Shadow

Tilstanden for atletikk i ungdomshockey


Det skjer ikke bare i hockey. Det skjer i all ungdomsidrett. Det skjer hjemme også – skjermtiden er gjennom taket med iPads, telefoner, datamaskiner, Fortnite og så videre.

Kan barnet ditt gjøre et høyrehendt vognhjul?

En salto?

Kan de kaste en baseball eller en fotball?

Vet de hvordan de skal hoppe over?

Det stemmer … hopp over. Husk at?

Emily West reiser rundt i landet – og verden – som en av USA Hockeys ledere av den amerikanske utviklingsmodellen. Og hun ser noen alarmerende trender, spesielt her hjemme.

Mange av våre “idrettsutøvere” vet ikke hvordan de skal utføre disse grunnleggende ferdighetene som vi voksne alle lærte i barndommen.

“Det er skremmende,” sa West, en to ganger Gophers-kaptein og 2012 NCAA nasjonal mester. «Jeg vil be dem om å lage et høyrehendt skjevehjul. Og du kan se hjernen deres sparke inn som: “Jeg har ingen selvtillit til å gjøre dette, enn si til og med prøve.”

“Det er ganske skummelt hvor uatletiske våre idrettsutøvere virkelig er.”

Hva skjedde?

Vi er inne i en periode hvor idrettsspesialisering skjer tidligere og tidligere. Pengene, de utmattende timeplanene og kravene, lokket med å “gjøre det” og presset familier føler for å fokusere på én sport har gått for langt.

“Det er en ganske øyeåpnende opplevelse å se barna våre slik,” sa West. “Og mye av det har å gjøre med å spille hockey året rundt – å spille en idrett året rundt – og det er det vi tror vil gjøre dem til elite i de yngre alderen. Men de mangler det vinduet.»

Hvilket vindu?

Små barn bør prøve en rekke idretter og andre aktiviteter. Dette lar dem lære et bredt spekter av motoriske ferdigheter og øke sin fysiske kompetanse, sammen med å få nye venner og forhindre utbrenthet/skade ved å tilbringe hele året på banen.

“Dette er tiden hvor barna lærer fleksibilitet, balanse, smidighet, koordinasjon,” sa West. “De gjør ikke det ved å spille hockey året rundt.”

Dette er ikke vinduet for å gå proff.

“Foreldre må innse at barnet mitt ikke kommer til å bli signert til et divisjon I-stipend på 9 eller en NHL-rookie-kontrakt ved 10,” sa hun. “Hvis det er målet deres, flott – men det skjer vanligvis rundt 22. Kvinner går på college ved 18 og 19 år.

«Trenger du spesialisering for å være elite? For å være brutalt ærlig med deg, barna som har spesialisert seg tidlig og har “gjort det” er de overlevende. Se på barna som spesialiserer seg – de har det ikke gøy, de er på leksjoner hele tiden. Mange ganger er de ikke engang i idrett lenger etter 13 år.

“Det er det mentale stigmaet. Det er sannsynligvis den verste ligningen vi kan ha for våre idrettsutøvere i alle idretter akkurat nå.»

Et kulturelt problem

Det skjer ikke bare i hockey. Det skjer i all ungdomsidrett. Det skjer hjemme også – skjermtiden er gjennom taket med iPads, telefoner, datamaskiner, Fortnite og så videre.

Og selv om du ser på skolene våre, er kravene til kroppsøving og fritid drastisk redusert over hele landet. West sier at det er noen steder hvor barna får 30 minutter til lunsj og friminutt – kombinert.

“Som barn elsket jeg selvfølgelig friminuttene. Jeg spiste som en gressklipper, og noen barn spiser ikke engang i det hele tatt for å gå ut og leke, sa West. – Det er en kulturell ting.

Valget er ditt

Tidlig spesialisering er et valg. Valget står mellom kortsiktige fordeler kontra langsiktig atletikk, lidenskap og realisering av ens fulle potensial.

Er et historiebokår med 10U eller 12U hockey verdt å ofre et barns kjærlighet til sport, sosial interaksjon og alle fordelene som følger med en aktiv livsstil?

“Spør noen av spillerne som er på college eller i NHL eller på det amerikanske kvinnelandslaget, de har en så lidenskap og kjærlighet for spillet,” sa West. «Det er gøy og de liker det, og det driver dem fortsatt.

Vår rolle som foreldre og trenere er å brenne og beskytte lidenskapen til det er på tide for spillere å ta ansvar for sine egne atletiske interesser og utvikling ved 14, 15 og 16.Kilde