Shadow

Ydmyk oppvekst var en del av Neymars vei til rikdom


Neymar brukte store deler av sitt tidlige liv på å migrere med familien da faren forsøkte gjennom fotball og forskjellige andre måter å forsørge familien, inkludert arbeid som mekaniker, som selger og som sjåfør.

Neymar/Shutterstock.com

Bare 26 år gammel har Neymar for alltid endret fotballhistorien. I 2017 ble han den dyreste fotballoverføringen verden har sett etter å ha forlatt FC Barcelona til PSG for en prislapp på 262 millioner dollar.

Og noen vil kanskje si at han er verdt hver krone.

Nå er Neymars historie en av verdens best betalte fotballspillere.

Neymar ble født like utenfor Sao Paulo, Brasil, og sønn av en tidligere profesjonell fotballspiller, og tilbrakte store deler av sitt tidlige liv på å migrere med familien da faren forsøkte gjennom fotball og forskjellige andre måter å forsørge familien, inkludert arbeid som en mekaniker, som selger og som sjåfør.

Til tross for Neymar Sr.s beste innsats, slet familien ofte med å få endene til å møtes. Til tider måtte familien tåle livet uten strøm.

Selv om han ikke ble overlevert livets bekvemmeligheter, som et resultat av farens tidligere yrke, var en ting Neymar alltid hadde i oppveksten, en fotball. Unggutten lærte å spille i gatene i nærheten av hjembyen og i innendørs økter som er unike for Brasil. I en alder av seks ble han oppdaget av en talentspeider og begynte å spille for Santos-klubben i Brasil.

Neymars karriere utviklet seg jevnt og trutt for Santos, og han fikk sin proffdebut med klubben som 17-åring. Et vendepunkt i karrieren kom i 2010 da han ble tilbudt en massiv overgang fra Chelsea. Mens han vurderte avgjørelsen, ble den unge brasilianske stjernen kontaktet av Pele, kanskje den største fotballspilleren som noen gang har bodd, ikke bare i Brasil, men over hele verden. Legenden overbeviste Neymar og faren om å bli hos Santos i flere sesonger, med henvisning til viktigheten av utvikling og lojalitet til hjemlandet Brasil. Selv om vi aldri får vite hva som kan ha blitt med Chelsea, er det trygt å si at Neymars avgjørelse har fungert. Fire år senere forlot Neymar endelig Brasil, og begynte i Barcelona – et trekk som sementerte spissen som et kjent navn.

Nylig har Neymars talent skaffet ham sammenligninger med den brasilianske legenden Ronaldinho og er slik at han er ansett for å være etterfølgeren til «verdens beste spiller»-tittelen ettersom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi begynner å avta.

Under Neymars tid i Barcelona vant brasilianeren to ligatitler, ett Champions League-trofé og tre Copa del Rey-trofeer, og scoret 105 mål på 186 kamper.

Med hans nye klubb PSG er det rett og slett mer av det samme. Han har vist seg å være ustoppelig og scoret 29 mål på 32 kamper for den franske klubben.

Men Neymars ære er ikke begrenset til klubbnivå. Brasil er den mest suksessrike nasjonen i FIFA verdensmesterskaps historie, og forventningene er høye. Og Neymar har levert. Han er nå den fjerde målscoreren gjennom tidene for Brasil, bare 26 år gammel, med 53 mål på 83 kamper.

Han hjalp landet sitt med å vinne sin første gullmedalje noensinne i sommer-OL 2016, og slo Tyskland i finalen og utvidet arven hans. Neymar er også et stort referansepunkt i Brasil-angrepet som går inn i VM, hvor han vil søke forløsning etter å ha gått glipp av den siste VM-semifinalen på grunn av en skade.

Den unge brasilianeren er i det beste øyeblikket i karrieren og alt han berører blir tilsynelatende til gull, spillestilen hans er prangende, men likevel effektiv, tro mot den brasilianske fotballstilen. Men Neymar har en poengsum til å slå seg ned i Russland 2018 og alle verktøyene i arsenalet hans for å gjøre opp. Scenen er satt til sommeren; alt som gjenstår å se er om Neymar er mannen til å levere og lede landet sitt til et rekord sjette verdenscuptrofé.Kilde