Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Maxis magiske volley

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Maxi Rodríguez’ vidunderlige streik mot Mexico.

Etter å ha tatt en 1-0 ledelse over to ganger verdensmester Argentina på Rafael Marquez sitt mål bare fem minutter inn i sin åttendedelskamp i Tyskland 2006, kunne meksikanske fans bli tilgitt for å tro at dette kanskje var året laget deres skulle gå videre til kvartfinalen for første gang borte fra hjemmebanen.

Og selv om Hernan Crespo utlignet for Albiceleste nesten umiddelbart, forble det store håpet til El Tris supportere intakt da kampen gikk inn i ekstraomgangen. Hvis Mexico bare kunne holde på den neste halvtimen, ville de vært det grusomme straffesparket unna en plass i de åtte siste.

Maxi Rodriguez hadde andre ideer. Stasjonert på høyre side av Mexicos 18-meter halvveis i den første ekstra 15-minutters perioden, fanget den argentinske kantspilleren en presis diagonal pasning fra venstreback Juan Pablo Sorin på brystet. El Tri-forsvarer Gonzalo Pineda var til høyre for ham, så Rodriguez dirigerte ballen mot sin svakere venstrefot.

Uten å la det treffe bakken, volleyet han deretter et krøllskudd forbi den utstrakte hansken til keeper Oswaldo Sanchez og inn i sidenettet. Det overnaturlig vakre angrepet var nok til å sende Argentina inn i de åtte siste og degradere Mexico til sitt fjerde tap i knockout-runden på rad. Til ingens overraskelse ble det også kåret til målet for turneringen.

Maxis magiske volley

Maxi Rodríguez fra Argentina satte inn et fantastisk mål på volley for å beseire Mexico.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.