Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Sør-Korea spiller spoiler


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Sør-Koreas massive opprør i 2018.

Til tross for tap Mexico i åpningskampen deres i 2018, forsvarende verdensmester Tyskland måtte like oddsen deres for å nå knockout-stadiet i turneringen.

Først av alt måtte FIFAs topprangerte lag bare slå nr. 50 Sør-Korea med to mål for å garantere en plassering i konkurransen. For det andre går Tyskland alltid videre. Sist gang de ikke gjorde det var 80 år siden.

Som forventet dominerte Die Mannschaft Taeguk Warriors. Tyskerne nøt nesten tre kvarters besittelser og avfyrte forbløffende 28 skudd mot det koreanske målet. Men da klokken tikket forbi 90 minutter, var kampen fortsatt målløs.

Da desperasjonen satte inn, hadde ikke Jogi Loews lag noe annet valg enn å presse så mange spillere som mulig fremover. Sør-Korea grep muligheten og scoret to ganger på stoppetid gjennom Kim Young-gwon og stjernespissen Son Heung-min for å overraske de fire ganger vinnerne. Selv om opprøret ikke var nok til å sende Son & Co. til andre runde, ga det en tjeneste 16 år på vei: da Sør-Korea var vertskap for arrangementet i 2002, avsluttet Tyskland sitt Askepott-løp i semifinalen.

Sør-Koreas stoppetid-thriller

Sør-Koreas stoppetid-thriller

Sør-Korea scoret på stoppetid for å beseire Tyskland. Meksikanske fans feiret med koreanske fans fordi de var i stand til å avansere.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.


i dette emnet

  Sør-Korea Sør-Korea

Kilde