Shadow

US Soccer offentliggjør funnene fra NWSL-etterforskningen i oktoberUS Soccer sier at en etterforskning av påstått misbruk og uredelighet i National Women’s Soccer League forventes å være fullført tidlig i neste måned.

Etterforskningen, ledet av tidligere fungerende amerikansk justisminister Sally Yates, ble igangsatt i fjor høst etter at North Carolina Courage-trener Paul Riley ble anklaget for seksuell trakassering og tvang av to tidligere spillere.

Riley fikk sparken og ligakommissær Lisa Baird trakk seg i kjølvannet av spillernes påstander. US Soccer og NWSL og dets spillerforening annonserte separate undersøkelser.

US Soccer ga en kort uttalelse om status for etterforskningen mandag: «I oktober i fjor beholdt US Soccer Sally Q. Yates fra King & Spalding LLP for å lede en uavhengig etterforskning av anklager om krenkende oppførsel og seksuell mishandling i profesjonell fotball for kvinner. Denne etterforskningen nærmer seg konklusjonen. US Soccer vil publisere hele rapporten innen begynnelsen av oktober, etter at etterforskningen er fullført.”

Riley var blant fem NWSL-trenere som enten ble avskjediget eller trakk seg forrige sesong på grunn av påstander om upassende oppførsel.

I Rileys tilfelle strakte den påståtte mishandlingen seg mer enn 10 år tilbake, og omfattet hans tid med Portland Thorns i 2014-15. Ligaen ble informert om påstandene, men Thorns offentliggjorde dem ikke. Riley fortsatte med å trene andre steder i ligaen.

US Soccer sa da de startet etterforskningen at Yates ville ha autonomi i etterforskningen hennes.

“Omfanget av vår etterforskning er bredt,” sa Yates i en uttalelse i februar. “Vi undersøker ikke bare påstander om uredelig oppførsel, men også faktorene som kan ha bidratt til, foreviget eller skjult misbruk. Vårt mandat er å finne sannheten og komme med anbefalinger for å sikre at spillere fremover blir behandlet respektfullt, at feil blir avdekket. og adressert, og spillere er beskyttet mot trakassering eller gjengjeldelse.”Kilde