Shadow

Vinning, utvikling og det store bildet på 10U


Bob Mancini, en regionsjef for USA Hockeys amerikanske utviklingsmodell, har noen tanker om hvorfor 10U-hockey fortsatt krever en titt på det store bildet og fokus på ferdighetsutvikling fremfor resultater.

Hvis 8U handler om ishockey og grunnleggende ferdighetsbygging, er det kanskje en tendens til å skynde seg inn i motsetninger på 10U.

Når foreldre, trenere og til og med spillere kommer fra 8U, kan de lengte etter noe dramatisk annerledes.

Gresset kan virke grønnere ved 10U – med full ishockey.

Problemet er at en komplett 180 sjelden er en god idé, og det er det absolutt ikke i dette tilfellet. Bob Mancini, en regionsjef for USA Hockeys amerikanske utviklingsmodell, har noen tanker om hvorfor 10U-hockey fortsatt krever en titt på det store bildet og fokus på ferdighetsutvikling fremfor resultater.

Ikke et ferdig produkt

Den første grunnen til at trenere og foreldre bør vurdere, er at selv om spillere kan gjøre et hopp i ferdighetsnivå, er de fortsatt veldig tidlig i hockeyprogresjonen.

“Det er enkelt for meg,” sa Mancini. «En 10 år gammel hockeyspiller er langt fra komplett. Og han eller hun er langt fra å spille på virkelig konkurransedyktige nivåer der bare det å vinne betyr noe.»

Overgangen til de konkurransedyktige nivåene vil komme gradvis over tid, men å hoppe over skritt underveis er ikke en god måte å vinne løpet.

“Når du ser på en utviklende spiller i disse øynene, innser du som trenere at vi har et ansvar for å fortsette deres individuelle ferdighetsutvikling, samt lære dem konseptene og vanene til spillet.”

Å vinne er fortsatt viktig

Når det er sagt, gruer Mancini til tanken om at USA Hockey bagatelliserer viktigheten av å vinne.

«Jeg tror det er en feilaktig fremstilling når folk sier at det ikke er viktig å vinne på 10U. Det er viktig, sa Mancini. “USA Hockey har aldri sagt at det ikke er viktig å vinne.”

Snarere er måten og konteksten som vinnende skjer innenfor av avgjørende betydning.

“Det vi har sagt er at du bør vinne på riktig måte,” sa Mancini. «Du bør ikke vinne på bekostning av det som er riktig for barna. Og du bør ikke vinne på bekostning av utviklingen til spillerne. Det er veldig viktig, men folk blir ofte forvirret.»

Ett lite skritt i langsiktig utvikling

Noen ganger gjør vektleggingen av ferdighetsutvikling ved 8U at de som er involvert i 10U ønsker noe annerledes og oppleves som mer spennende.

“Jeg tror bare det er det første året utenfor isen og folk har misforstått hva ADM er. De kommer ut av den aldersgruppen og nå tror de at det er full is og alt forandrer seg, sa Mancini. “Det som skjer er at vi har flyttet nålen så mye ved 8U for å gjøre det som er riktig at noen ganger svinger pendelen helt i den andre retningen ved 10U.”

Det er en bjørnetjeneste for spillere, sa han, som er i en kritisk alder av utvikling.

Et balansert utseende

Så hvordan skal en god 10U-praksis se ut?

“Det skal se noe ut som spillet, ha konstant beslutningstaking, med mange berøringer på pucken,” la Mancini til. “Det skal se ut som stasjonsbaserte øvelser og spill på små områder hvor repetisjonene er høye.”

Hvis det høres mye ut som 8U, ikke bekymre deg: Det er … og det er det ikke. Uansett, det er gjort med utviklingens beste i tankene.

“Det kommer ikke til å se ut som det gjør på 8U,” sier Mancini, “men det burde absolutt ikke se ut som 16U, junior eller college, heller.”Kilde