6/10 Ronaldo, 7/10 Sancho gjør gode resultater i Europa League

Manchester United sikret sin første seier i Europa League-kampanjen 2022-23 da de nøt en fortjent 2-0 seier over Sheriff Tiraspol på Sheriff Stadium.

Gjestene brukte ikke lang tid på å åpne scoringen da Christian Eriksen skar gjennom Sheriffs midtbane for å finne Jadon Sancho, hvis avslutning var imponerende etter å ha kuttet tilbake på venstre fot.

Sancho doblet så nesten måltallet med en plassert innsats som ble klarert av Stjepan Radeljic, men Man United gikk snart to mål til gode etter at Diogo Dalot vant en straffe som Cristiano Ronaldo knuste i midten for å slå keeperen.

De røde djevlene så fornøyde ut til å beholde ballbesittelsen etter omstarten, da de beholdt kontrollen over kampen. Bruno Fernandes kom nær med et førstegangsslag fra Dalots kryss, og mens Sheriff prøvde å svare, manglet vertene overbevisning når de ønsket å utføre sin siste touch.

Positiver

En sikker seier fra Premier League-siden så dem vise klassen sin med en profesjonell prestasjon. Manchester United var tålmodige i besittelse, og det så ut som om alle tre delene av systemet deres fungerte sammen. En fortjent tre poeng.

Negativer

Erik ten Hags side kunne vært mer klinisk i andre omgang, selv om det kan være vanskelig å betrakte det som negativt.

Managerrangering (av 10)

Erik ten Hag, 7 — Et positivt lagutvalg fra Ten Hag viste hans intensjoner om å ta Europa League på alvor, mens systemet hans ga en optimal balanse mellom å opprettholde kontroll over spillet og skape høyverdisjanser uten å forplikte for mange spillere fremover.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK David De Gea, 6 — Det var ikke mye for De Gea å gjøre gjennom hele kampen, med Sheriffs beste sjanse en langdistanseinnsats i første omgang da Iyayi Atiemwen gjorde plass.

DF Lisandro Martínez, 7 — Passerte ballen imponerende ut av forsvaret og var rask til å stoppe kontringer med sitt tempo. Gjorde en rekke klareringer for å la laget hans komme tilbake i defensiv form.

DF Raphaël Varane, 7 — Vær oppmerksom på faren og taklet utviklende situasjoner ved å forutse dem raskt. Varane var også rolig på ballen og så ut til å utnytte mulighetene sine til å gå raskt fremover.

DF Tyrell Malacia, 6 — Malacia holdt ting relativt enkelt over en generelt solid prestasjon. 23-åringen kunne vært litt mer forsiktig i første omgang med feil han ga bort, men han så sjelden trøblete ut defensivt.

DF Diogo Dalot, 7 — Dalot brukte enhver mulighet til å komme seg frem som han kunne, og viste seg å være vanskelig å plukke opp av hjemmelaget, og vant en straffe til Manchester United i det 39. minutt. Uheldig å ikke plukke opp en assist med sitt lave kryss som fant Fernandes.

MF Bruno Fernandes, 7 — En sterk prestasjon og tok sjelden en feil avgjørelse på kvelden. 28-åringen var alltid et alternativ fra nummer 10-rollen, og han viste positivt koblingsspill da han fikk ballen til Manchester Uniteds kantspillere. Burde gjort det bedre med innsatsen like etter omstarten.

MF Christian Eriksen, 8 — Den danske landslagsspilleren var i stand til å bringe ballen inn i lovende områder med sin visjon om å finne spillere i verdensrommet. Han plukket opp assisten til Sanchos mål med en pasning som skar gjennom Sheriffs midtbane med letthet, og som satte tonen for det totale spillet hans mens han fortsatte å diktere spillet fra midten av banen.

MF Scott McTominay, 7 — Nok en dominerende oppvisning fra midtbanespilleren så ham gjenvinne besittelse for laget sitt gang på gang i løpet av de 45 minuttene han spilte i natten. Erstattet til pause av Casemiro.

MF Antony, 6 — Antony hadde noen positive øyeblikk, men han drev for mye inn og ut av spillet totalt sett. En direkte pasning i første omgang hjalp ham nesten til en assist, men Ronaldos vinkel mot målet var smal.

MF Jadon Sancho, 7 — Sancho så farlig ut da han var i besittelse og kuttet majestetisk tilbake på venstre fot før han slo Manchester United i ledelsen. Var nær ved å score et sekund som ble klarert av streken.

FW Cristiano Ronaldo, 6 — Ronaldos angrep fra flekken sikret hans 699. klubbmål gjennom karrieren. Mens han så frustrert ut i noen øyeblikk, skapte bevegelsen hans konsekvent problemer for hjemmelaget.

Vikarer

Casemiro (McTominay, 45″), 7 — Casemiro ble introdusert ved pause og imponerte med pasningen fra midtbanen, med den tidligere Real Madrid-midtbanespilleren som ikke var redd for å forsøke å dirigere baller inn i farlige områder. Noen sterke defensive stopp bidro til å vinne tilbake besittelsen for laget hans.

Luke Shaw (Dalot, 70″), N/R — Nyttige minutter for Shaw som kom inn og ikke trengte å spille med mye intensitet fra venstreback.

Anthony Elanga (Ronaldo, 81″), N/R — Gjorde problemer inne i boksen da han ble hentet inn for Ronaldo.

Alejandro Garnacho (Antony, 90″) N/R — En opptreden for den 18 år gamle argentinske landslagsspilleren Garnacho sent.

Harry Maguire (Martinez, 90″) N/R — Erstattet Martinez for de to minuttene av pausetid.