Tottenham slo Everton i Harry Kanes 400. kamp for Spurs

LONDON — Tottenham Hotspur slo Everton da Harry Kane og Pierre-Emile Hojbjerg scoret for å sikre en 2-0-seier på lørdag for å ta poenglikhet med Manchester City på andreplass i Premier League.

Spurs fikk imidlertid en skade da Brasil-spissen Richarlison forlot etter 52 minutter av kampen med en leggskade. 25-åringen ble avbildet på krykker og gråtende etter kampen og ble utelukket for den kommende kampen mot Manchester United.

Spurs slet med å jobbe seg inn i ledelsen mot Toffees, og fikk bare gjennombruddet etter en Jordan Pickford-feil da han fikk ned Kane i det 60. minutt etter at Frank Lampards Everton bommet på gode muligheter i første omgang.

– Rapport: Kamprapport | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Contes lag sørget for seier fire minutter før tid da Hojbjerg slo et sent slag. Midtbanepartner Rodrigo Bentancur fant Hojbjerg i boksen og den danske midtbanespilleren sendte et avvist skudd forbi Pickford for å avslutte alle tre poengene for Spurs.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Tottenham vinner igjen, men kan Contes mangel på rotasjon virkelig vare?

Alle tilfeldige observatører ville bli tilgitt for å tro at Tottenham bare hadde rundt 16 spillere. Til tross for tilbakekomsten av Champions League-fotball denne sesongen, er Antonio Conte minimalt med roterende posisjoner, stort sett på venstresidig midtstopper, venstre vingback og på høyresiden av angrepet hans i det foretrukne 3-4-3-systemet. Det var de tre stillingene hvor han byttet personell mot Everton på lørdag, og etter en lovende åpning på 10 minutter lå Spurs flatt i lange perioder.

De produserte bedre trolldom i andre omgang for å vinne 2-0, men det er vanskelig å ikke tro at tretthet kan være en faktor – spesielt gitt Contes notorisk slitsomme treningsregime. Likevel fant Tottenham en måte å vinne en gang til, sin syvende seier fra 10 ligakamper, for å bevege seg innenfor ett poeng fra Arsenal hadde spilt en kamp ekstra.

Dette var nok et tilfelle av Spurs som dro seg over streken i stedet for å imponere med autoriteten til deres prestasjoner, men Contes metodikk bekreftes av statistikken: det er deres høyeste poengsum etter 10 kamper siden 1963-64, etter å ha vunnet 11 av de 12 siste liga hjemme. spill som dateres til forrige sesong. Tottenham Hotspur Stadium viser seg å være et vanskelig sted for alle lag å komme akkurat nå.

2. Kane scorer nok en straffe i kampen nummer 400, men Richarlisons skade er en bekymring

Den engelske kapteinen får mye straffetrening før VM. Lørdag tok Harry Kane sitt femte spot-kick for måneden, og konverterte for fjerde gang etter 59 minutter her for å bryte dødlåsen i en jevn kamp før det øyeblikket. Det markerte hans 400. opptreden for Tottenham på den mest positive måten, mer enn Richarlison mot sin tidligere klubb.

Brasilianeren scoret 43 mål på 135 Premier League-kamper for Everton før han kom til Spurs i sommer i en avtale på 60 millioner pund. Han var noe av en overraskende inkludering her gitt kneskaden han pådro seg mot Marseille midtuke, men igjen ble Dejan Kulusevski utelukket fullstendig, og som allerede diskutert, vurderer Conte for øyeblikket ikke mange alternativer utenfor det han ser på som en kjernegruppe. i førstelagstroppen.

Richarlison var en perifer figur – forsøkte bare fire pasninger og tre skudd på 52 minutter før han haltet av med det som senere ble beskrevet som et leggproblem. Skaden kan føre til undergang for hans verdenscupsjanser, med turneringen bare en måned unna.

Everton hadde faktisk bedre sjanser i første omgang, og Richarlisons skade fikk Conte til å introdusere Yves Bissouma og bytte til en 3-5-2-form som hjalp Spurs med å påtvinge seg selv etterpå. Det faktum at både Rodrigo Bentancur og Pierre-Emile Hojbjerg forlot den sentrale midtbanen for å slå sammen for Tottenhams andre mål, var en fordel med denne endringen.

