Shadow

Yuki Tsunoda sikrer AlphaTauri-kontrakten for 2023


Yuki Tsunoda vil forbli i Formel 1 med AlphaTauri i ett år til, har det italienske teamet bekreftet.

Tsunoda, som er en del av Red Bulls unge sjåførprogram og støttet av motorleverandøren Honda, er for tiden inne i sin andre sesong på AlphaTauri. Hans fremtid i F1 utover sesongslutt hadde blitt stilt spørsmålstegn ved tidligere i år, men han har sett på forlengelse av kontrakten hos AlphaTauri i flere uker.

“Jeg vil si en stor takk til Red Bull, Honda og Scuderia AlphaTauri for å fortsette å gi meg muligheten til å kjøre i F1,” sa Tsunoda. «Etter å ha flyttet til Italia i fjor, for å være nærmere fabrikken, føler jeg meg virkelig som en del av teamet og er glad for at jeg får fortsette å kjøre med dem i 2023.

«Sesongen 2022 er selvfølgelig ikke over ennå, og vi presser fortsatt hardt på midtbanekampen, så jeg er fullt fokusert på å fullføre den på topp, og så ser vi frem til neste år.»

AlphaTauri-teamets rektor Franz Tost la til: “Som vi har sett siden han kom til oss i fjor, er Yuki en veldig talentfull sjåfør og har forbedret seg mye denne sesongen.

«Tempet han har vist nylig er tydelige bevis på en bratt læringskurve, som beviser at han fortjener et sete i F1, og jeg forventer fortsatt noen sterke resultater fra ham i de siste seks løpene i 2022. Som jeg alltid sier, en sjåfør trenger minst tre år på å få tak i Formel 1 fullt ut, så jeg er glad han har fått tid til å vise sitt fulle potensial.”

Tidligere i år kunngjorde AlphaTauri at Pierre Gasly også ville forbli på laget en sesong til, men han har siden blitt koblet til en overgang til Alpine. Det var ingen omtale av at Gasly var Tsunodas lagkamerat for 2023 i den siste kunngjøringen.

Opprinnelig håpet Red Bull å signere amerikanske Colton Herta som Gaslys erstatter, men IndyCar-sjåføren har ikke nådd den nødvendige poengterskelen for å få en F1-superlisens og er derfor usannsynlig å være kvalifisert for en plass på F1-nettet.

Nederlandske medier har nylig knyttet Nyck de Vries, som scoret poeng på sin F1-debut med Williams tidligere denne måneden, til en overgang til AlphaTauri, som igjen kan frigjøre Gasly til å bytte til Alpine. Etter hans imponerende prestasjon i den italienske Grand Prix, er de Vries imidlertid også i rammen for kjøringer på Alpine og Williams.Kilde