Shadow

USWNT legger til kamp mot Spania 11. oktober til Europa-turneen


Det amerikanske kvinnelandslaget møter Spania 11. oktober (14.30 ET) i Pamplona for å fullføre en to-kamps europaturné som begynner med en kamp mot England i London 7. oktober.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Dette vil være fjerde gang USWNT spiller La Roja og bare andre gang spiller i Spania og vil avslutte turen.

Spania var en favoritt før turneringen under EM, men mistet to angripende toppspillere, Jenni Hermoso og Alexia Putellas, på grunn av skade før konkurransen startet. Spania er rangert som åttende i verden og England er for øyeblikket fjerde.

Lagene møttes for første gang noensinne i januar 2019, en 1-0 seier for USA i Alicante, Spania, som senere på året ble fulgt av en 2-1 amerikansk seier i 16-delsfinalen på FIFA Women’s 2019 VM i Frankrike.

Lagene møttes sist på SheBelieves Cup 2020, en 1-0 amerikansk seier som inneholdt et dramatisk 87. minutts kampvinnende heading fra Julie Ertz.

Spania var bare minutter unna å slå ut vertskapet England i kvartfinalen i 2022 UEFA Women’s Euro før en utligning i det 86. minutt fra Ella Toone sendte kampen til overtid for en 2-1-seier for England. Løvinnene fortsatte deretter å vinne turneringen og beseiret Tyskland 2-1 på overtid.

«Jeg vet at Spania ikke nådde målene sine i EM, men de er et fantastisk lag, et av de beste i verden, med spillere i verdensklasse over hele banen og som trenerstab ser vi virkelig frem til utfordringene disse to kampene vil presentere for laget vårt,” sa USAs trener Vlatko Andonovski.

Bortekamper mot England og Spania er blant de vanskeligste og mest profilerte vennskapskampene et lag kan spille, og å ha disse erfaringene vil være verdifulle på mange forskjellige måter for våre fortsatte forberedelser til verdensmesterskapet.

Spania er ett av ni europeiske lag som har kvalifisert seg til 2023 FIFA verdensmesterskap for kvinner i Australia og New Zealand.

USWNTs seiersrekke er nå på 13 etter rygg mot rygg seire over Nigeria forrige uke i USA.

USWNT kvalifiserte seg til både verdensmesterskapet i FIFA for kvinner i 2023 og OL i Paris i 2024 via en femkamp med seire i Concacaf W Championship i Mexico som ble avsluttet med en 1-0 seier over Canada i mesterskapskampen 18. juli.

Kampen mot England i London vil være Englands første møte med USWNT siden gruppespillet i SheBelieves Cup tilbake i mars 2020.

Phil Neville var manager for laget da, og han overvåket et 2-0-nederlag med Christen Press og Carli Lloyd som begge scoret.Kilde