Shadow

Tiger Woods slutter seg til LeBron, Jordan som siste milliardæridrettsutøver


Tiger skog har offisielt sluttet seg til Lebron James og Michael Jordan som en av bare tre milliardæridrettsutøvere i verden.

Forbes anslår nå at Woods’ nettoformue er minst 1 milliard dollar, ifølge magasinets resultatoppdatering for golfsuperstjernen.

James, den første aktive NBA-spilleren som kom på Forbes’ liste, ble estimert til å være verdt over 1 milliard dollar i forrige uke, mens Jordan kom på listen før i 2014 – mer enn et tiår etter at han trakk seg.

Woods, som er likt for flest PGA Tour-seire i historien med 82, har tjent rundt 1,7 milliarder dollar i sin 27 år lange karriere, med mindre enn 10 % av nettoformuen hans fra golflønnen. Hans sponsor- og støtteavtaler gjennom Nike, TaylorMade, Gatorade, Monster Energy og Rolex, sammen med hans eierskap av TGR Design, TGR Live (et eventselskap) og TGR Ventures, har alle i stor grad bidratt.

Woods kjøpte også nylig en eierandel i PopStroke, et minigolfselskap med lokasjoner over hele Florida.

Nyheten om Woods’ milliardærstatus kommer kort tid etter at han angivelig avvist et “high ni siffer” tilbud å spille i den saudiarabisk-finansierte golfligaen LIV Golf for å fortsette å spille på PGA Tour.

Woods ledet tidligere Forbes’ liste over best betalte idrettsutøvere i 10 år på rad, og endte i 2012. Det siste året tjente 46-åringen 68 millioner dollar i inntekter utenfor banen etter nesten ikke å ha spilt pga. hans alvorlige bilulykke i februar 2021.

Woods trakk seg sist fra PGA-mesterskapet i mai, og kunngjorde deretter at han ikke vil delta i 2022 US Open.

Den 15 ganger store mesteren er imidlertid optimistisk på at han vil være klar til å spille før det åpne mesterskapet, som begynner 14. juli.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde