Shadow

Topp unge VM-spillere å se


Når verdensmesterskapet i 2018 nærmer seg utslagsrunden, florerer det av ungdommer med potensial til å skape overskrifter under og etter arrangementet.

FIFA World Cup er det ultimate karrieredefinerende øyeblikket for enhver fotballspiller som ønsker å skape seg et navn. Det er scenen der enten legender lages eller går ned i historien for ikke å gå opp til anledningen.

Navn som Mario Gotze, James Rodriguez og til og med en viss Pelé ble anerkjent etter massive VM-kampanjer.

VM 2018 er fullt av ungdommer med potensial til å skape overskrifter under og etter arrangementet.

Men hvem er de?


HIRVING LOZANO (MEXICO)

Hirving Lozano/soccer.ru

Bare 22 år gammel begynte Hirving Lozano i ungdomsklubben Pachuca i en alder av 14. Han spilte hovedrollen for klubben i løpet av fem sesonger på ungdomsnivå og begynte i moderklubben i 2014.

I oppveksten fikk Lozano kallenavnet “Chucky” etter dukken i den populære amerikanske skrekkfilmserien på grunn av hans Lozanos tilhørighet, som ung spiller, for å gjemme seg og skremme lagkamerater som ung spiller.

Lozano har laget bølger i Europa helt siden han flyttet fra den meksikanske klubben Pachuca til PSV Eindhoven. Lozano ble den første spilleren i historien til å score i syv av sine første åtte Eredivisie-kamper, og scoret 10 mål på sine første 11 kamper. Ronaldo, Romario og Ruud van Nistelrooy kommer ikke engang i nærheten av disse tallene mens de spiller i samme liga. Kantspilleren har scoret fire mål for Mexico i VM-kvalifiseringen.


LEON GORETZKA (TYSKLAND)

Leon Goretzka/Shutterstock.com

I sin ungdomskarriere representerte Leon Goretzka hjembylaget Bochum fra han var 6 år og helt frem til proff-debuten. På et tidspunkt i løpet av sin periode i klubben ble den tyske midtbanespilleren kalt “Tysklands største talent på 50 år,” av sin daværende trener Peter Neururer.

Som det er artikulert i Stephan Userfelds profil på Goretzka for ESPN.com, har Goretzka fortsatt en soft spot og sesongkort for Bochum-klubben, som ligger i skyggen av de tyske fotballgigantene Dortmund og Schalke. I 2013 flyttet Goretzka til Schalke etter at Bochum ble nedrykket til Tysklands tier-2-liga.

Flyttingen fungerte som et springbrett for den unge spilleren, og Goretzka signerte med Bayern München i januar.

Å lede et lag som er like stablet som Tyskland i scoring er ingen enkel prestasjon, men det var nettopp det Goretzka gjorde i 2017, og scoret tre mål i VM-kvalifiseringen. Den unge midtbanespilleren viste sitt talent i FIFA Confederations Cup, og scoret også tre mål og spilte strålende på veien til å løfte trofeet.


MARCO ASENSIO (SPANIA)

Marco Asensio/Shutterstock.com

Født av en nederlandsk mor og spansk far i Palma, Mallorca, Spania, var Marco Asensio bestemt til fotballstjerne helt fra fødselen. Moren hans oppkalte ham etter Marco Van Basten, et kjent nederlandsk fotballikon. Asension var 9 da moren hans erklærte overfor presidenten i Real Madrid at unge Marco en dag ville spille for laget. Ordene hennes ville til slutt stemme, men veien var ikke lett.

Under ungdomsspillet ble Asensio tvunget til å tåle en utviklingstilstand som førte til at ledd i bena hans blusset opp hver gang han skulle ta banen. Selv om det var en tilstand legene sa han ville vokse ut av, resulterte det i betydelig smerte som hindret Asensios restitusjon mellom kampene. Enda mer smerte dukket opp for Asensio etter at moren hans døde av terminal kreft da han var 15.

Likevel faset ikke hindringene Spanias unge fenomen, som til slutt realiserte han og morens drøm ved å signere en kontrakt med Real Madrid i 2016. I dag er hvert mål Asensio scorer dedikert til hans avdøde mor.

Asensios voldsomme oppgang til berømmelse viser at han er bestemt til store ting på verdensscenen. Den unge spanjolen begynte virkelig å skape overskrifter etter en enestående sesong med Real Madrid og startet sin 2017-2018-kampanje med en kandidat til sesongens mål mot ingen ringere enn rivalene FC Barcelona. Marco har også bevist seg for landslaget sitt, og scoret et hattrick mot Makedonia under EUFA Euro U-21.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKjZy6-Ofko


PAULO DYBALA (ARGENTINA)

Paulo Dybala/Shutterstock.com

Paulo Dybala ble først begavet en fotball i en alder av 2 og viste tilstrekkelig talent for spillet. Det var imidlertid ikke en selvfølge at han ville gå opp til den verdenskjente klubben Juventus eller spille for den argentinske landslaget.

Som artikulert av Dybalas tidligere trener, Pablo Alvarez, “I ungdomslagene, nei. Jeg har sett bedre spillere som aldri har gjort en karriere for seg selv.

Likevel var det Dybalas fokus og bånd til faren som gjorde forskjellen i karrieren. I et forsøk på å hjelpe sønnens utvikling, kjørte Dybalas far Adolfo Paulo omtrent 70 kilometer til treningsøkter på Instituto de Cordoba, og fylte turene med oppmuntrende ord og leksjoner. Tragisk nok døde Adolfo da Paulo var 14.

Selv om farens bortgang veide tungt for Dybala året etter, forble han tro mot farens ønsker og forble motivert og fokusert på fotballspillet.

Etter å ha blitt byttet fra midtbanespiller til spiss i en alder av 17, tok karrieren til Dybala fart. I sin andre opptreden for Institutos moderklubb ble Dybala den yngste spilleren som noensinne har scoret for klubben. Sesongen etter fikk han en overgang fra Palermo i Italia, og deretter begynte han i Juventus, Italias største klubb, i 2015.

Dybala har allerede scoret 24 mål på 46 kamper denne sesongen og viser ingen tegn til å bremse opp for verdenscupen. Argentineren gikk på en scoringsrekke på åtte mål på fem ligakamper, Messi-lignende tall som har gitt Messi-lignende sammenligninger. Deres driblinger, pasninger, bevegelser og teknikker er veldig like, og Dybala kan bli den nye helten Argentina sårt trenger.


GABRIEL JESUS ​​(BRASIL)

Gabriel Jesus/Shutterstock.com

En velprøvd spiller for Manchester City, Gabriel Jesus dukket opp fra en ydmyk begynnelse. Jesus ble født i São Paulo, Brasil, og vokste opp i de fattige favelaene (slummen) utenfor byen. Han lærte å spille fotball på en jordbane som ligger inne på eiendommen til et militærfengsel. Trening på banen, som var åpen på lørdager for spillere mellom syv og 14 år, handlet like mye om fotball som om mat. Grunnen til at mange spillere møtte opp var at de kunne spise den dagen, og klubben ga Jesus mat som han kunne bringe tilbake til familien etter trening.

Etter at han først dukket opp som 8-åring, var det tydelig for trenerne at Jesus hadde sans for spillet og viljen til å forbedre seg.

“[Jesus] var alltid først i køen for øvelser og øvelser – han var ikke en av dem som slentret bakerst og lot som han gjorde øvelsen, som så mange er,” sa José Francisco Mamede, en tidligere trener for Jesus.

Jesu dedikasjon ga ham en plass på den brasilianske troppen til Palmeiras, og til slutt Manchester City, men spissen har ikke glemt røttene sine. Som en spiller for Palmeiras kom Jesus rutinemessig tilbake til sin første bane for å spille pickup-spill med yngre spillere. Den listige spissen donerte til og med klosser til klubbens sak, og sa i en Guardian-artikkel av Nick Ellerby: «Jeg er den samme som dem. Jeg har også hatt mine problemer. Jeg tror det er veldig viktig for dem å holde på drømmen de kanskje en dag kan realisere.»

Når han går inn i verdensmesterskapet, er Jesus akkurat den typen varemerke som Brasil-forwarden hans landet har ventet på. 20-åringen kan spille hvor som helst i angrepet og kombinerer avslutning i verdensklasse med dribling, bra tempo og teknisk evne. Jesus scoret fem mål og ga tre assist på bare åtte kamper for Brasil under VM-kvalifiseringen.Kilde