Shadow

USMNTs Sergino Dest slutter seg til AC Milan på sesonglån fra Barcelona


AC Milan har fullført signeringen av USAs internasjonale Sergino Dest på et sesonglangt lån fra Barcelona, ​​kunngjorde den spanske klubben torsdag.

Serie A-mesterne har en opsjon på å gjøre avtalen permanent neste sommer for €20 millioner.

Overføringskarakterer: Hvordan har det gått med klubben din?
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

ESPN rapporterte tidligere i sommer at Barca-trener Xavi Hernandez hadde fortalt Dest at han ikke lenger var en del av planene hans.

Dest, 21, sa først at han ønsket å bli på Camp Nou, men ombestemte seg etter å ha blitt utelatt fra troppen i de tre første kampene av sesongen.

Forsvarsspilleren skal spille for USA under verdenscupen, som begynner i november, og han bestemte at tilbudet fra Milan, som skal spille i Champions League denne sesongen, var for godt til å avslå.

Villarreal hadde også gjort et trekk for å signere Dest på lån, med trener Unai Emery som til og med ringte ham tirsdag, men Dest valgte å flytte til Italia i stedet.

Interessen fra Manchester United, ledet av Dests tidligere trener i Ajax, Erik ten Hag, ble aldri noe konkret tilbud, med både Diogo Dalot og Aaron Wan-Bissaka igjen på Old Trafford.

Milans interesse kom først onsdag etter at de mistet høyrebacken Alessandro Florenzi på grunn av skade.

Dests leir ble kontaktet av italiensk side sent på ettermiddagen og på kvelden var en avtale på plass, hvor spilleren flyr til Italia på torsdag for å fullføre avtalen.

Barca signerte Dest for €20 millioner fra Ajax i 2020, og han hadde en imponerende debutsesong under tidligere hovedtrener Ronald Koeman, og gjorde 41 opptredener i alle konkurranser.

Skader og et trenerskifte – Xavi erstattet Koeman i november i fjor – førte imidlertid til at Dest mistet plassen i laget i andre halvdel av forrige sesong.

Til tross for det hadde Xavi vært villig til å gi ham en ny sjanse denne sesongen i starten av sommeren, men klubbens behov for å redusere lønnsregningen og skaffe penger for å balansere utgiftene tvang dem til å endre holdning til Dest.

I mellomtiden bekreftet Barca-spissen Memphis Depay at han ikke ville forlate Camp Nou før slutten av overgangsvinduet.

Torsdag kveld, nederlandsk landskamp twitret: “Jeg har bestemt meg for å bli i Barça! Fullstendig forpliktet til å bidra til klubbens sportslige suksess.”

Kilde