3. Pickford vakler ettersom Evertons fremgang avtar

For en uke siden hadde Everton den beste defensive rekorden i divisjonen. Påfølgende nederlag mot Manchester United og nå har Tottenham svekket løftet som ble skapt av det løpet med Jordan Pickford som effektivt ga en fordel til Spurs med et øyeblikk med dårlig målvakt.

Pickford klarte ikke å holde Matt Dohertys tamme skudd og kolliderte deretter med Kane da han reagerte på returen, og slapp inn en straffe som snudde kampen ugjenkallelig i hjemmelagets favør.

Pickford vil sannsynligvis forbli Englands nr. 1 for verdensmesterskapet, men Arsenals Aaron Ramsdale og Newcastles Nick Pope kommer med presserende saker for å erstatte ham. Høyprofilerte feil som dette vil ikke hjelpe klubben eller landet.

Spillerrangeringer

Tottenham: Lloris 7, Romero 7, Dier 7, Davies 7, Doherty 7, Bentancur 7, Hojbjerg 8, Perisic 7, Richarlison 6, Kane 7, Son 7.
Subs: Bissouma 6, Moura 6, Spence 6, Moura 6.

Everton: Pickford 5, Coleman 6, Coady 6, Tarkowski 7, Mykolenko 6, Iwobi 6, Gueye 6, Onana 6, McNeil 6, Maupay 5, Gray 6.
Subs: Calvert-Lewin 6, Garner 6, Rondon 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Pierre-Emile Hojbjerg, Tottenham.

Ga Spurs en følelse av kontroll på midtbanen og avsluttet oppvisningen med et godt tatt andre mål, og styrte et skudd forbi Pickford i øverste hjørne.

VERST: Jordan Pickford, Everton.

Den ene feilen forsterket den andre da han ga Tottenham det avgjørende åpningsmålet.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

En bemerkelsesverdig prestasjon for kapteinen.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Spurs’ Richarlison på om skaden hans kan dømme VM-drømmene hans: “Jeg vet det er vanskelig å snakke for øyeblikket, men la oss se, jeg kommer meg. Jeg har en skanning på mandag, men til og med å gå gjør vondt. Jeg må være positiv hvis jeg vil til Qatar.”

Spurs’ Antonio Conte om Richarlisons skade: “Helt sikkert, [against] Manchester United, han er ute. Han kjente noe i leggen og han vil ikke være tilgjengelig for kampen mot United. Jeg tror han trenger litt tid for å komme seg.”

Spurs’ Harry Kane på sin straffe mot Jordan Pickford, til BT Sport: “Når du bommer på en straffe, er den neste den viktigste. Jeg har trent så mye mot Jordan, og jeg føler at jeg kommer opp igjen mot mange engelske keepere denne sesongen. Det var hyggelig å få den, den var veldig viktig.”

Evertons Amadou Onana på tapet til BT Sport: “Denne straffen brøt oss ned mentalt, men vi har ikke tid til å synes synd på oss selv. Vi må hoppe tilbake på Newcastle.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Harry Kane har nådd 30-målsplatået fra straffemerket, og har blitt den fjerde Premier League-spilleren som oppnår dette (Alan Shearer, Frank Lampard, Steven Gerrard).

Neste

Tottenham: Spurs besøker Old Trafford neste gang den 19. oktober og deretter Newcastle den 23. oktober. Med Manchester United på 5. plass og Newcastle på 6. plass, vil Contes lag bli satt på prøve for å holde på 3. plass. Spurs vil da være vertskap for Sporting i Champions League, når en seier nesten bekrefter deres kvalifisering til knockout-stadiet.

Everton: Frank Lampards side besøker et formmessig Newcastle neste gang 19. oktober, etterfulgt av en hjemmekamp mot Crystal Palace 22. oktober, og deretter et besøk til Fulham 29. oktober. Everton er under press denne sesongen for å prestere etter forrige sesongs nedrykk. skremme, og spillere som Iwobi og Calvert-Lewin vil forventes å ta steget opp.