Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Ungarn setter El Salvador i flau


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med

Med en brutal borgerkrig herjer landet deres, El Salvador slå oddsen for å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 1982. Lykken deres tok slutt da de kom til Spania.

Salvadoranerne var desperate etter å produsere en respektabel opptreden i bare sin andre turneringsopptreden, etter å ha tapt alle tre kampene sine og ikke klarte å score et mål på 1970-arrangementet. Men mangel på finansiering betydde at de bare tok 20 spillere, to under vaktgrensen, og var det siste laget som kom til konkurranse. Legg til en altfor aggressiv gameplan fra den unge treneren Mauricio “Pipo” Rodríguez, og resultatet ble et 10-1-tap for Ungarn i åpningen. Det er fortsatt den mest skjeve resultatlinjen i verdenscuphistorien.

Sett rekordscorelinje

Sett rekordscorelinje

Ungarn fant sted i 1982 og scoret 10 mål mot El Salvador, noe som gjorde det til det mest skjeve resultatet i verdensmesterskapets historie.

Prestasjonen var så ydmykende at da ES-spissen Luis Ramírez Zapata scoret til 5-1, ba noen av lagkameratene ham om å tone ned feiringen, for ikke å gjøre ungarerne sinte. Kanskje han gjorde det; László Kiss kom fra benken for å score et sju-minutters hattrick (også rekord) og Ungarn la til ytterligere to mål før sluttsignalet for å fullføre ruta.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde