Shadow

USMNT-spissen Ricardo Pepi avslutter 30 kamper og 345 dagers tørke med mål for Groningen

Den amerikanske spissspilleren Ricardo Pepi avsluttet en 30-kampers poengløs serie for klubb og land som nådde nesten ett år, og fikk sitt første mål for Groningen i et 2-1-tap mot Sparta Rotterdam lørdag i den nederlandske Eredivisie.

Pepi hoppet over forsvarer Adil Auassar like utenfor 6-meteren og headet Isak Maattas innlegg til venstre for dykkemålvakt Youri Schoonderwaldt for en 1-0 ledelse i det 61. minutt.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

En 19-åring fra El Paso, Texas, Pepi hadde ikke scoret siden han fikk to mål for USA i en 2-0-seier over Jamaica sist 7. oktober under en VM-kvalifiseringskamp i Austin, Texas. Pepi hadde gått 345 dager uten mål.

Han gikk over i januar fra FC Dallas til den tyske klubben Augsburg og dro på lån til Groningen 31. august for resten av sesongen etter å ha ikke scoret i sine fire Bundesliga-kamper denne sesongen. Pepi hadde assist i Groningen-debuten mot Cambuur sist helg.

Pepi skal slutte seg til det amerikanske laget i Köln, Tyskland, foran amerikanernes to siste VM-oppvarmingskamper, mot Japan 23. september i Düsseldorf og Saudi-Arabia fire dager senere i Murcia, Spania. Pepi har tre mål på 11 landskamper.

Sparta kom tilbake for å vinne da Sven Mijnans scoret i det 73. minutt og Vito van Crooij omsatte et straffespark på det 90. etter at Tobias Lauritsen ble felt av Mike te Wierik.