Shadow

Spanias kvinnelige dommere er fortsatt i blindgate etter streiken kansellerer ligastartenSpanias kvinnelige dommere anser det som «skammelig og latterlig» at de ble tvunget til å gå ut i streik etter å ha blitt fratatt arbeidsrettigheter som «enhver person burde ha».

Åpningsrunden i landets nye profesjonelle fotballiga for kvinner ble avlyst lørdag etter at kvinnelige dommere protesterte mot deres nåværende arbeids- og økonomiske forhold.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

– Det er skammelig og latterlig at vi må stå her og kreve våre rettigheter, sa den spanske dommeren Marta Huerta på en pressekonferanse mandag.

“Vi har ikke lammet kvinnefotballen. Vi ber om rettigheter som alle bør ha.”

Dommerne krever forbedret lønn, og sier at dommerne på €320 ($322) tjener og €160 ($161) assistentene betales for hver kamp, ​​er ikke nok, da de også må betale reiseutgiftene.

“Hvis vi blir syke, får vi ikke betalt,” sa Huerta. – Hvis vi ikke dømmer, får vi ikke betalt. Vi ber ikke om noe ekstra økonomisk, men heller alt som en kontrakt innebærer.

“Vi har en profesjonell liga og likevel er vi de eneste som ikke anses som profesjonelle.”

Ligaen (LPFF) sa i helgen at den hadde presentert en plan for det spanske fotballforbundet for å øke lønningene deres, men har ennå ikke fått svar.

Ligaen la til at hvis dommerne ikke dukket opp på jobb, ville de møte “juridiske og disiplinære tiltak”.

«Vi ber om respekt, spesielt fra kvinneligaen [LPFF]dommere er ikke dukker,” sa Huerta.

Dommerne sa at de ikke ville sette seg ned og snakke med ligarepresentanter mandag ettermiddag slik LPFF hadde foreslått.

“Vi kommer ikke til å forhandle med de som truer oss,” sa Huerta. “De [league] ønsker at alle mine kolleger som er her skal bli diskvalifisert. Vi er en del av forbundet, så det bør være forbundet å sette seg ned med ligaen og forhandle.”

Den spanske tekniske komiteen for dommere (CTA) uttrykte sin solidaritet med kvinnelige dommere, og sa i en uttalelse: “Tiden våre kolleger bruker til utvikling av deres prestasjoner både i trening og forberedelse, så vel som i turer og forestillinger, gjør det umulig å kombinere sitt dommerarbeid med utførelse av andre yrker og krever derfor dedikasjon… Alle fotballnivåer må forene seg for å sikre at vår kvinnefotball forbedres og oppnår den globale anerkjennelsen som konkurrentene våre fortjener.”

Huerta insisterte på at de er de første som vil ha situasjonen løst.

«Vi gleder oss til å reise ut dit [on the pitch] og dommer,” sa hun.

“Jeg vil takke det spanske fotballforbundet for deres støtte, våre kolleger, spillere og lag. Vi har mottatt utallige uttrykk for hengivenhet. Vi vet at de [female players] kjempet og nå er de med oss.”

Dette vil være den første sesongen av en fullt profesjonell kvinneliga i Spania, etter at spillerne har kjempet i årevis for bedre arbeidsforhold og lønn.

Kilde