Shadow

USWNT Players Association feirer likelønn, historisk CBA med banebrytende ny kolleksjon


Da det amerikanske kvinnelige fotballaget anla søksmål om kjønnsdiskriminering tidlig i mars 2019, var det få som trodde det ville spille ut med et oppgjør på 24 millioner dollar nesten tre hele år senere (mer enn 40 millioner dollar mindre enn det som opprinnelig ble bedt om). Selv fortsatt stykke motstand var de felles CBAene med United States Soccer Federation, United States Women’s National Team Players Association og United States National Soccer Team Players Association, som løp gjennom 2028 – og etablerte virkelig likelønn.

Kampen var hard, offentlig og ekstremt turbulent, men i mai ble US Soccer det første verdensfotballforbundet som tildelte like store FIFA World Cup-premiepenger til landslagsspillerne for menn og kvinner for å ha deltatt i et verdensmesterskap.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

I juli lanserte USWNT Players sin egen offisielle butikk, med mål om å “øke nivået på kvinnefotballen innenlands og fortsette å vokse spillet over hele verden.”

På mandag, for å hedre CBA-ratifiseringen, debuterte USWNTPA et spesielt sett med utstyr: Stella Nova-kolleksjonen, den aller første trøyen laget av USWNTPA. Spillerforeningen bemerker at med 2022 som 50-årsjubileet for tittel IX, ville deres anerkjennelse ikke vært mulig uten de hissige og hengivne kvinnene som kom før.

“Vi er så stolte over det harde arbeidet og engasjementet vårt medlemskap har lagt ned for å få denne CBA-avtalen i stand,” sier Sam Mewis, USWNTPAs visepresident og kasserer. “The Stella Nova-kolleksjonen” – usubtilt: “ny stjerne” – “er en fysisk måte vi kan utvide feiringen av øyeblikket til våre supportere.”

Sammen med trøyen – laget med Icarus FC, en Philadelphia-basert produsent med en rekke inkluderende størrelser, fra små til voksne 3XL – er det et Stella Nova skjerf, tilbudt av Ruffneck, det offisielle skjerfet til ikke bare USWNTPA, men MLS, US Soccer, USL, NCAA og MLS Players Association.

Trøyen ble designet med fortid, nåtid og fremtid i tankene: Kragen har slagordet “EQUAL PLAY EQUAL PAY”, og noterer den årelange kampen og den ultimate seieren; årene USWNT gikk seirende ut i store turneringer (1991, 1999, 2015, 2019) er udødeliggjort på mansjettene på hvert erme; de 18 stjernene og 23 stripene på utsiden av trøyen – og skjerfet, som også har de nevnte årene – husker plassstørrelsene for disse turneringene.

“Drøyer og skjerf er så viktige symboler i fotballkulturen, og [the] beste stykkene for å minnes dette historiske året,” sier Annie Reid, USWNTPAs strategiske forretningsdirektør.Kilde