Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Ronaldo kommer tilbake for 1998-finalen


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Ronaldos 1998-kontrovers.

Ronaldo Nazário var både den beste og mest kjente spilleren på planeten på vei inn i verdensmesterskapet i 1998 i Frankrike; en ustoppelig, overnaturlig målscorer og det ubestridte ansiktet – mye takket være en global Nike-markedsføringskampanje – til det brasilianske laget som håper å forsvare tittelen det vant i USA ’94.

Frem til finalen i Paris mot programleder Les Bleus gikk alt etter manus. Ronaldo hadde fire mål på seks kamper for Seleção, som var tilbake i mesterskapskampen og potensielt 90 minutter unna en rekordrekord femte verdenscuptittel.

Så bare timer før avspark fikk Ronaldo et anfall på Brasils hotell. Han ble ført til et lokalt sykehus, og manager Mario Zagallo erstattet spissen i oppstillingen hans, overbevist om at han ikke ville være i stand til å spille. Men de medisinske testene som ble gjort på Ronaldo – som hevdet å ikke ha noe minne om hendelsen – kom tilbake som normalt. Han insisterte på at han følte seg bra og ønsket å spille. Zagallo finjusterte sin start XI igjen, og satte den regjerende Ballon d”Or-vinneren inn igjen.

Ronaldos lagkamerater var imidlertid tydelig skranglet over det som hadde skjedd, og han var en skygge av sitt vanlige jeg i kampen, som Brasil tapte 3-0. Årsaken til Ronaldos anfall er fortsatt et mysterium.

Mysteriet med Ronaldo

Mysteriet med Ronaldo

Ronaldo hadde en helseskremsel før VM-finalen i 1998.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde