 — Hadde oppmuntrende blink med noen gode løp og kryss som var nær å finne Aubameyang, selv om en dårlig touch sviktet ham da det var sjanse for å bryte igjennom senere i omgangen. Var for ubesluttsom da det var en sjanse til å bryte frem etter at Josip Misic mistet ballen, men var så uheldig å få headet blokkert.

FW Pierre-Emerick Aubameyang, 4 — Var involvert i noen fine sammenkoblinger i de tidlige stadiene, men han trengte å være mer hensynsløs i motstanderfeltet — sløsheten hans ble fremhevet av Orsics mål. Det var noen få ganger hvor debutanten ikke var helt på samme bølgelengde som sine nye lagkamerater.

FW Raheem Sterling, 4 — Den første omgangen hans ble symbolisert da han gjorde et godt løp for å komme inn i motstanderen før han til slutt ble overfylt og mistet ballen. Kastet fullstendig bort muligheten til å kontre ved å lage en dårlig pasning etter en Dinamo-tabbe og gjorde ikke så mye i andre periode.

Vikarer

Hakim Ziyech, 3 — Erstattet Azpilicueta ved pause og viste tidlig intensjon med et skudd fra rekkevidde, selv om det ikke plaget Livakovic. Var stort sett ineffektiv, slo noen grusomme skudd og kryss, men fant nesten Broja med et kryss inn i et farlig område. Knuste en innsats rett på Livakovic fra kloss hold. Natten hans var innkapslet da han fanget ballen før den hadde gått ut av spill.

Jorginho, 5 — Erstattet Kovacic i det 59. minutt og prøvde å flytte ballen og få ting til å skje, men klarte ikke å finne en vei gjennom Dinamo-forsvaret.

Armando Broja, 5 — Erstattet Aubameyang i det 59. minutt og blinket en ball mot første stolpe øyeblikk etter at han kom på da han prøvde å injisere litt ekstra energi i spillet deres.

Marc Cucurella, N/R — Erstattet Chilwell i det 71. minutt og klarte ikke å gjøre mange bemerkelsesverdige angrep, mens han ble slått til ballen et par ganger mens han forsøkte å forsvare.

Christian Pulisic, N/R — Erstattet Sterling i det 75. minutt og prøvde å komme seg inn i farlige områder, men klarte ikke helt å få dem til å telle. Headingen hans i de siste øyeblikkene var ikke i nærheten av å finne målet.